Slik gjør du
Ha salt og pepper på kotelettene. Skjær pærene i små båter, skjær vekk kjernehuset. Behold skallet på pærene - det gir et mer rustikt preg på retten.
Skrell sjalottløkene og skjær dem i tynne båter. Ha pærer og løk i en ildfast form med litt olivenolje i bunnen. Ha på litt salt og pepper og litt sukker - og en liten håndfull salvie, skåret i strimler. Sett retten ovnen på 220 °C.
Brun kotelettene på høy varme i stekepannen. Når kotelettene er blitt brune på to til tre minutter tas de av pannen og legges på pærene og løken i den ildfaste formen.
Retten lages ferdig i løpet av 10-15 minutter - avhengig av tykkelsen på kotelettene. Eventuelt kan 5-6 salvieblader friteres i olje i en stekepanne som velsmakende garnityr.
Tilberedningstiden for denne retten avhenger helt av om pærne er modne og kotelettenes tykkelse. Pærene skal gi litt motstand, men likevel helt klart være møre.
Tips
Flere oppskrifter:
Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR