Hopp til innhold
George Clooney på filmpremiere i Beverly Hills i desember 2023.
Foto: Richard Shotwell/Invision / AP

Film og serier

Oppsummert

Innhold om serier og film. Du finner alle anmeldelsene hos Filmpolitiet. Her finner du alle NRKs serier.

  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.

  • Drømmer om å svømme

    – «Young Woman and the Sea» markedsføres som «historien om den første kvinne til å svømme over Den engelske kanal». Det store poenget er altså ikke om hun greier det eller ikke, men hvordan hun gjør det, og den fortellingen er både morsom, spennende og inspirerende, skriver filmkritiker Birger Vestmo.

  • Quisling-film til Toronto

    Regissør Erik Poppes kommende film om Quisling, «Quislings siste dager», er invitert til filmfestivalen i Toronto.

    Det vil si at den får internasjonal premiere i Toronto i begynnelsen av september.

    Ifølge Norsk filminsittutt skal «Quislings siste dager» vises i seksjonen Special Presentation som er for høyprofilerte spillefilmer.

    – Dette er virkelig en ny og betydningsfull milepæl for oss. Toronto-festivalen er den viktigste nord-amerikanske filmfestivalen. Den medfører ofte amerikansk distribusjon, og er også en avgjørende introduksjon til Oscarakademiet om vi blir valgt som norsk kandidat, sier filmens produsenter Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i en pressemelding.

    Verdenspremieren blir på filmfestivalen i Haugesund søndag 18. august.

    Gard B. Eidsvold spiller rollen som landssviker Vidkun Quisling.

    Gard B. Eidsvold som landssviker Vidkun Quisling i filmen Gard «Quislings siste dager».
    Foto: Agnete Brun / Paradox, SF Studios
  • Nordmann nominert til Emmy

    Den norske produsenten Njål Lambrechts er nominert til Emmy for serien «Conan O'Brien Must Go».

    Onsdag ble årets Emmy-nominasjoner offentliggjort. På listen over de nominerte finner man den norske produsenten Njål Lambrechts fra produksjonsselskapet Truewest AS i Bergen.

    Lambrechts er blant de nominerte for HBO Max-serien «Conan O'Brien Must Go», der en rekke opptak ble gjort i Norge.

    Selve utdelingen finner sted 15. september i Peacock Theater i Los Angeles.

    (NTB)

  • «Spermageddon» solgt til Frankrike

    Variety melder at den franske distributøren Originals Factory har plukket opp den norske animasjonsfilmen «Spermageddon».

    Det betyr at animasjonsfilmen, som har kinopremiere i Norge 10. januar 2025, også blir vist i Frankrike.

    – Denne filmen er en total favoritt, og vi gleder oss til å dele den med det unge voksne publikummet den er ment for, sier Originals Factory-sjef Tristan Du Laz.

    Altaværingen Tommy Wirkola er en av regissørene og manusforfatteren på filmen som fikk gode kritikker etter filmfestivalen i Annecy i Frankrike.

    Variety melder at det er flere land rundt om i verden som har kjøpt visningsrett etter filmfestivalpremieren forrige måned.

    Tommy Wirkola

    Tommy Wirkolas animasjonsdebut blir hyllet av utenlandske kritikere

    Alta-regissørens film «Spermageddon» KOMMER på kino i januar.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.