Slik gjør du
Bland alt melet, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett kaldt vann og kald melk.
Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 15-20 minutter.
Tilsett oljen og elt videre i ytterligere 5 minutter til oljen er godt eltet inn. Deigen skal være smidig og elastisk når den er tilstrekkelig eltet.
Den vil øke med cirka 1 grad i minuttet gjennom eltingen, unngå derfor å bruke oppvarmet væske i denne oppskriften.
Dekk til bollen med et lokk eller folie og la deigen heve i rundt 1,5 time. Den skal doble seg i størrelse.
Når deigen er ferdighevet, setter du ovnen på 220 grader med vanlig over- og undervarme.
Ha deigen over på et melet underlag. Del den i to og kjevle det ene emnet utover til en rektangulær leiv som så vidt dekker et stekebrett (cirka 25 x 40 cm). Bruk et pizzahjul og skjær opp deigemnet i 2 x 5 ruter (5 i bredden).
Dryss eventuelt over litt hvetemel for pynt. Bruk en spisepinne eller tilsvarende til å prikke polarbrødene. La brettet med brødene hvile mens du gjentar samme prosess for den andre halvparten av deigen.
Stek polarbrødene nest nederst i ovnen i 9-10 minutter. Stek bare ett brett av gangen. Steketiden vil avhenge av brødenes tykkelse og stekeovnen. Avkjøl brødene på en rist.
Tips
Brødene egner seg godt til å fryse ned. Smør på dem mens de enda er frosne og innen lunsj er de tinte. Da holder de også pålegget kaldt.