NRK Kultur og underholdning

Kulturstrøm:

 • Larry Kramer er død

  Den amerikanske dramatikaren, forfattaren og aktivisten Larry Kramer er død, opplyser ektemannen hans til New York Times. 84 år gamle Kramer døde onsdag av lungebetennelse. Han har mellom anna skrive teaterstykket «The Normal Heart».

  FILE PHOTO: AIDS activist and author Larry Kramer poses for a portrait in his apartment in New York
  Foto: Lucas Jackson / Reuters
 • Ein million for å syne Sabeltann

  Dyreparken i Kristiansand brukar ein million kroner på smitteverntiltak for å kunne tilby Kaptein Sabeltann-førestillingar for om lag 40.000 personar i løpet av juli. Dei vil tilby to førestillingar i dyreparken kvar kveld.

 • Mistenkjeleg gjenstand var ufarleg

  Den mistenkjelege gjenstanden som førte til at den svenske TV-stasjonen SVT sine lokale i Malmö vart evakuert onsdag føremiddag, viste seg å vere ufarleg, melder SVT sjølve.

 • Nasjonalbiblioteket dobler besøk

  Mer enn dobbelt så mange har besøkt nettbiblioteket og brukt Nasjonalbibliotekets publikumstjenester under koronaepidemien. I løpet av en uke i koronaperioden har Nasjonalbibliotekets digitale tjenester og formidling i snitt mer enn 100 000 brukere. Publikumsoppslutningen rundt digitale arrangementer og annen kulturformidling på nett er mer enn ti ganger høyere enn i samme periode i fjor.

 • SVTs lokaler i Malmö evakueres

  Deler av lokalene til den svenske allmennkringkasteren SVT i Malmö evakueres onsdag formiddag, melder SVT selv. Det skjer etter at mistenkelig gjenstand kom med posten. Politiets bombegruppe er på vei til stedet.

 • Ny serie om Lisbeth Salander

  Amazon holder på å utvikle en helt ny TV-serie som følger karakteren Lisbeth Salander fra de såkalte Millennium-bøkene, melder Variety. Prosjektet kalles «The Girl With The Dragon Tattoo» i likhet med den amerikanske tittelen på boken til Stieg Larsson. Den planlagte serien skal bygge på en helt nyskrevet historie, som setter Lisbeth Salander i en nåtidig ramme hvor hun er omgitt av nye karakterer.

 • Cirque de Soleil reddes fra konkurs

  Det verdenskjente nysirkuset Cirque du Soleil blir reddet fra konkurs. Hjemprovinsen Quebec trår til med et kriselån på opptil 200 millioner dollar. Cirque du Soleil fra Canada har blitt hardt rammet av koronautbruddet 44 forestillinger over hele verden er avlyst og i alt 4.679 ansatte, 95 prosent av staben, er permittert.

  Cirque
  Foto: Cirque de Soleil
Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet.
Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.

«Kind of Blue» med Eick

«Kind of Blue» med Eick

Flere nyheter