Thai kylling cashew med ris ved siden av.

Thai kylling cashew er en klassisk take-away-rett, den er også enkel å lage hjemme.

Foto: Elisabeth Le / Alt asiatisk

Thai kylling cashew

Vi bare elsker thai chicken cashew. Denne mørke og sticky sausen har en perfekt balanse mellom det syrlige, søte og sterke. En thailandsk klassiker.

Slik gjør du

Start med å kutte opp grønnsakene. Lag like deler paprika og løk i «bite-size»-biter, gjerne i trekantet form. Vårløken kan kuttes i cirka fire centimeter lange biter.

Bland sammen sausen (Se tips).

Hell olje i en stekepanne så den dekker kyllingen, og stek på middels høy varme.

Krydre kyllingen med salt og pepper. Del kyllingen opp i terninger på cirka 3X3 centimeter. Så dekker du alle bitene med maisenna.

Rist av overflødig maisennamel og legg en og en bit oppi den varme oljen. De skal stekes i cirka fire-fem minutter til kyllingen får en jevn og svak gyllenbrun farge. Legg den ut på et papir til avrenning.

Varm tre spiseskjeer olje på middels høy varme. Stek hvitløk, tørket chili og cashewnøtter sammen i cirka to minutter, slik at nøttene får en fin farge og chilien en god aroma.

Ha i paprika og stek i ett til to minutter til.

Tilsett kylling og løk, og bland alt godt sammen før du tilsetter sausen.

Vend alt godt sammen i cirka ett minutt slik at sausen trekker seg inn i kyllingen.

Helt til slutt tar du i vårløken, blander opp en siste gang.

Tips

Mørk soyasaus: Du kan også tilsette mindre enn i oppskriften, eller bruke en lysere saus.

Chiliolje kan kjøpes i asiatiske matbutikker. Chili-paste, tørket chili eller fersk chili kan også brukes.

Kilde: Elisabeth Le/Alt Asiatisk