Trotter-gear a la Fergus Henderson

Trotter-gear kan smakesette forskjellige stuinger og er også utmerket i en viltpai der kjøttet kan bli litt magert.

Foto: DR

Trotter-gear à la Fergus Henderson

Adam og James Price har lært av den engelske kokken Fergus Henderson å bruke hele slaktet fra nesen til halen. Nå lager de mat av griselabber i Munter mat.

Slik gjør du

Griselabbene skåldes, skrapes og rengjøres grundig hvis ikke slakteren allerede har gjort det.

Alle urtene renses og hakkes. Legg griselabbene i en passe stor gryte, dekk dem med vann og la det koke opp til det dannes skum. Hell av vannet og skyll griselabbene. Legg dem tilbake i gryten sammen med urter og krydder og hell en halv flaske Madeira over dem. Til slutt har du i hønsekraft til alt er dekket. Sett gryten på kok, skum av og la det småkoke under lokk i ca. 3 timer.

Fisk griselabbene opp og fjern alle små bein. Det er mange av dem! Skjær kjøtt og svor i små biter og legg det tilbake i gryten. La det koke videre uten lokk til konsistensen er som en lapskaus. Krydre med salt og pepper.

Del opp i mindre porsjoner og frys det ned i fryseposer.

Tips

Trotter-gear kan brukes til mange ting. Prøv å steke litt bacon i en panne og ha på et par skjeer trotter-gear, noen svisker og en slant rødvin. La det småkoke, smak til og ha det på en skive ristet brød. Ikke dårlig.

Kan man ikke skaffe griselabber kan et par svineskanker brukes i et knipetak.

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR