Russiske piroger

Mange land har sin utgave av piroger. Dette er den russiske.

Foto: DR

Russiske piroger

Russerne spiser gjerne bakverket – med kjøtt – sammen med kjøttsuppen borscht.

Slik gjør du

Løs opp gjæren i i vann i en bolle. Rør inn olje, ett egg og salt. Tilsett mel, litt av gangen, til massen er jevn. Elt deigen grundig. La den heve under klede i én time.

For å lage fyllet steker du løk og hvitløk til det blir blankt. Stek kjøttdeigen i samme panne. Ha i finhakkede gulrøtter, tomatpuré og paprika, og stek videre. Ha i litt vann hvis det blir tørt. Når alt er mørt, har du i dillen. Smak til med salt og pepper.

Del deigen i åtte deler. Trill dem til kuler, og kjevle kulene ut til tynne sirkler. Legg fyll på halvparten av hver deigsirkel. Brett deigbitene til halvmåner, og trykk sammen kantene med en gaffel.

Pensle pirogene med egg og stek dem i 15 minutter ved 225 °C.

Tips

SE I DANMARKS RADIO: From Russia with love

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR