NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff

Kulturnotiser

 • Erlend Loe leder Amanda-jury

  Forfatter og filmkritiker Erlend Loe skal lede juryen i vurderingen av 33 filmer for Amandaprisen 2017. Erlend Loe er en norsk forfatter, filmmanusforfatter og filmkritiker.

  Nominasjonene til årets Amandapriser offentliggjøres på en pressekonferanse onsdag 21. juni. Amandaprisen deles ut i 20 ulike kategorier i et direktesendt TV-show på TV 2 lørdag 19. august.

 • Verdens største gullmynt stjålet

  En gullmynt på 100 kilo ble mandag stjålet fra Berlin-museum. Mynten er verdt over 30 millioner kroner. Den canadiske mynten er kjent som "Big Maple Leaf". Mynten har en diameter på 53 centimeter og er 3 centimeter tykk. En stige som trolig ble brukt i forbindelse med ranet, ble funnet i området, skriver DPA. (NTB)

  Verdens største gullmynt
  Foto: Marcel Mettelsiefen / AFP
 • Anne Marit Jacobsen fikk St. Olav

  Skuespiller Anne Marit Jacobsen er utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Torsdag fikk hun den overrakt.

  Jacobsen mottar utmerkelsen for sin fremragende innsats som skuespiller, heter det i begrunnelsen på Slottets nettsider. Overrekkelsen fant sted i publikumsfoajeen på Nationaltheatret i Oslo torsdag ettermiddag. (NTB)

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.