Hopp til innhold
Yorkshirepudding, stekte poteter og glaserte gulrøtter

Tradisjonelt tilbehør til engelsk roastbiff.

Foto: DR

Yorkshirepudding

Her får du oppskriften på tilbehør til engelsk roastbiff. Yorkshirepudding, stekte poteter, glaserte gulrøtter og pepperrotkrem. Yorkshirepudding lages mens roastbiffen hviler, siden den skal serveres rykende varm.

Slik gjør du

Yorkshirepudding
Ha mel og salt i en bolle, rør i eggene og deretter vann og melk. Pisk deigen grundig, så klumpene forsvinner. La deigen hvile i minst ½ time. Du kan enten lage én stor yorkshirepudding eller en til hver kuvert. Hvis du velger det siste, kan du bruke store muffinsformer. Ha fett i formen(e), gjerne fett fra steken. Er det ikke nok, kan du bruke olivenolje. Det bør være ca. ½ cm fett i hver form. Sett formene i ovnen og hev varmen til 220 °C. Når fettet er rykende varmt, helles deigen i formene man og setter formene tilbake i ovnen i ca. 20 minutter til puddingen har hevet seg fint og er gyllenbrun.

Stekte poteter
Middels store poteter skrelles og kokes i ca. 10 minutter. Riss dem litt med en gaffel, så de får en ru overflate. Legg potetene i en langpanne eller ildfast form og ha på en god skvett olivenolje, salt og pepper. Sett dem i ovnen til de er gjennomkokt, gylne og sprø på overflaten. Snu litt på dem underveis.

Glaserte gulrøtter
Skrell gulrøtter og kutt dem i skrå skiver på 4-5 cm tykke. Ha gulrøttene i en kjele med en god klump smør, 2 ts sukker, salt og pepper. Hell på hønsebuljong til det står litt over gulrøttene. La dem koke til de er ganske møre. De må ikke bli for mye kokt. Ta opp gulrøttene og kok væsken inn til den begynner å bli tykk. Ha gulrøttene tilbake i kjelen og vend dem i væsken. Dryss på med frisk hakket persille og server.

Pepperrotkrem
Riv pepperroten og bland den med eddik, sennep og sukker. La det trekke i noen minutter og rør så créme fraîche inn. Krydre med salt og pepper

Skjær steken ved bordet og serverer den med saus, yorkshirepudding, poteter, glaserte gulrøtter og pepperrotkrem.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 3

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR