NRK Kultur og underholdning

Kulturstrøm:

 • Annie til topps i USA

  Den bergenske artisten Anna Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, har en låt som er samplet på produsenten Metro Boomin sin nye plate. Det dreier seg om «Anthonio» fra 2009. I Metro Boomin sin versjon har den fått tittelen «Overdue» med rap av Travis Scott, skriver VG. Metro Boomin topper denne uken Billboard 200 i USA med den nye platen.

  Annie, alias Anne Lilia Berge Strand 2004
  Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King
 • Konkurrerte med Edvard Munch

  Tidlig på 1900-tallet konkurrerte kunstneren Olaf Lange med Edvard Munch og ble kjøpt inn av de store Nasjonalmuseene, ble sparket ut av Tyskland under krigen – og siden glemt. Nå vises verkene hans i en ny utstilling på Stavanger kunstmuseum. Hør historien om kunstneren her i Studio 2.

  Olaf Lange
 • Stjernene sørger over Stan Lee

  Stjernene sørger over tegneserieskaperen Stan Lee, som døde 95 år gammel – og hyller ham i sosiale medier. – Det vil aldri bli en ny Stan Lee, twitrer Chris Evans, som har spilt Captain America, en av superheltene i Marvel-universet som Lee skapte. Robert Downey Jr. la ut et bilde av seg selv og Stan Lee på Instagram, og skriver:« – Jeg skylder deg alt.» Stan Lees stjerne på Hollywood Walk of Fame er også dekket av blomster og avskjedshilsener i dag.

  Stan Lee
  Foto: MARIO ANZUONI / NTB Tema
 • Kutter i sakprosa-utgivelsene

  Forlaget Cappelen Damm kutter 20-30 prosent av sakprosaen, skriver Bok 365. Forlaget er markedsledende, og står for nær 20 prosent av omsetningen av norsk sakprosa for voksne og for 30 prosent av den oversatte. Forlagsdirektør Elisabeth Steen bekrefter til nettstedet at de er inne i en nedbemanningsprosess. Kuttet kommer etter en nedgang på 5,8 prosent i omsetningen av norsk sakprosa generelt, så langt i år.

 • Hacker fikk dusør

  En amerikansk sikkerhetsekspert avdekket et sikkerhetshull i spill-nettbutikken Steam, som kunne gi brukerne gratis tilgang på nesten 30.000 spill hos tjenesten. Nå har hackeren mottatt 20.000 dollar i dusør av spillutvikleren Valve for å si fra om feilen, melder spillnettstedet Kotaku. Ifølge Valve har ingen benyttet seg av sikkerhetshullet for å få gratistilgang.

 • – Kommer aldri å stille til valg

  – De siste ti årene har gjort lite for å forandre på det, og dette skriver USAs tidligere førstedame Michelle Obama i selvbiografien «Becoming», sier tidligere USA-korrespondent Tove Bjørgaas, som har lest boken. Michelle Obama skriver blant annet om sin oppvekst og det å bli utsatt for rasisme. – Hun er en av de mest populære førstedamene i USA noensinne, og har vært spesielt populær blant minoritetskvinner. Det er en slags bitterhet og ærlighet i boken, som gjør den verdt å lese, sier Tove Bjørgaas i Nyhetsmorgen. Michelle og Barack Obama har til sammen fått 520 millioner kroner i forskudd for boken, som ble sluppet i natt.

Flere nyheter