Lam med sitronsaus

Når kjøttet kjennes mørt og sausen er klar har du romanosalat i pannen, og så spises lammekjøtt med sitronsaus med en gang.

Foto: DR

Lam med sitronsaus

Her får mørt lammekjøtt følge av en gresk saus, avgolemono, med egg og sitron. Oppskriften får du fra brødrene Price i TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i små biter og brun dem i 50 gr smør i en stekepanne.

Skjær vårløken i biter på 3-4 cm. Det øverste grønne må også tas med. Skjær purren i biter på samme størrelse og del et par ganger på langs. Når lammet har fått farge, has vårløk og purre i. Deretter has 50 g smør og buljong i. Bland godt og smak til med salt og pepper. Dekk til og la det småkoke i ca. 40 min. Lag sausen før du har i erter og romanosalat.

Ertene skal bare varmes. Romanosalaten deles i grove biter og blandes inn helt til slutt.

Sitronsaus
Hell av 2-3 dl av sjyen. I en annen gryte smeltes 25 g smør. Tilsettes mel, deretter helles sjyen på under røring. Tilsett sitronsaft og finrevet sitronskall over svak varme. Hvor mye sitronsaft er en smakssak, men vær forsiktig så du ikke overdriver hvis sitronene hører til blant de veldig sure.

Egg og eggeplommer piskes lett sammen. Ha i litt av kraften, for å temperere eggene. Blandingen tilsettes sausen, mens det piskes kraftig. Og nå må ikke sausen koke, bare varmes opp. Smak den til og hell den over lam og grønnsaker.

Dryss med dill og server med godt brød.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR