NRK Kultur og underholdning

Kulturstrøm:

 • Strøymer til folkehøgskulane

  Før skulestart har søkartalet til folkehøgskulane sett ny rekord femte år på rad. I mai avslutta over 7.700 elevar folkehøgskuleåret sitt, og søkartalet for neste skuleår tyder allereie på ny rekord. Auken har generelt stige sidan 2004. (NTB)

 • Netflix endrer kontroversiell scene

  Netflix har redigert om en scene fra serien «13 Reasons Why», to år etter at den hadde premiere, skriver Variety. Scenen viste selvmordet til en av rollefigurene i serien. Selskapet opplyser at de skapte scenen i håp om å få unge til å snakke om viktige og vanskelige ting. Men i forbindelse med sesong tre har de valgt å fjerne den, etter råd fra flere eksperter på området. Serien har vært kritisert av organisasjoner som fryktet den skulle føre til en øking i selvmord blant ungdommer.

  13 Reasons Why
  Foto: Beth Dubber / AP
 • Én milliard i brutto driftsresultat

  For første gang fikk Schibsteds nettvirksomheter et driftsresultat før av- og nedskrivninger over én milliard kroner i løpet av ett enkelt kvartal.

  Brutto driftsresultat økte til 1.060 millioner kroner, fra 895 millioner kroner samme tid 2018. (NTB)

 • Måtte ta av tak for å få inn bildet

  Pushwagners kunst stilles fra 20.juli ut på Soli Brug med kunstnerens tredje og største utstilling der hittil. Utstillingen består av mellom 70 og 80 bilder, ifølge Dagsavisen. – I ett av husene måtte taket løftes for å få plass til noen av storformatene, sier Ole Dørje i Soli Brug Galleri i Greåker i Østfold til avisen.

  Solli Brug
  Foto: Discovery Channel
 • Vil ha omkamp om Fotografihuset

  SV åpner for omkamp om beliggenheten til det nye Fotografihuset. Planen er å legge fotomuseet til Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo. Ordfører Marianne Borgen sier til Klassekampen at hun ikke er mot selve museet, kun beliggenheten. Arbeiderpartiet er imot SVs forslag. Etter planen skal fotografihuset stå ferdig i 2023 (NTB).

  Bjørvika, med Den Norske Opera & Ballett og Munchmuseet
  Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK
 • Færre vil satse på jordbærdyring

  Det er vanskeleg å rekruttere nye folk som vil satse på jordbærdyrking, viser eit prosjekt på indre Sunnmøre. I Valldal dyrkar 25 produsentar nesten 500 tonn jordbær i året, og står for rundt halvparten av all norskprodusert jordbær til matvareindustrien. Behovet for norskprodusert jordbær er mangedobbel, men likevel har det ikkje lukkast å rekruttere nye jordbærdyrkarar, seier Harald Valle i prosjektgruppa.

  Nyplukka jordbær i Valldal
  Foto: Sissel Brunstad / NRK
 • Sommerkampanje om føflekkreft

  Forsiden til KK er laget med UV-sensitivt blekk. Så når magasinet ligger i solen, vokser modellens føflekk. Slik har Kvinner og klær og Kreftforeningen samarbeidet om å fokusere på å forebygge føflekkreft, skriver Medier24.

  Forside mot føflekkreft laget av UV-sensitivt blekk
  Foto: KK/Kreftforeningen

Flere nyheter