NRK Kultur og underholdning

Kulturstrøm:

 • Pussar opp prestegard

  Bjørnstjerne Bjørnson sin barndomsheim, Nesset prestegard i Romsdal, skal pussast opp for sju millionar kroner. Den siste presten forlét prestegarden i 2016 og no skal hovudhuset brukast som museum.

  Pussar opp Nesset prestegård
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • Zuckerberg fikk klar beskjed av EU

  Facebook-sjef Mark Zuckerberg fikk klar beskjed om å gjøre mer for å stanse flommen av hatmeldinger og falske nyheter da han møtte tre EU-kommissærer i Brussel mandag. EU skal om kort tid legge fram en plan for å regulere kunstig intelligens.

  Mark Zuckerberg
  Foto: Erin Scott
 • Gir seg med Farmen

  TV 2-programleder Gaute Grøtta Grav fra Isfjorden i Rauma gir seg som programleder i "Farmen" og "Farmen kjendis". Han har ledet programmet i 13 sesonger og over 500 programmer. Det er foreløpig ikke klart hvem som skal ta over programlederjobben.

  Gaute Grøtta Grav i Farmen-genseren
  Foto: Alex Iversen / TV 2
 • Hvordan brukes kofter og bunader?

  Hvordan blir samiske kofter og norske bunader brukt? Det skal Norsk Folkemuseum finne ut. Målet er å få innblikk i hva kofter og bunader betyr i livene til folk. En spørreundersøkelse planlegges i april. Undersøkelse om bunader er allerede i gang.

  Elin Magga i kofte
  Foto: Ksenia Novikova / NRK
 • Hærverk mot Banksy-verk

  En ny grafitti av den britiske gatekunstneren Banksy i Bristol har blitt vandalisert. Motivet viser en jente som skyter blomster opp på veggen med sprettert. Nå har noen tagget jenta med rosa spray. Banksy bekreftet at han er kunstneren bak verket ved å legge ut bilde på Instagram.

  Banksy motiv av jenta som skyter ned et hjerte med sprettert er vandalisert med spray
  Foto: Ben Birchall / AP
 • Vil droppe tv-lisensen til BBC

  Den britiske statsministeren Boris Johnson forbereder avskaffelse av tv-lisensen til allmennkringkasteren BBC. Alternativet skal være abonnement, skriver The Guardian.

 • – Ytringsfriheten er under press

  Ytringsfrihetskommisjonens medlemmer skal gjenspeile mangfoldet i det norske samfunnet, sier kulturminister Abid Raja. Blant de utvalgte til å jobbe med ytringsfrihetens kår i Norge er Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe.

 • Tre nye i Rockheim Hall of Fame

  De aktive veteranene Halvdan Sivertsen og Jonas Fjeld får plass i Rockheims æreshall. Det gjør også jazzsangeren Radka Toneff (bildet), som døde i 1982, bare 30 år gammel.

  Video Radka Toneff
  Foto: Nyhetsspiller

Flere nyheter