NRK Kultur og underholdning

NRK Meny

Kulturstrøm

 • Kjent rapper skutt og drept i Miami

  Rapperen XXXTentacion er skutt og drept i Miami i USA. 20-åringen skal ha vært på vei ut av en motorsykkelbutikk da han ble skutt av en ukjent gjerningsmann mandag. Sheriffen i Broward County opplyser til nettstedet TMZ at han er erklært død.

  Laster Twitter-innhold
 • Dr.Dre med film om Marvin Gaye

  Det er mange som har forsøkt å få lage film om livet til soulstjernen Marvin Gaye, uten hell. Mannen bak superlåter som «What’s Going On», «Let’s Get It On» og «Sexual Healing» var en av de største stjernene til plateselskapet Motown før han døde av skadene etter å ha blitt skutt av faren sin i 1984. Ifølge Variety skal produsent og rapper Dr.Dre nå ha sikret seg rettighetene, og er i gang med filmen. Dr.Dre, eller André Romelle Young som han egentlig heter, har jobbet med flere filmer, som «Straight Outta Compton», som blant annet handler om Hip Hop-stjernens liv.

  Marvin Gaye 1983
  Foto: Anonymous / Ap/Scanpix
 • Napoleons Waterloo-hatt solgt

  Hatten som skal ha tilhørt Napoleon, også kjent som «bircorne-hat» ble reddet fra slagmarken ved Waterloo i 1815. Ble solgt på auksjon De Baecque for 280,000 euro mandag. På dagen 203 år etter at kampen på Waterloo fant sted, skriver BBC.

  Napoleons bicorne-hatt fra slagmarken i 1815 ved Waterloo
  Foto: Jean-philippe Ksiazek / AFP
 • Økt pressestøtte til Klassekampen

  Klassekampen kan få over 3,5 millioner kroner mer i
  produksjonstilskudd i år enn i fjor. Det viser prognosen Medietilsynet har utarbeidet etter årets søknader. Det skal fordeles 313 millioner kroner i pressestøtte, på rundt 160 aviser i 2018.

 • Rapper anmeldes for jødehets

  Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund anmelder rapperen som fredag kom med nedsettende bemerkninger om jøder under en familiekonsert, skriver Dagen. På Facebook skriver rapperen at sitatet er tatt ut av kontekst og fremstår som feil (NTB).

 • Spilte inn film i uvær i Lofoten

  I helgen besøkte orkesteret NOSO toppen av Rytiden i Lofoten i et heftig utvær. Fjellturen var i forbindelse med filminnspillingen av Jan Vardøens dokmentar om komponisten Philip Glass sitt verk «A Decent into the Maelstrom».

 • Obama deler lesetips

  I helga delte Barack Obama seks lesetips med følgjarane sine på Facebook. Den tidlegare presidenten innrømde at desse bøkene er noko tyngre enn det han kjem til å lese i sommar.

Flere nyheter