Baba au ruhm

Den russiske kaken smaker godt med hermetisert frukt eller fruktsalat ved siden av.

Foto: DR

Baba au ruhm

Festkaken baba au ruhm er dynket i både rom og smør.

Slik gjør du

Rør gjær ut i vann og la det stå et øyeblikk. Pisk egg og vaniljesukker. Sikt mel, sukker og salt ned i en bakebolle. Lag en liten fordypning i midten og hell i gjærblandingen. Tilsett eggene litt etter litt mens du rører. Konsistensen skal være nærmest flytende.

Fordel smøret i klatter over deigen, dekk det til og la det heve i en times tid.

Elt deigen igjen og bland i korinter og sultanarosiner. Smør en dyp randform og fyll den halvveis opp med deig. La deigen heve i formen i 40 minutter til. Stek så kaken på 230 °C i ti minutter, skru deretter ned til 175 °C og stek videre i en halvtime.

Kok sukkerlake av vann og sukker og smak den til med rom. Når kaken har fått kjøle seg ned prikkes kaken med en gaffel og sukker-rom-laken helles over. Det kan hende du ikke får bruk for all væsken.

La kaken bli kald før du tar den ut av formen.

Tips

Når du serverer kaken kan du godt heller over en ekstra slant rom. Hermetisert frukt eller fruktsalat trukket i sukkerlake smaker godt til.

Se også: Oppskriftene fra Munter mat sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR