NRK Kultur og underholdning

Hopp til innhold

Kulturstrøm:

 • Trondheim: Selges billetter til falsk festival

  Politiet i Trondheim er gjort oppmerksom på at det via nettet er forsøkt solgt billetter til en festival som heter «Sky Music Festival». Festivalen skulle bli arrangert i Erkebispegården i 12.–14. august. I en pressemelding skriver politiet at dette ikke medfører riktighet og betegner festivalen som falsk. De ber personer som har kjøpt billetter om å ta kontakt med politiet for anmeldelse.

  Erkebispegården i Stavanger
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Salman Rushdie angrepet på scenen

  Forfatteren Salman Rushdie (75) angrepet på scenen under et arrangement i delstaten New York, melder AP.

  Rushdie har blitt tatt vare på etter angrepet.

  Forfatteren er kjent for boken «Sataniske vers». Boken førte til at ayatollah Khomeini, som var Irans øverste leder, utstedte en fatwa om en henrettelse av Rushdie i 1989. Khomeini mente boken var blasfemisk mot Islam.

  Motivet for dagens angrep er ikke kjent.

 • Olivia Newton-John får statleg gravferd i Australia

  Familien til den australske skodespelaren og songaren Olivia Newton-John har takka ja til statleg gravferd i Australia, skriv CNN.

  Kunngjeringa kom frå Australias statsminister Dan Andrews, som fortel at gravferda vil bli meir som ein konsert.

  Det var niesa til Newton-John, Tottie Goldsmith, som takka ja på vegner av familien.

  – Eg trur Australia treng det. Ho er så elska, sa ei tårevåt Goldsmith.

  Newton-John blei 73 år og døyde i USA etter å ha hatt brystkreft i 30 år. Skodespelaren er mest kjend for rolla som Sandy i filmen «Grease» frå 1978.

  Bilde av Olivia Newton-John på Hollywood Walk of Fame
  Foto: ROBYN BECK / AFP
 • Skodespelar Anne Heche i kunstig koma

  Anne Heche var åleine i bilen då ho køyrde inn i eit hus førre fredag. Heche har vore innlagt på sjukehus i kunstig koma etter skadane ho pådrog seg.

  Politiet etterforskar saka.

  Heche er ein kjent filmstjerne frå mellom anna «Donnie Brasco» og «Six days», seven night. Ho fekk ein Emmy for rolla i såpeoperaen «Another World».

  Anne Heche Crash
  Foto: Jordan Strauss / AP
 • Festival tilbake i Mandal

  I dag startet Skalldyrfestivalen i Mandal. Det er over 30 år siden sjømatfesten ble startet. Hele Bryggegata er fylt opp med matboder, salgsboder og konsertscener.

 • Irakisk skodespelar saksøker britisk magasin etter bildebruk

  I det britiske magasinet Economist blir eit bilde av den irakiske skodespelaren Enas Taleb brukt som illustrasjon i ein artikkel med tittelen «Kvifor kvinner er tjukkare enn menn i den arabiske verda».

  I artikkelen argumenterer magasinet for at sosiale restriksjonar i den arabiske delen av verda gjer at kvinner held seg unna arbeid og fysisk trening.

  Taleb har no gått til søksmål mot magasinet. Ho krev økonomisk kompensasjon og at magasinet ber om orsak. Ho meiner også at bilde er blitt manipulert, skriv BBC.

  – Bildet mitt blei brukt i ein kontekst som var støytande for kvinner, seier Taleb, ifølge nyheitsbyrået AFP.

 • Disney+ forbi Netflix

  Disney-konsernets inntekter skyter i været samtidig som streamingplattformen Disney+ nå har gått forbi Netflix og trolig er verdens største.

  Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i det siste kvartalet, mens Netflix på sin side mistet nesten 1 million abonnenter. Disney+ har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner.

  Det gjør trolig Disney+ til verdens største streamingaktør.

  (©NTB)

Flere nyheter