Gravlaks

Gravlaks med sennepssaus.

Foto: DR

Gravlaks

Når Adam og James Price skal finne fram til typisk nordisk mat må gravlaks med sennepssaus være med.

Slik gjør du

Fjern beina fra laksen. Del fileten i to. Dryss kjøttsiden av begge delene med en blanding av salt, sukker og pepper og rikelig med finhakket dill. Husk å skylle og tørke dillen grundig.

Legg laksestykkene i et fat med kjøttsiden mot hverandre og dryss resten av dillen over. Dekk med plastfolie og sett noe tungt oppå.

La laksen trekke i kjøleskapet i to dager, snu på fisken et par ganger underveis. Skrap restene av dill av fisken og dryss over hakket fersk dill.

Serveres i tynne skiver på surbrød med hjemmelaget sennepssaus til.

Sennepssaus
Rør alle ingrediensene godt sammen. Smak til.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR