NRK Meny

Litteratur

Oppsummert

Notiser, saker og anmeldelser av Litteratur. Her finner du litteraturprogram i NRK TV. Vil du heller lytte til programmer om Litteratur, så er alt samlet her i NRK Radio.

 • Staalesen kan vinne britisk pris

  Ifølge Bok365 kan Gunnar Staalesen vinne eDunnit-prisen, som deles ut til forfatteren av en krimroman som er publisert i Storbritannia i 2017. Han er nominert for «Wolves in the Dark», som utkom her hjemme i 2014 som «Ingen er så trygg i fare» (NTB).

 • Boka om Nini Stoltenberg lansert

  Boka om Nini Stoltenberg vart lansert i Oslo fredag. Det er musikar og venn Lars Lillo-Stenberg som har skrive boka om ungdomsvenninna.

  Lars Lillo-Stenberg gir ut bok om Ninni Stoltenberg
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Lyrikaren Arnold Eidslott er død

  Lyrikaren Arnold Eidslott frå Ålesund er død, nesten 92 år gammal, melder Sunnmørsposten. Han gav ut ei lang rekke med diktsamlingar. Eidslott fekk Statens Æresstipend og fleire prisar.

  Arnold Eidslott
  Foto: Brede Røsjø / NRK
Da Jon Michelet døde forrige lørdag er det ikke minst hans romaner under tittelen En sjøens helt, om de norske krigsseilerne, som står igjen som en litterær bauta.
Men Jon Michelet har også skildret verden på randen av tredje verdenskrig, han har gjort fotball til en litterær sjanger og han har gått til frontalangrep på nære forfatterkolleger.

Kulturstrøm

 • Norsk jazz på verdens største messe

  Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.

 • Egyptisk fotograf får pris

  Den egyptiske pressefotografen Mahmoud Abu Zeid, kjent som Shawkan, er tildelt Verdens pressefrihetspris, opplyser UNESCO. Shawkan ble pågrepet i august 2013 mens han dekket de blodige sammenstøtene mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet (NTB).

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller