Porchetta

En sprø svor, mye godt svinekjøtt og god smak inni.

Foto: DR

Porchetta

Prøv svinekjøtt i brød, porchetta panini. Kjenn på følelsen av å gå rundt på et torg i Italia og komme litt nærmere himmelen hver gang du tar en bit.

Slik gjør du

Legg slagsiden eller den utbente spegrisen med kjøttsiden opp. Dryss over rikelig med salt og en blanding av pepper og knust koriander. Deretter finhakkete urter, sjalottløk, hvitløk, sitronskall og til slutt brødsmuler (som er laget ved å kjøre ferske hvite brødskiver i blenderen, eventuelt med skorpen skåret av).

Hele svinet rulles nå sammen som en stor rullepølse og bindes sammen. Deretter settes den på spyd, gnis med olivenolje, drysses med salt og grilles i 3–4 timer til svoren er sprø, og dyret lukter helt fantastisk (porchetta kan også lages på spyd i en alminnelig ovn).

La porchettaen hvile i 20 minutter etter steking. Deretter skjæres den i skiver og serveres tradisjonelt i store panini med litt stekt saus, etc.

Selvfølgelig kan man også spise pent av tallerkenen, og porchetta kan brukes med mange typer tilbehør.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR