NRK Sørlandet – Lokale nyheter, TV og radio

Hopp til innhold
 • Kjørt over av traktor

  En person skal ha blitt kjørt over av en traktor i Ellestrandveien i Vanse, melder politiet i Agder. Det var personen selv som meldte fra om ulykken. Vedkommende er ikke fastklemt. Nødetatene er på vei til stedet og luftambulanse er rekvirert.

 • Fjerner boplikten

  Boplikten i Risør fjernes, det bestemte kommunestyret torsdag, skriver Aust-Agder Blad.

  Kommunedirektøren hadde i forkant innstilt på fjerning av boplikten, men det var spenning knyttet til politikernes votering, den endte med 15 mot 14 stemmer.

  Risør sentrum
  Foto: Erik Wiig Andersen / NRK
 • Sørlandsbanen stengt grunnet brann

  Sørlandsbanen er stengt mellom Vennesla og Nelaug på grunn av brann ved sporet, melder Bane Nor.

  Vaktleder, Stig Trondsen, i brannvesenet sier til NRK at brannen ved Oggevatn stasjon i Birkenes er slukket.

  Bane Nor jobber med å avklare situasjonen.

  Reisende fra Kristiansand og vestover fikk ved 16-tiden beskjed om at toget ville bli én time forsinket, ifølge Fædrelandsvennen.

 • Registrerer enorm metanøkning

  En målestasjon i Birkenes i Agder har registrert en ekstrem økning i mengden metan i luften, etter eksplosjonene i gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen. Det opplyser klimaforsker, Stephen Matthew Platt, hos klima- og miljøinstituttet NILU til NRK.

  – Noen foreløpige beregninger vi har gjort viser at det dreier seg om mange tusen tonn med metan som er sluppet ut, sier Platt.

  Platt understreker at den økte mengden metan i lufta over mye av det sørlige Skandinavia nå, ikke er farlig for mennesker eller dyr.

Videoer