Potetgnocchi

Små italienske potetballer som kokes i vann. Gnocchi kan brukes som egen rett med pesto eller pastasaus eller som tilbehør i en hovedrett.

Foto: DR

Potetgnocchi med salviesmør

Brødrene Price i Munter mat lager italienske gnocchi med salvie.

Slik gjør du

Kok potetene med skall, skrell dem og bland dem, når de er varme, med eggeplommer, mel, 1 ss olivenolje og litt salt.

Når deigen har rett konsistens, deles den opp i mindre stykker og rulles til avlange pølser med tykkelse som en finger. Deretter kuttes pølsene i 2-3 cm lange stykker. De trilles mot en gaffel, så de får riller.

Kok gnocchi i saltet vann i 3-4 minutter. La dem dryppe av og vend dem i rikelig med smør, som er litt brunet og med massevis av friske salvieblader.

Strø over rikelig med revet parmesan og nykvernet pepper.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR