NRK Sørlandet - Lokale nyheter, TV og radio

Siste nytt

Laster innhold, vennligst vent..

Video og TV-reportasjer

Idrettslaget Friskis og Svettis har som mål å få flest mulig til å bevege seg. Derfor har de også startet et treningstilbud for funksjonshemmede. Det er blitt mer og mer populært.
Det startet med at flyktninger skulle få dyrke grønnsaker i parseller. Etter hvert utviklet det seg til et undervisningsopplegg som gir kompetanse på videregående nivå.
Mattilsynet frykter at en alvorlig plantesykdom som er funnet på prydplanter blant annet i Kristiansand Dyrepark, skal spre seg til ville vekster. I USA og Storbritannia har sykdommen ført til omfattende skogsdød.

Dokumentarer og reportasjer

Andreas (9) og Vidar (45) har en ting felles: De elsker synet av gamle lokomotiver som oser røyk og damp, og kronglete jernbanelinjer som hver sommer får akutte anfall av solslyng. Sammen med en stor gruppe tog-entusiaster holder de fortsatt liv i togtrafikken på Setesdalsbanen, mer enn et halvt århundre etter at jernbanen egentlig ble nedlagt.
Bli med på tur i Nord-Europas lengste Via Ferrata-rute, i det stupbratte Straumsfjellet i Setesdal.
John G. Bernander leder en samtale med to av pionerene i Oljeservicebransjen i Norge. Skipsreder Andreas Ugland fyller 90 år den 30 desember i år. Hans intellekt, sjarme og refleksjoner fortjener et kapittel i historiebøkene. Bjarne Skeie, maskiningeniør, seriegrunder og på mange måter fadder for hele "Drilling Bay" i Kristiansand, har også historier å fortelle. De kastet nytt lys over hvordan bransjen startet og fikk vokse i Norge, og hva som skal til for at nye innovative miljøer kan dyrkes frem, for å skape morgendagens arbeidsplasser.