NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff

Kulturnotiser

 • Anne Marit Jacobsen fikk St. Olav

  Skuespiller Anne Marit Jacobsen er utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Torsdag fikk hun den overrakt.

  Jacobsen mottar utmerkelsen for sin fremragende innsats som skuespiller, heter det i begrunnelsen på Slottets nettsider. Overrekkelsen fant sted i publikumsfoajeen på Nationaltheatret i Oslo torsdag ettermiddag. (NTB)

 • Mannen bak «Inspektør Morse» er død

  Forfatter Colin Dexter, som står bak bøkene om inspektør Morse, er død 86 år gammel. Dexter døde i sitt hjem i London. Forlegger Pan Macmillan opplyser at Dexter døde tirsdag i sitt hjem i Oxford utenfor London.

  Dexter ble født i 1930 i Stamford i England. Han studerte klassisk litteratur ved universitetet i Cambridge, jobbet som lærer og ga senere ut en rekke bøker.

  Colin Dexter - gammel mann i dress
  Foto: John Stillwell / AP

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.