Potetchips
Foto: DR

Potetchips med dip

Brødrene Price i Munter mat gir deg tips om hjemmelagde chips.

Slik gjør du

Bruk bakepoteter eller lignende melne poteter.
Skjær potetene i svært tynne skiver. Potetskivene skal vannes ut i kaldt vann. Skift vann jevnlig til det er helt klart. Hvis ikke stivelsen er vasket helt ut vil ikke potetchipsene få jevn farge.

Friter ikke for mange om gangen, og sørg for at oljen ikke er for varm. Når potetskivene stopper å frese er alt vannet i dem fordamper, og de skal være sprø.

Chilidip
Gå ut fra en hjemmelaget majones. Gjør majonesen litt lettere med litt creme fraiche 18%. Smak til med Tabasco, chili pulver, noen spisskummen, salt og pepper.. Og eventuelt et par teskjeer ketsjup.

Røkt ostedip
Rør enn god røkt ost med 38% creme fraiche til en passende konsistens. Krydre med salt og pepper og sitronsaft og rikelig med finhakket gressløk.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR