Hopp til innhold
Tarte au citron

Hvis tarte au citron står på menyen velger jeg den alltid, sier Adam Price i TV-serien Munter mat.

Foto: DR

Tarte au citron

Fransk sitronterte med marengs. Oppskriften får du fra brødrene Price i Munter mat.

Slik gjør du

Til mørdeien smuldres smøret inn i melet sammen med melis, vaniljesukker og salt. Tilsett egget og samle deigen raskt - det skal ikke knas. Deigen skal hvile en time i kjøleskapet.

Så steker man deigen i en passende form "blindt" - det vil si, man legger et stykke aluminiumsfolie over deigen og fyller formen med f.eks tørkede erter, slik at deigen ikke hever seg under stekingen. Stekes ved 220 °C i ca. 15 min. Ta ut ertene og folien og la kaken få 5 minutter til i ovnen.

Til sitronkremen blandes sitronfiletene sammen med revet skall, sukker, egg og eggeplommer i en blender. Fløten blandes i. Hell sitronkremen i mørdeigsbunnen og stek ved 150 °C i ca 30 minutter eller til kemen har satt seg. La kaken avkjøles.

Til den italienske marengsen has sukker i en kjele med vann. Kok den inn til en klar, litt tyktflytende sirup. I mellomtiden piskes eggehvitene til skum. Deretter tilsettes den kokende sukkerlaken litt etter litt mens det piskes. Fortsett å piske til marengsen er litt avkjølt- Ha deretter marengsen i en sprøytepose.

Ta kaken ut og dekorer den med marengsmassen. Sett den tilbake i ovnen under grillen til marengsen er lett brun. La kaken avkjøles før den spises.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR