NRK Meny
Saltsyltede sitroner

Saltsyltede sitroner kan brukes som tilbehør, og da brukes hele sitronen, skallet også.

Foto: DR

Marokkanske saltsyltede sitroner

Salt og surt sammen. Sitronene behandles med syre og salt og kan dermed oppbevares lenge. Kjøp økologiske sitroner, så er du sikker på at skallet ikke har vært i nærheten stoffer vi ikke liker.

Slik gjør du

Fjern eventuelle rester fra sitronens stilk. Skjær hver sitron nesten gjennom fra toppen - men stopp noen centimeter før bunnen. Skjær på nytt på tvers av det første kuttet, så hver sitron har fått skåret et kryss. Press en spiseskje salt i krysset og legg sitronene tett sammen i glasset. Ha også i krydder underveis. Press sitronene veldig tett, sånn at saften presses ut og dekker sitronene.

Gjenta denne prosessen daglig de første 2-3 dager. Hvis sitronene ikke er saftige nok til å at væsken dekker, må det helles frisk sitronsaft over dem.

Etter ca. en måned er sitronene møre og myke nok til å brukes. De kan holde seg i minst et halvt år i kjøleskapet. Skrap/skyll eventuelt overflødig salt ut av sitronen før bruk.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR