Bladbeter med pinjekjerner

På dansk kalles det sølvbeter. I Norge er ikke denne grønnsaken så vanlig i bruk. Vi kaller den bladbete, sølvbete eller mangold.

Foto: DR

Bladbeter med pinjekjerner

Adam og James Price gir deg oppskriften på enkelt tilbehør i Munter mat.

Slik gjør du

Bladbetene renses og skjæres i mindre biter. Løk og hvitløk skjæres i skiver og stekes blanke i olje over middels lav varme. Ha på bladbetene, start med bitene fra stilken og avslutt med bitene fra bladene.

Hell på et glass hvitvin og krydre med salt og pepper. Gi dem en 5-8 minutter på lav varme under lokk.

Imens ristes pinjekjerner i en tørr panne. De må få farge - men ikke la dem bli for mørke. Bladbetene må ha litt motstand i stilkene, men de må være møre. Hvis det ikke er nok fuktighet rundt dem, kan du justere med litt vann eller buljong.

Serveres med pinjekjerner drysset over betene.

Tips

Bladbete, sølvbete eller mangold er en plante med store mørkegrønne blad og brede eller smale hvite bladstilker. Bladene henger sammen i et løst hode. Bladene anvendes rå som salat eller stekt. Stilkene brukes som stangselleri eller kokt som asparges. Smaken minner om spinat. Kan dyrkes på friland i Norge.

(Kilde: Store norske leksikon)

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR