Vi byr på avslappa og slentrande japansk gatemat. Dette er ferske nudlar, smaksrik kraft og kokt svinebog. Klassisk hurtigmat blir til klassesuppe.
Heimelaga tomatsuppe med spennande smakskombinasjonar. Her får fennikel, kjørvel og lakris danse saman, og dei lagar ein liten fest i munnen.
Tom Yum er den perfekte varme og syrlige suppen til kjølige norske kvelder. Kjapp å lage er den også. Denne scampisuppen med sopp passer godt til både ris og nudler.
Deilig kremet soppsuppe med bacon. På sensommeren og høsten er det sopp å finne ute i naturen. Ellers om året finner man et godt utvalg av sopp i butikken. Det er et godt alternativ.
Ribollita betyr «kokt igjen» og er en restesuppe fra Nord-Italia der man bruker det man har og koker det sammen med grønnsaker. Det er vanlig å ha tørt brød i suppen, men i denne varianten fra Tareq Taylor er det grønnsaker og kylling.
Vårens første grønne skudd på neslene blir til nydelig grønn suppe. Få med deg hvordan du superenkelt lager posjerte egg.
Atle Sommerfeldt lager gjerne jordskokksuppe med jordskokk fra egen produksjon. Suppen er ypperlig som forrett eller lunsj.
Anita Rennan hadde ikke noe forhold til rødbeter før hun møtte Eyvind Hellstrøm. – Han lager helt magiske smaker ut av ferske rødbeter i kombinasjon med ingefær og andre deilige krydder. Det åpnet seg en ny verden for meg, sier hun.
Det er flere gode grunner til å lage suppe, det er både billig og smaker godt. Denne suppen kan du variere med krydder og etter hva du har i kjøleskapet.