NRK Meny
Rødgrød med fløde
Foto: DR

Rødgrød med fløde

Synes du det burde stått rødgrøt med fløte? Smak på den danske uttalen og kjenn etter. Dette er skikkelig dansk dessert.

Slik gjør du

Rens bærene. Legg bærene i en gryte med vann og sukker. Kok forsiktig. Ta av det eventuelle skummet. Kok i 3-4 minutter veldig forsiktig. Hvis du vil jevne grøten rører du potetmel i litt vann og har det i grøten når den er like under kokepunktet.

Noen foretrekker at noen bær er så hele som mulig i grøten. Der det er aktuelt, har du i bringebær og eventuelle bjørnebær (de mest sårbare) så sent som mulig - helst bare etter at gryten er tatt av platen - og bærene bare varmes av varmen i grøten. Juster sukkermengden i forhold til hvor søte bærene er.

Server grøten avkjølt med den beste, feteste fløten, du kan få.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR