NRK Østfold – Lokale nyheter, TV og radio

 • 6 tatt for mobilbruk i bilen

  UP har avholdt trafikkontroll i Halden sentrum. Seks bilførere er bøtelagt for bruk av mobiltelefon og fire er ilagt gebyr for manglende bruk av bilbelte.

 • Buss kjørte på fotgjenger

  Politiet i Moss rykket ut på en melding om en buss som skal ha kjørt på en fotgjenger. Bussen skal ha kjørt fra stedet, skriver de på Twitter. Personen skal ikke være fysisk skadet.

 • Vil ha høyere fartsgrenser

  Samferdselsministeren foreslår høyere fartsgrense på flere strekninger her i landet, blant annet to strekninger på E18 i Marker. Forslagene til nye fartsgrenser sendes ut på høring i dag i dag og endringene vil kunne tre i kraft allerede i september. Hensikten med høyere fartsgrenser er å gjøre reisehverdagen til folk så enkel, sikker og effektiv som mulig.

 • Blir ikke noe beredskapssenter

  Hvis forsvaret, politi, brann og redningsetatene øver mer sammen blir beredskapen i Norge mye bedre. Det var tanken da planene om et stort øvings- og beredskapssenter på Rygge ble presentert i 2013. Men nå, seks år senere skrinlegges planene på grunn av mangel på vilje. – Trist for beredskapen på Østlandet, sier fylkesvareordfører i Østfold, Siv Henriette Jacobsen.

 • Vil innføre fritt skolevalg

  Regjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet. I dag er det fylkene som bestemmer om det skal være fritt skolevalg eller ikke. Det er viktig at alle elever, uansett hvor de bor, får mulighet til å velge hvilken videregående skole de vil gå på, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner.