Skitne egg

Skitne egg er en tradisjon til påske. Skjær av litt av den ene enden av eggene, så du får dem til å stå.

Foto: DR

Skitne egg

Eggene i retten skitne egg skal være smilende. Det vil si at hviten er fast mens plommen er myk. Oppskriften er fra TV-serien Munter mat.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Begynn med å lage en hvit saus: Ha melken i en kjele med et par laurbærblad og skrelt løk, som det er satt fast nellikspiker i. La melken koke opp og så skal den putre rolig i noen minutter. Deretter skal melken trekke i ytterligere 10 minutter.

Smelt smøret i en annen gryte og ha i mel. La det bli varmt under omrøring. Tilsett melken i flere omganger mens det piskes kraftig. La sausen koke og smak den til med fiskesennep, salt og pepper.

Kok eggene som smilende egg, fast hvite og myk plomme, 6-7 minutter. Skrell eggene.

Legg eggene på et fat og hell over den varme sennepsausen. Dryss over hakket persille og server med godt brød.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR