Laster innhold, vennligst vent..
Kanin i dijonsennep

Fløtesaus med sennep og kanin servert på spätzle.

Foto: DR

Kanin i dijonsennep

Bruk frisk sennep når du skal lage kanin med dijonsennep. Brødrene Price i Munter mat har oppskriften.

Slik gjør du

Partér kaninen i passende stykker eller be slakteren om å gjøre det. Kjøper man kanin i matbutikken, er den vanligvis skåret ut på forhånd. Stykkene krydres med salt og pepper og smøres grundig med sennep. Det er viktig å bruke frisk sennep, ellers går det ut over smaken. Når kaninstykkene er smurt inn, settes de til side.

Skrell sjalottløken, de skal hele i retten. Sjampinjongene renses og kan godt kuttes i to eller fire, avhengig av størrelsen. Hvitløksfeddene skal ikke skrelles. Bacon kuttes i terninger Deretter smelter man smør i en gryte, gjerne den svarte støpejernsgryten. Når smøret har sluttet å bruse har man i kaninstykkene, løken, hvitløken, baconterningene og krydderbuketten. Brun alt på jevn varme mens du snur flittig på det. Pass på å ikke stikke i kjøttet, slik at saften renner ut og det blir tørt.

Når alt er pent brunet etter et kvarters tid, tilsettes hvitvin. Tilsett soppen og legg lokk på gryten. Skru ned varmen og la det småkoke videre i ca. 30 minutter. Så fiskes kaninstykker, bacon og grønnsaker opp og holdes varme. Krydderbuketten kastes ut. Ha fløten i gryten. La det koke og smak til sausen med sitronsaft og eventuelt mer salt, pepper og sennep.

Ha kaninstykkene og grønnsakene tilbake i gryten. La alt bli gjennomvarmt. Server retten rykende varm. Serveres med spätzle eller en god potetmos.

Spätzle
Ha melet i en bolle, rør egg, vann og salt grundig i. Deigen skal ikke være fast, men heller ikke for flytende. Bre deigen ut (du kan bruke kjevle) på et skjærebrett "skrap" små, tynne flak og ha dem i en kjele med kokende, saltet vann. Når de kommer til overflaten er de ferdige.

Vend spätzle i brunet smør før servering.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR