NRK Kultur og underholdning

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

All By Myself med KORK (Korona edition)

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

Kulturstrøm:

 • Filmen «Top Gun Maverick» utsatt

  Premieren på oppfølgeren til 80-tallsfilmen «Top Gun» er utsatt til desember, melder nyhetsbyrået AP. Filmen med Tom Cruise i hovedrollen skulle hatt verdenspremiere i juni, men på grunn av korona-epidemien er ny premieredato satt til 23. desember.

 • Pink testet positivt for korona

  Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset. Hun sier at hun og sønnen hadde symptomer for to uker siden, og at de da testet positivt. Familien har siden holdt seg i hjemmekarantene.

 • Sangeren Bill Withers er død

  Den amerikanske sangeren og komponisten som blant annet sto bak låten «Ain't No Sunshine» er død, 81 år gammel. Withers døde av hjerteproblemer tidligere denne uken.

  Bill Withers
  Foto: Reed Saxon / NTB/Scanpix
 • Mediegiganter sammen mot korona

  BBC Global News, CNN International og Euronews går sammen i kampen mot den globale helsekrisen. De donerer gratis sendetid til informasjon om koronasmitten som til sammen når over 800 millioner mennesker, skriver CNN. Sendetiden gis til større flerspråklige organisasjoner og helsemyndighetersom vil beskytte befolkningen og hjelpe til med å stoppe spredningen av koronaviruset.

 • Norsk pestfortelling gjenutgis

  Gyldendal forlag trykker nå opp et nytt opplag av «Det kom et skip til Bjørgvin i 1349». Torill Thorstad Haugers barnebok fra 1980 handler om da Svartedauden kom til Norge. Boka har ikke vært i salg siden 2009, men forlaget sier de opplever etterspørsel etter denne norske klassikeren etter koronautbruddet. Boka får nytt omslag tilpasset en ny generasjon, og kommer i handelen i løpet av mai. Den kan også leses digitalt på Nasjonalbibliotekets bokhylla.no.

  Boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 av Torill Thorstad Hauger
  Foto: Gyldendal forlag
 • Dommen over påskekrimmen

  Filmpolitiet har felt dommen over de fire nye påskekrimseriene på TV2 og NRK: «Tilståelsen», «Deadwater Fell», «Vera» S10 og «Agatha Christie: Den fjerde rytteren». Anmelderne tipser også om de beste filmene, true crime-favorittene, de beste seriene om forbrytere og agenter – og en krimfri påske i sofaen.

  Tilståelsen, sperrebånd test

Flere nyheter