NRK Kultur og underholdning

Kulturstrøm:

 • Skal studere verdien av kultur

  Forskere ved Karolinska Institutet i Sverige skal finne ut av hvor viktig kultur er ved å studere effekten av bortfallet av kultur under koronapandemien. Studien av koronaeffektene startet allerede i mai. Resultatet vil være klart over sommeren (NTB).

 • Rockefeller gjenåpner

  Rockefeller scene i Oslo vil starte en gradvis gjenåpning av virksomheten fra august. Roar Gulbrandsen, daglig leder hos Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene, sier de i første omgang åpner opp for en kapasitet på 200 publikummere (NTB).

 • Skodespelar får rekorderstatning

  Den australske Hollywood-stjerna Geoffrey Rush har fått tilkjent tilsvarande 19 millionar kroner i erstatning av den australske avisa the Daily Telegraph for ærekrenking. Avisa trykte i 2017 ein artikkel som skulda Rush for seksuell trakassering.

  Geoffrey Rush på filmfestivalen i Berlin
  Foto: Michael Sohn / AP
 • «Den største forbrytelsen»

  Se de første bildene fra ­filmen om norsk jødeforfølgelse:

  «Den største forbrytelsen» viser deportasjonen av norske jøder under andre verdenskrig.
 • Opprop om Hagia Sofia

  Tyrkiske myndigheter skal vurdere en et opprop om å omgjøre Hagia Sofia-museet i Istanbul til moské. Hagia Sofia ble gjort om til museum i 1934. Den ble bygget av bysantinerne på 500-tallet, og var i nesten tusen år kristendommens største kirke. Diskusjonen om å igjen gjøre bygget til moské skaper splittelse mellom sekulære og religiøse grupper i Tyrkia.

  Hagia Sophia
  Foto: Emrah Gurel / Scanpix

Flere nyheter

Heller ikke Kirsten Flagstad-festivalen ble helt som planlagt i år, men det betyr ikke at man gir opp alle planer, for eksempel den om at Kringkastingsorkestret skulle være med. I stedet for at KORK tar turen opp, spiller de i stedet i Store studio, med solister og dirigent. Det hele blir sendt direkte med lyd og bilde på storskjerm på Hamar flyplass, hvor du kan få lyden rett inn på bilstereoen. KORK er med andre ord med på Norgeshistoriens første drive-in-opera!

Drive-in-opera med KORK

KORK var med på Norgeshistoriens første drive-in-opera!