Laster innhold, vennligst vent..
Sticky toffeepudding med vaniljesaus og karamellsaus

Snu puddingen ut på et fat og hell over vaniljesaus og karamellsaus.

Foto: DR

Sticky toffeepudding med vaniljesaus og karamellsaus

Du kan selv velge om vaniljesausen skal være varm eller kald. Men karamellsausen skal være varm. Oppskriften på sticky toffeepudding med sauser får du fra TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Rør smøret hvitt med visp eller kjøkkenmaskin. Ha i muscovadosukker og rør igjen til blandingen blir lys og luftig. Ha i sirup og rør igjen. Ha i eggene, ett om gangen. Vend melblandingen med bakepulveret forsiktig i. Smør puddingformen grundig og hell massen i. Dekk formen med et dobbelt lag smurt folie og knyt en hyssing rundt, så ikke dampen slipper ut. Ha formen i en stor gryte med ca. 5 cm vann. Legg på lokket og damp puddingen i 2 timer. Fyll eventuelt på med litt mer vann underveis.

Vaniljesaus
Vaniljesausen lages mens puddingen dampes. Skrap frøene av vaniljestangen. Ha frøene og vaniljestangen i en kjele med melk. La det koke opp og sett den for å trekke i tjue minutter.

Rør eggeplommene med sukker og maizena til det blir lyst. Varm melken opp igjen, fisk ut vaniljestangen. Hell den varme melken i eggeblandingen mens det piskes. Ha alt tilbake i gryten og varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke.

Vaniljesausen kan serveres varm eller kald etter ønske.

Karamellsaus
Smør, sirup og de to sortene sukker has i en gryte og varmes opp til sukkeret har smeltet. Ha i fløte og la det koke opp. Denne sausen kan godt være varm når servert.

Puddingen snus ut på en liten tallerken og serveres med de to sausene.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR