Slik gjør du
Bland mel, 30 gram melis og vaniljesukker. Smøret smuldres i melet, og deigen blandes med egget. Ha evetuelt i litt mer mel, avhengig av eggets størrelse. Dekk deigen med plastfolie og la den hvile kaldt i en times tid.
Lag kransekakemasse av råmarsipanen, resten av melisen (50 gram) og litt eggehvite.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut til den blir en halv centimeter tykk. Stikk ut runde skiver med om lag åtte centimeter i diameter.
Lag kuler av kransekakemassen. Form skivene av mørdeigen rundt kulene og trykk den opp tre steder slik at det hele blir seende ut som en trekantet hatt.
Kakene stekes på 200 °C i om lag ti minutter. Etter avkjøling dyppes kakebunnen i smeltet sjokolade.
Tips
Hvis du vil lage korrekte napoleonshatter trykker du kun deigen sammen på to steder, slik at hatten blir båtformet. Du kan også dyppe hele hatten i smeltet sjokolade.
SE I DANMARKS RADIO: