Pulled pork

Pulled pork servert med coleslaw i hjemmelaget hamburgerbrød. Oppskriftene til alt finner du her.

Foto: DR

Pulled pork

Brødrene Price bruker en smoker når de skal tilberede nakkestek. Kjøttet blir så mørt at du bare kan trekke det fra hverandre. Her får du oppskriften fra Munter mat.

Slik gjør du

Begynn med nakkesteken. Den må trimmes litt, sener og fett fjernes, så det blir et helt stykke kjøtt. Så skal kjøttet få en "rub" - et lag av krydder. Rubben kan varieres uendelig. Etter hvert finner man sin egen favorittrub. Denne er klassisk, og det bør være nok til minst to nakkesteker.

Smak rub'en. Den skal være søt og sterk. Gni rikelige mengder rub inn i steken. Ha steken i en stekepose og legg den i kjøleskapet. Gjerne natten over eller minst 4-5 timer.

Tenn grillen. Bruk langtidsbriketter og hist og her noen røykefliser, som fåes hos velassortrerte grillforhandlere. Vannbeholderen fylles også.

Hold øye med temperaturen i smokeren. Den bør være rundt 110 grader, kanskje litt mindre, ikke for mye. Legg kjøttet på grillristen. I en smoker kommer ikke kjøttet i direkte kontakt med varmen og de glødende kull. Vannet varmes opp og blandes med røyken og varmen og det er denne cocktailen som i løpet av 12-14 timer forvandler nakkefileten til et utrolig velsmakende stykke kjøtt med en fantastisk konsistens.

Det skal ikke arbeides mer med kjøttet. Hvis du har en god smoker, så passer det seg selv. Hold øye med temperaturen og la nakkesteken kose seg. Den kan lett tåler mer enn 14 timer. Og en stor røyker kan brenne opptil 20-24 timer på en fylling (den vi lånte, brant i 25 timer!).

Steken blir ganske mørk og dekkes av en stekeskorpe man kaller barken. Når steken har fått nok, tas den ut av smokeren og hviler en halvtimes tid. Så kan kjøttet "trekkes" fra hverandre - derav navnet pulled pork. Du setter to gafler i kjøttet, og drar det i strimler. Kjøttet er blandet med litt saus og legges i store burgerbrød sammen med en skje coleslaw.

Krydret saus fra North Carolina
Bland alle ingrediensene godt og smak til. Sausen skal være sur, søt og sterk. Ha den i en beholder med lokk. Den kan holde seg lenge i kjøleskapet og kan også brukes til annet enn "pulled pork".

Thats allright mama!

Tips

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR