Sjøtunge Walewska

Brødrene Prices Sjøtunge Walewska er spekket med fløte, eggeplommer, hummer, trøffel og andre godsaker.

Foto: DR

Sjøtunge Walewska med pommes duchesse

Den ovnsbakte fiskeretten er oppkalt etter Napoleons elskerinne, Maria Walewska.

Slik gjør du

Dekk fiskeben og de øvrige ingrediensene til kraften med vann i en gryte. Ha gjerne i en skvett hvitvin. La koke i 25 minutter. Skru av platen og la kraften trekke i et kvarter. Sil av og kok til det er ti desiliter igjen.

Legg fiskefiletene ved siden av hverandre i en smurt, ildfast form. Ha på litt hakket sjalottløk. Hell over litt vin og kraft. Ha på salt og pepper. Dekk med smurt bakepapir og bak i ovnen på 200 °C i fem-seks minutter. Fisken skal ikke være ferdigbakt når du tar den ut.

Ta formen ut av ovnen og hell forsiktig væsken over i kraften. Hold fisken varm.

Lag saus av smør, mel og fiskekraft. Ha i fløte og litt hakket trøffel. Kok opp og smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen og rør i eggeplomme og ost.

Rens hummeren. Skjær halen i skiver. Flytt fiskefiletene over på et ildfast serveringsfat. Du kan også bruke ett porsjonsfat per person hvis du har dét. Brett tynne trøffelskiver og hummerskiver inn i fiskefiletene.

Bruk sprøyte for å legge pommes duchessen fint langs kanten av fatet eller fatene. Hell over sausen, og gratinér på 200 grader til sausen blir gyllen.

Server fisken pyntet med trøffelstrimler og hummer.

Pommes duchesse

Kok potene møre. Mos dem, rør i smør og eggeblommer. Ha massen i en sprøyte med stjernetupp.

Tips

SE I DANMARKS RADIO: Napoleon Spesial

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR