Hopp til innhold

Klas­sikerne du bør kunne

Ja, det er herleg med pasta og thai. Men alt utvalet vi vassar i, gjer det fort gjort å gløyme våre eigne matskattar. – Kan du desse nydelege norske tradisjonsmiddagane?

Fire norske tradisjonsmiddager. Fiskekaker, lapskaus, grønnsakssuppe og kjøttaker

Tradisjon er minner, menneske og smakar. Lyden og lukta av kjøkken, gryter, foreldre og besteforeldre. Lag nye matminne med tradisjonane våre.

Foto: TELLUS WORKS TELEVISION/TONE RIEBER-MOHN/LISE FINCKENHAGEN

Denne vekker nostalgiske minner hos mange. Vekk opp både minna og smaksløkane.

Lapskaus skal «fram frå gløymselen». Dette er så digg. Og ein fabelaktig måte å bruke opp grønsakene i kjøleskapet. (Og psst! Ikkje gløym flatbrødet.)

Vi har så enormt mange gode fiskeretter. Nesten vondt å velje ut berre nokre få. Men vi har funne tre vi elskar hardt og inderleg. Lag desse kulturkattane, og heis flagget.



Mors er alltid best, der er vi alle rørande samla. Men her er likevel ei sterk utgåve.

Også komler, da – dei treng ingen introduksjon.

Komler blir laga i tallause variasjonar rundt om i landet og Skandinavia. Vi har samla fleire. Les og lær, og lag din eigen favoritt.

Så lett og så godt. Til og med danskane elskar fårikålen vår.

Tradisjonell middag på våren. Men alle årstider har plass for ein god middag av norsk lam.


Og herleg grønnsaksuppe– med eller utan kjøtt. Du bestemmer.