NRK Kultur og underholdning

Kulturstrøm:

 • WikiLeaks: Assange ute av isolat

  Julian Assange holdes ikke lenger i isolat i fengselet i London, ifølge WikiLeaks. Mandag ble det publisert et åpent brev fra over hundre leger og psykologer, som advarte om at Assange i fengselet hadde blitt utsatt for psykisk tortur.

  Julian Assange
 • Koronavirus stopper Skarsgårdfilm

  Familien Skarsgård og den kinesiske regissøren Ran Huang har jobbet med «What Remains» i over seks år. Nå stoppes innspillingen neste uke. Filmplanene legges på is på grunn av akutt pengemangel hos de kinesiske samprodusentene. Koronaviruset gjør at billettsalget på kino stuper.

  Stellan Skarsgård i Drivkraft
  Foto: NRK
 • Riddu Riđđu har fått ny leder

  Frode Haugstvedt Henriksenen er ny daglig leder for den internasjonale urfolksfestivalen i Nord-Troms. Han kommer fra Norges arktiske studentsamskipnad og har også jobbet lenge med Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF).

  Frode Haugstvedt Henriksen daglig leder i Riddu Riddu
  Foto: NTB
 • Jazzmusiker Jon Christensen er død

  Jon Christensen døde på Sagenehjemmet i Oslo natt til tirsdag. Det opplyser musikerens familie. Christensen ble 76 år gammel. Han var trommeslager og en stor skikkelse i jazzmiljøet i Norge. Han har fått Spellemannprisen flere ganger.

  Molde Jazzfestival 2000.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Passerte en milliard

  Musikkvideoen til låten «Take on Me» har passert en milliard visninger på YouTube, skriver VG. Det var ventet at videoen skulle passere en milliard visninger i løpet av 2020, etter at a-ha i november annonnserte at de ville åpne sin 35-års jubileumsturnè med låten.

  Take On Me
  Foto: Anne Berit Østerholt
 • Film om Alta-aksjonen

  Filmregissør Ole Giæver fra Tromsø vil lage spillefilm om Alta-aksjonen. Filmen har tatt tittelen fra slagordet "La elva leve», som aksjonistene brukte i kampen mot utbyggingen av Alta-vassdraget. Det skriver Dagsavisen.

Flere nyheter