Kyllinggumbo med krydret pølse

Stangselleri, paprika og løk kalles den hellige treenighet når det gjelder mat i sørstatene i USA. Her setter de smak til retten med kylling og pølse.

Foto: DR

Kyllinggumbo med krydret pølse

Gumbo er en suppe eller gryterett som har sitt opphav i sørstatene i USA. Her får du oppskriften fra brødrene Price i TV-serien Munter Mat.

Slik gjør du

Kreolsk krydderblanding
Bland alle krydderne sammen og oppbevar dem i en lufttett beholder. Dette er selvfølgelig nok til mye mer enn denne retten, men du kan alltid halvere eller bruke 1/4 av mengden ingredienser i oppskriften.

Kyllinggumbo
Kyllingstykkene krydres med krydderblandingen og eventuelt ekstra salt og pepper og brunes raskt i litt olje. Pølsebitene brunes også, og kjøttet settes til side.

Så skal det lages en "roux", som er veldig typisk for det kreolske kjøkkenet. Dette gjøres som følger:
I en stor tykkbunnet gryte varmer man opp 1,5 dl olje og tilsetter mel. Rør blandingen, over middels varme, til den er blitt nøttebrun. Man må ikke forlate en roux, da blir den brent! Jo mørkere roux-en er, jo sterkere smak får den. Og den får mer røyksmak. Pass på, for mot slutten går det fort og det kan fort bli for mye. Da kan roux-en bli bitter og ubehagelig i smaken.

Når roux-en har fått den rette fargen tilsettes grønnsakene og stekes under omrøring i ca. 4-5 minutter. Så tilsettes kraft, kylling, pølse og krydder. Alt kokes på svak varme i en time. Fettet skummes av. Pynt med det grønne fra vårløken og persille.

Serveres i store, dype tallerkener med kokt ris.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR