NRK Dokumentar

Dokumentarer radio/TV:

*Vest-Sahara - Afrikas siste koloni? Landområdet var spansk koloni fram til 1975 og har sidan vore okkupert av Marokko. *Turbobiskopen. Portrett av Tor Berger Jørgensen, avtroppande, meiningssterk biskop i Sør-Hålogaland. *Nyheiter frå vitskapen: Isvulkanar på Pluto. Tuberkulose i skuggen av HIV. Rus og graviditet. *eXXpedition - jakt på plastureining. Bli med på leiting etter plast i havet - gøymer det seg på verdas tredje mest fjerntliggande øy? *7 grader varmare på Finnmarksvidda vinterstid. Temperaturen på vidda kan vere heilt annleis i slutten av dette hundreåret, trur forskarar. *Kva har me igjen å ta på? Dei varme hendene våre bruker mykje tid på kalde skjermar.
Hans Eng fikk en fengselsdom på sju år etter krigen. Han skal ha vært Quislings livlege og tok aldri avstand fra sin fortid. Etter soningen ble han sendt som lege til Kvænangen i Nord-Troms, en kommune som ble totalt nedbrent av nazistene få år tidligere.
Norge kommer til å mangle 30 000 sykepleiere i nær fremtid. Likevel blir en rekke nyutdannede sykepleiere nektet jobb i Norge fordi de har tatt utdanningen sin i utlandet. Hvorfor får de autorisasjon i Sverige, når norske helsemyndigheter stempler utdannelsen deres som mangelfull? Har Norge råd til å si nei til spesialister som er ettertraktede både her og i utlandet?