NRKMeny
 1. Nyhetsmeldinger

 2. Rohingya-minoriteten i Myanmar

  USA dypt forstyrret over Myanmar

  – Vi er dypt forstyrret over den voldsomme responsen mot rohingyaene, sa demokratisk senator Jeff Merkley. Flere amerikanske kongressmedlemmer sier at forfølgelsen i Myanmar bærer «alle kjennetegn» på etnisk renskning, melder Reuters.

 3. Anklager om sextrakassering

  Granskar 40 bedrifter etter #MeToo

  Diskrimineringsombodsmannen i Sverige skal granske 40 verksemder i media, kulturlivet og jussen, melder Sveriges Radio. Bakgrunnen er dei mange skuldingane som har komme fram gjennom #MeToo-kampanjen.

 4. Hamas

  Fatah og Hamas i nye forhandlinger

  Fatah, Hamas og andre palestinske grupper har planlagt nye forhandlinger i Kairo denne uken, for å utarbeide en endelig avtale om Gazastripen. På agendaen står også dialog om sammensetningen av en samlingsregjering, melder AFP.

 5. Dømt til ni års fengsel

  En mann i 30-årene fra Narvik er i Hålogaland lagmannsrett dømt til ni års fengsel for mishandling og voldtekt av sin egen samboer. Mannen skal også ha filmet overgrepet. Tiltalte har ifølge dommen erkjent å ha utøvet vold samt filmet overgrepet, men hevdet at fornærmedes skader skyldtes at hun falt i trappa.

 6. Storbritannia og EU – Brexit

  Usikkerhet rundt ny EU-avtale

  Brexitminister David Davis sier til Reuters at det er usikkert hvorvidt Storbritannia får til noen ny EU-avtale. Statsminister Theresa May tilføyer at britene vil innfri forpliktelsene som ble inngått mens landet var EU-medlem.

 7. Flom-varsel på Vestlandet

  Det ventes over 100 millimeter nedbør i Hordaland de neste dagene. Det øker sjansen for flom og jordskred, flere steder melder varsom.no. Det er spesielt mindre vassdrag som kan bli utsatt for flom. Faren øker onsdag kveld og natt til torsdag.

 8. Kommunesammenslåing

  KrF hindrar tvangssamanslåing

  KrF sikrar fleirtal for å reversere tvangssamanslåinga av små kommunar, skriv Aftenposten. Leka og Bindal får ja til å halde fram åleine, trass tvangssamanslåing med Vikna og Nærøy, seier kommunalpolitisk talsperson Torhild Brandsdal i KrF til avisa.

  ARTIKKEL

  Leka og Bindal får fortsette som egne kommuner:

 9. Atomkraft

  – Helt klart atomuhell i Russland

  Statens strålevern mener det radioaktive utslippet i Russland i slutten av september må skyldes et uhell eller en ulykke, melder NTB. Det ble registrert skyhøye nivå av den radioaktive isotopen ruthenium-106 i Russland, samt ørsmå nivå i Norge.

 10. Iran

  Iran: – Ønsker ikke herredømme

  Irans president Hassan Rouhani har i en telefonsamtale med president Emmanuel Macron fortalt at han ikke ønsker å «dominere» Midtøsten, melder AFP. – Vår tilstedeværelse i Irak og Syria skyldes landenes ønske om å bekjempe terrorisme, sier Rouhani.

 11. Narkotikatrafikk i Mexico

  Menneskerettsombud drept i Mexico

  Væpnede menn har drept menneskerettsombudet Silvestre de la Toba i delstaten Baja California Sur i Mexico, opplyser påtalemyndigheten. Hans sønn ble også drept, mens kona og datteren ble såret. Volden knyttes til mexicanske narkogjenger, melder AFP.

 12. Se flere meldinger