Eplekake med poteter

Eplekaken fra Munter mat kan spises som den er, med en kopp te eller kaffe.

Foto: DR

Eplekake med poteter

Potetene i denne oppskriften gjør at eplekaken holder seg saftig og deilig.

Slik gjør du

Skrell potetene og kok dem til de er møre. Mos potetene.

Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver.

Sikt mel, bakepulver og kanel sammen. Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker, potetmos og epleskiver. Rør sammenpiskede egg i røren. Tilsett melk til deigen virker myk, men ikke helt flytende.

Ha deigen i en smurt brødform og stek den ved 190 °C i 1 time og 15 minutter.

La kaken avkjøles i formen.

Dryss eventuelt melis over. Serveres i stykker med råkrem til. Kaken kan også spises som den er, med en kopp te eller kaffe.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR