NRK Kultur og underholdning

Hopp til innhold

Kulturstrøm:

 • Britney Spears gjør comeback

  Popstjernen Britney Spears har fått med seg Elton John på laget når hun nå skal gjøre comeback med låten «Hold me closer».

  Det opplyser plateselskapet Interscope Records. De gir ikke flere detaljer, ei heller når låten kommer.

  Selve låttittelen er kanskje et lite hint i seg selv, ettersom den spiller på en av de mest kjente strofene fra Elton Johns monsterhit «Tiny Dancer». (NTB)

 • Olivia Newton-John er død

  Den australske stjerneskuespilleren Olivia Newton-John er død. Det bekrefter ektemannen, John Easterling, på hennes Instagram-konto.

  Ifølge Easterling sovnet hun stille inn i sitt hjem i California.

  Newton-John ble 73 år og har hatt brystkreft i over 30 år.

  Hun er mest kjent for rollen som Sandy i filmen Grease der hun spilte mot John Travolta.

 • Lars von Trier har fått Parkinsons

  Den danske filmskaperen Lars von Trier, som er en Danmarks mest suksessrike filmregissører, har fått diagnosen Parkinsons.

  – Lars er ved godt mot og får behandling for sine symptomer. Hans arbeid med å fullføre «Riket Exodus» fortsetter som planlagt, opplyser produksjonsselskapet hans Zentropa i en pressemelding mandag.

  «Riket Exodus» er oppfølgeren til von Triers kjente serie «Riket» fra 1994, som sørget for hans gjennombrudd i filmbransjen.

  – Sykdommen gjør at Lars kun vil delta på intervjuer i begrenset omfang fram til filmpremieren senere i år, heter det i pressemeldingen.

  Lars Von Trier
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Franco klar for rollen som Castro

  Den amerikanske skuespilleren James Franco skal ikle seg rollen som Cubas tidligere leder, Fidel Castro, i den kommende filmen «Alina of Cuba», skriver Variety.

  Filmen handler om Castros datter, Alina Fernandez. Den virkelige Alina Fernandez er involvert i filmprosjektet, og det var hun som kom med nyheten om at Franco skal spille faren, ifølge Variety.

  Franco har ikke vært med i en film siden 2019, da flere unge kvinner saksøkte ham og anklaget skuespilleren for trakassering av seksuell art. Sakene endte med forlik (NTB).

  James Franco under premieren av den tredje sesongen av The Deuce i 2019.
  Foto: Charles Sykes / AP/NTB
 • Elvis-smykker selges på auksjon

  Smykker og andre gaver som Elvis ga til sin manager oberst Tom Parker skal selges på auksjon i Hollywood, melder Reuters. Blant gjenstandene er diamantbesatte ringer, mansjettknapper, gullklokker, medaljonger og instrumenter. Elvis ekskone Priscilla Presley bekrefter at gjenstandene har tilhørt Elvis og er ekte.

  Priscilla Presley med Elvis-gjenstander som skal selges på auksjon
  Foto: AUDE GUERRUCCI / Reuters
 • Stemmen bak Pingu er død

  Den italienske skuespilleren Carlo Bonomi er død, 85 år gammel. Han er blant annet kjent for å ha gitt stemme til TV-serien om den vesle pingvinen Pingu, melder AFNews.

  Pingu ble skapt av animatør og manusforfatter Otmar Gutmann i 1990, og fikk raskt internasjonal suksess. Det som særpreget serien er at er at dialogene er fremført på «pingvinsk», et lydspråk uten ord. Pingu kan sees på NRK Super.

  Bonomi var også stemmen bak tegneserien «Streken» (La Linea).

  Pingu
 • Politiet: Seks skadde etter pyroshow

  Politiet har oppjustert antall skadde etter pyroulykken under Treungenfestivalen i Nissedal i natt.

  – Det er seks personer har fått mindre brannskader. En har fått muligens andregrads forbrenning i ansiktet. Nå blir det opprettet sak, og vil etterforskes videre, sier operasjonsleder Marianne Mørch.

  Ulykken skal ha skjedd da showet ble avsluttet med fyrverkeri lørdag kveld.

  Festivalen ble avsluttet med artisten Staysman.

  Hun sier de ikke har grunn til å mene at artisten har noe skyld i det som skjedde.

  NRK har ikke fått kontakt med festivalen eller artisten søndag morgen.

 • Norway Cup-lag invitert til Karpe-konsert

  I dag spelar Karpe den første av ti konsertar i Oslo Spektrum. To fotballag frå Palestina og Libanon vart invitert på konserten etter at dei la ut video på Instagram.

Flere nyheter

Det er ikke lett å navigere seg gjennom Nasjonalmuseet om man har dårlig syn, mener Norges Blindeforbund.

Her kryper de gjennom Nasjonalmuseet

Det er ikke lett å navigere seg gjennom Nasjonalmuseet om man har dårlig syn, mener Norges Blindeforbund.