Napoleonskake

Denne napoleonskaken inneholder bringebær, og er pyntet med ripsgele.

Foto: DR

Napoleonskake med bringebær

Napoleon Bonaparte må ha vært en slikkmunn. Dette er én av dessertene som bærer hans navn.

Slik gjør du

Kok opp melk og vanilje. Piske eggeplommer og sukker og rør melet inn i blandingen. Ha i den varme melken. Hell alt tilbake i kjelen og kok opp under omrøring til kremen blandingen.

Avkjøl og bland inn pisket kremfløte.

Butterdeigen kjevles litt ut og pyntes med melis. De skal beholde sin rektangulære form. Legg dem på en bakeplate med en annen bakeplate oppå, slik at de ikke hever under steking.

Stekes i et kvarter, eller til de er gyllenbrune, på 200 °C. Finskjær eventuelt deigstykkene slik at de er like store.

Smør bringebærsyltetøy på to av stykkene og legg på et tykt lag av kremen. Ha melisglasur på de to andre. Legg stykkene med glasur oppå de to med bringebær og krem. Kutt deretter hvert byggverk forsiktig i fire deler.

Tips

Pynt kakekantene med pisket krem, og legg litt ripsgele på toppen.

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR