Brødrene Price endte karrieren som popsnekkere med en forsmedelig andreplass i
. Det har ikke knust dem helt.Nå kommer de sterkt igjen, og stiller denne gang opp i et (hjemmekomponert) nordisk Mad Grand Prix med smaksprøver og favoritter fra det norske og svenske kjøkken.
Nordisk mat Grand Prix
Det blir også plass til en dansk klassiker før spenningen om tittelen som «Nordisk Mester i Nasjonalretter» erklæres. Underveis legges det til nye nyanser og krydderier til begrepet fair play.
Se programmet i Danmarks Radios nett-TV:
Oppskriftene fra program 1
Den heldige potet
Det finnes et utall potetsorter, og det finnes enda flere bruksområder for den underjordiske knollen.
I program 2 gir brødrene Price et par overraskende tips om poteter. Spesielt noen nyttige potetchipstips hvis du ønsker å ta kampen opp mot snacksindustrien.
De baker en kake som inneholder kokte poteter, og dessuten kan de avsløre den sjokkerende hemmeligheten bak begrepet «gourmet potetmos».
Se programmet i Danmarks Radios nett-TV:
Oppskriftene fra program 2
«Svinske» retter
Nå blir det gris på gaffelen! Brødrene Price setter et roterende spyd i en hjemmelaget, italiensk svinerull. Det blir også tid til andre svinestreker som f. eks. den tyske nasjonalretten Eisbein mit Sauerkraut og en nytolkning av kotelettene.
Se programmet i Danmark Radios nett-TV:
Oppskriftene fra program 3
Napoleon Spesial
Program nummer fire avslører at minst en av Price-brødrene er over snittet interessert i den store lille franskmannen Napoleon Bonaparte.
I programmet får du se hvordan du lager retten som har fått navn etter Napoleons elskerinne Maria Walewska. Brødrene setter også i scene sitt eget kjøkkenslag, hvor Napoleons favoritt Kylling Marengo må måle krefter med motstanderen Beef Wellington.
Og hærføreren må ha vært en slikkmunn: Minst to søte desserter bærer hans navn.
Se programmet i Danmark Radios nett-TV:
Oppskriftene fra program 4
Den lille kjemiker
I program nummer fem tar brødrene med seg kjemisettet på kjøkkenet. Kanskje ender du med å kjøpe deg ditt eget «Texturas»-sett fra Ferran Adria etter å ha sett dette programmet.
Flere av rettene kan imidlertid lages uten det spesielle matkjemisettet. Uansett blir det spektakulært når Price ser nærmere på molekylær gastronomi.
Se programmet i Danmark Radios nett-TV:
Oppskriftene fra program 5
From Russia with love
I program nummer seks tar brødrene for seg vår store nabo i øst: Russland. Gjennom fire tunge og gode retter viser de oss noe av hva dette enorme landet har å by på i matveien.
Visste du forresten at den tykke kjøttsuppen borscht, som de fleste kjøkken har sin variant av, har noe til felles med fårikål? Riktig, det smaker vel så godt dagen etter, og enda bedre den tredje dag.
Se programmet i Danmarks Radios nett-TV:
Oppskriftene fra program 6
Den siste nadverd
I program sju har brødrene Price valgt Leonardo da Vincis bilde «Den siste nadverd» som inspirasjon. De lager mat med utgangspunkt i Midtøsten. Men i kjent munter stil er det ikke alt som er som på Jesu tid.
Oppskriftene fra program 7
Are you hungry tonight
Få svaret på hva som slo Elvis Presley ihjel. Kongens ånd hviler over både programmet og grytene og det er neppe tvil om at Elvis' mama ville synes at det var all right hvis hun så at porsjonsstørrelsene i programmet også følger amerikanske tradisjoner.
Oppskriftene fra progammet
Rule Britannia
Britisk cuisine er noe annet og mer enn fish & chips. Forskjellen på en såkalt dansk roastbiff og dens engelske opphav er markant. Den serveres med «all the trimmings» samt løsslupne yorkshirepuddings. Desserten, sticky toffee pudding med custard og toffee sauce, skal nok også hente hjem et par poeng til britene.
Oppskriftene fra programmet
Sur sur sur
Brødrene Price må legge ansiktene i helt nye folder når de dekker opp til et helsurt show. Alle rettene i det lille TV-kjøkkenet har sitron som en betydelig ingrediens.
Oppskriftene fra programmet
Vær oppmerksom på at det kan være mindre forskjeller på oppskriftene i programmene og på nettet.