NRK Trøndelag – Lokale nyheter, TV og radio

Siste nytt

 • Prøver å redde laksen

  Veterinærinstituttet prøver å redde laks- og ørretstammen i Homla-vassdraget i Malvik ved å befrukte eggene til den døde laksen. Alarmen gikk i går etter at det ble funnet store mengder død fisk i det vernede vassdraget.

  Veterinærinstituttet tømmer laks- og ørretrogn
  Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK
 • Midt-Norge ennå Tsjernobyl-tilsølt

  Statens strålevern er bekymra for den vedvarende høye radioaktive forurensninga i Norge etter Tsjernobyl-ulykka for 30 år sia. Sporene er langt mer langvarige enn venta, opplyser strålevernet. Nedfallet av cesium-137 over Midt-Norge etter at Tsjernobyl-reaktoren i Kvite-Russland smelta ned i 1986, var blant det høyeste i Europa. Flere steder er forurensninga fortsatt høyere enn hva som er tillatt i matvarer.

 • Stargate-låtene solgt til Disney

  Tor Hermansen og Mikkel Eriksen, låtskriverduoen Stargate, har solgt rettighetene til bruk av låtene til et selskap eid av en i Walt Disney-familien. Roy Disney skal ha betalt rundt en halv milliard for å overta rettighetene til Stargates materiale, ifølge det renommerte musikkmagasinet Billboard.

 • Filmet lovbrudd på Snapchat

  En mann er dømt i Inntrøndelag tingrett til samfunnsstraff for blant annet å ha dyrket cannabis og for å ha truet politiet. Mannen skal ha filmet flere lovbrudd på Snapchat, der han har over 56 000 følgere. I tillegg må han betale 400 000 kroner i erstatning til flere selskaper.

 • Fremdeles alvorlig skadd

  17-åringen som ble påkjørt på E6 ved Lundamo i Melhus på søndag er fortsatt alvorlig skadd - og tilstanden er ustabil. Det opplyser St. Olavs hospital til NRK.

Midtnytt