NRK Trøndelag

Hopp til innhold

Siste nytt

 • Rørt Aspenes slo Thingnes Bø – sikret NM-gull i sprint

  Sverre Dahlen Aspenes (24) ble den eneste til å slå Johannes Thingnes Bø i sprint denne sesongen. Skatval-skiskytteren tok NM-gullet på 10-kilometeren i Alta.

  Med feilfri skyting og god fart i sporet sikret Aspenes gullet. Han var svært rørt etter triumfen. Skatval-utøveren mistet broren sin i fjor sommer.

  – Det har vært en jævla tøff sesong og et tøft år. Det blir mye tvil og mye dritt, rett og slett. Det å stå her i dag og gjøre årets beste løp på slutten av sesongen, betyr mye, sa Aspenes til NRK.

  Tidligere i år tok han to EM-gull på normaldistanse og jaktstart. Vetle Rype Paulsen tok sølvet, 23,8 sekunder bak Aspenes, men Thingnes Bø endte på bronseplass. Thingnes Bø bommet én gang fredag.

  (NTB)

  Sesongstart skiskyting
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Død sjåfør fikk kjøre videre

  I mai for to år siden ble Jacob Almlid fra Steinkjer erklært død av en lege ved Sykehuset Namsos. Det var han ikke, og det fant folkeregisteret ut først en uke senere.
  Det meste av historien etterpå om å vekke seg selv til live igjen er kjent. Men fortsatt er Almlid ikke tilbake i alle registre han var oppført i, skriver Namdalsavisa. Som hos politiet. Da han for en tid siden ble stanset i trafikk-kontroll, og politiet konstaterte at han var død, fikk han kjøre videre.

 • Kalvå om Sundling-rykket: – Har ikke sjans

  Lagsprinten i Lahti skulle handle om to lag, Norge 1 og Sverige 1. Det norske førstelaget med Julie Myhre og Anne Kjersti Kalvå satte opp et høyt tempo gjennom hele rennet, men det svenske førstelaget nektet å gi slipp.

  Ut på sisterunden gikk Anne Kjersti Kalvå og Jonna Sundling ut sammen, og Kalvå gjorde sitt for å få en luke. Men i den nest siste bakken viste Sundling hvorfor hun er verdensmester på sprint.

  Sundling fikk raskt en stor luke da hun rykket og sikret seier for Sverige 1. Kalvå sikret inn til andreplass for det norske førstelaget.

  Etterpå var hun litt skuffet over at hun ikke klarte å rykke fra svensken.

  – Det var mange som hengte på lenge, så jeg ble litt utålmodig. Det var kortet jeg hadde i dag og jeg måtte spile på det. Når hun henger på så lett og hun har det sisterykket, så har jeg ikke sjanse på henne, sier Kalvå til NRK.

  Jonna Sundling gliser da VGs reporter trekker frem at det så ut som hun koste seg i ryggen på Kalvå.

  Svensken smiler bekreftende og sier hun selv har for vane å dra opp tempo, så det kjennes kjentes godt å ligge bak.

  Tyskland tok tredjeplassen, mens Norge 2 ble til slutt nummer syv.

  FIS Cross Country World Cup
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
Video fra Trøndelag
Spiller nå
Internasjonal dag på helsehuset 02:02
Neste

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna