NRK Kultur og underholdning

NRK Meny

Kulturstrøm

 • 1,3 milliarder falske kontoer

  Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

 • Mari Boine på Stupetårnet

  Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

  Mari Boine på Varangerfestivalen
  Foto: Knut-Sverre Horn / NRK
 • Spike Lee: Vi må våkne

  Spike Lee kom til Cannes med sin film om Klu Klux Klan, «BlacKkKlansman» – og en oppfordring til handling. Regissøren fikk flere spørsmål om Trump, men Lee sa at han håper på et større perspektiv: – Dere har alle deres egen møkk, dette handler ikke bare om USA, sa regissøren på plass i Cannes. – Den høyreekstreme dritten finnes overalt, og vi må våkne nå, vi kan ikke bare være stille, slo han fast (NTB).

  Regissør Spike Lee hadde smukker med ordene "Love" og "Hate" da han var i Cannes
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters/Scanpix
 • TV-sending fra barnetoget 17. mai

  NRK planlegger en redusert TV-sending fra barnetog på 17. mai. Det er foreløpig uklart hvor omfattende produksjonen blir, opplyser mediedirektør Marius Lillelien til Aftenposten. 1700 NRK-ansatte er nå i streik, og det er årsaken til reduksjonen i programtilbudet.

 • Det er nå journaliststreik i NRK

  1700 medlemmer av Norsk Journalistlag (NJ) i NRK er nå i streik fordi det er brudd i meklingen mellom NJ og arbeidsgiver Spekter/NRK. Det betyr at ingen NJ-medlemmer ansatt i NRK lager innhold for radio, tv eller nrk.no, så lenge streiken varer.

 • The Guardian hyllar Telemark

  Telemarkskanalen, Dalen Hotell og fruktbygda Gvarv er på The Guardian si liste over dei 20 beste sommarferiemåla i Norden. Maten, kulturen og friluftslivet i Telemark er blant opplevingane dei trekkjer fram i kåringa.

  Telemarkskanalen
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
 • Maleri solgt for 1,3 milliarder

  Et maleri av Amedeo Modigliani der motivet er en naken kvinne, er blitt det dyreste som noen gang er solgt av Sotheby's i New York. Prisen endte på 157 millioner dollar under auksjonen mandag lokal tid. Summen tilsvarer nesten 1,3 milliarder kroner.

  Sothebys Auction Modigliani
  Foto: AP
 • Schibsted-aviser har trøbbel

  Aftenposten.no har tekniske problemer og vil kunne oppleves utilgjengelig, skriver avisa. Problemene gjelder også andre Schibsted-abonnementsaviser og Finn.no.«Vi jobber med feilretting og håper å kunne være raskt tilbake», heter det i saken.

Flere nyheter