NRK Kultur og underholdning

Kulturstrøm:

 • Få kvinnelige regissører

  Ny rapport viser at kun 22 prosent av regissørene av europeiske kinofilmer var kvinner. Bak rapporten står The European Audiovisual Observatory. De har sett på hvor mange kvinner som står bak film og TV-serier produsert i årene fra 2015 til 2018 og vist i 2018 og 2019. Det påvirker hvilke sexscener vi får se i film, mener regissør Erik Poppe.

 • «Frida» på toppen av lista

  Nina Grünfelds biografi om sin ukjente farmor var den mest solgte biografi- og memoar-utgivelsen i første halvår av 2020. Farmoren var tysk, jødisk, prostituert og mistenkt for spionasje da hun ble gravid. Sønnen Berthold kom til Norge som flyktning og ble en av våre mest kjente psykiatere.

  Nina Grünfeld og boka «Frida: Min ukjente famors krig»
  Foto: Johs. Bøe / Aschehoug/NRK
 • Geelmuyden går av som toppsjef

  Hans Geelmuyden sluttar som toppsjef i PR- og kommunikasjonsselskapet Geelmuyden Kiese, melder Dagens Næringsliv. Han fortset som styreleiar i selskapet.

  Hans Geelmuyden
  Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
 • 9 tips som gir feriefølelse

  Sjekk feriestemning-tipsa frå NRKs kulturkritikarar og reis på ferie gjennom filmane «Kon-Tiki» og «Call Me By Your Name», bøkene «Balansekunst» og «Kreta-døgn» eller spela «Animal Crossing: New Horizons» og «Subnautica».

 • Fortsetter TikTok-samtalene

  Microsoft opplyser søndag at selskapet fortsetter samtalene med den kinesisk-eide videoappen TikTok, om mulig oppkjøp av appens virksomhet i USA, etter en samtale mellom Microsoft-sjefen og USAs president Donald Trump, melder nyhetsbyrået AFP.

 • Skal restaurere Notre-Dames orgel

  Arbeidet med å rense og restaurere hovedorgelet etter brannen i Notre-Dame i Paris vil ta tre år. Hele det digre orgelet må demonteres etter den katastrofale brannen, opplyser myndighetene. Arbeidet med å demontere orgelet starter på mandag.

Flere nyheter