NRK Mat - Oppskrifter og inspirasjon

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Matprogrammer i nett-tv

Br. matserie. Stjernekokken Raymond Blanc og programleder Kate Humble skal tilbringe ett år i den berømte botaniske hagen Kew Gardens. Der skal de dyrke grønnsaker, tilberede deilige retter etter hvert som de høster og undersøke historien til våre favoritter i frukt- og grøntavdelingen. De starter om våren med rabarbra, asparges, spinat, tidligpotet og karse på menyen. Dessuten får vi høre hvordan krig mot Frankrike gjorde britene til potetspisere, og hvordan gift ble brukt for å friske opp fargen på hermetiske erter i victoriatiden. (Kew on a Plate) (1:4)
Aus. matserie. En matrevolusjon feier over Skandinavia. Australske Adam Liaw reiser nordover for å bli bedre kjent med nordisk mat, historie, kultur og fremtiden for nordisk matlaging. Først drar han til København, der han lærer kunsten å lage en perfekt kopp dansk kaffe. Han møter Claus Meyer som tar ham med bak kulissene på restauranten sin, der Torsten Vildgard er kjøkkensjef . På Dragsholm slott møter han Claus Henriksen, og sammen høster de grønnsaker fra "verdens beste kjøkkenhage" før Adam lager en hønsesuppe. (Destination Flavour Scandinavia) (1:7)
Da. matserie. Kan det friste med små, amerikanske pannekaker med rårørte bringebær, en pastasalat med sprø, smørristede rugbrødskrutonger, eller hvorfor ikke sjokoladeis med nøtteruller? Mette Blomsterberg lager søtsaker, men også spennende matpakker. (3:8)