Litteratur
Foto: Poprotskiy Alexey / Colourbox

Litteratur

Oppsummert

Notiser, saker, anmeldelser, omtale og annet innhold fra NRK om Litteratur. Her finner du litteraturprogram i NRK TV. Vil du heller lytte til programmer om Litteratur, så er alt samlet her i NRK Radio.

 • Kronprinsen kjem i gravferda

  Kronprins Haakon vil representere kongehuset i gravferda til Ragnar Ulstein. Det stadfestar slottet til NRK i kveld. Den kjende motstandsmannen og forfattaren, som var med i Kompani Linge under andre verdskrigen, blir gravlagt på statens rekning 13. desember. Også forsvarsminister Frank Bakke Jensen vil vere der. Ulstein gjekk bort tysdag og blei 99 år gamal.

  Kronprins Haakon
  Foto: Terje Bendiksby
 • Var en av 8000 som søkte

  – Det var faren min som ba meg sende inn bilde, og slik kom jeg på audition. Jeg hadde lest en stor bildebok om Pippi, men ikke noe mer, sier Inger Nilsson til Kulturstripa om hvordan hun ble kjent som Pippi Langstrømpe i filmatiseringen av Astrid Lindgrens barnebøker.

  Pippi Langstrømpe Ep 7
 • Skaranger får Bjørnsonstipendet

  Maria Navarro Skaranger tildeles Bjørnsonstipendet 2019. Stipendet går til forfattere det er grunn til å knytte betydelige forventninger til og juryen skriver at forfatteren behersker og besitter et rikt språklig og tematisk repertoar. Stipendet er på 25.000 kroner og blir delt ut av Trine Stensen fra Bokhandlerforeningen i Molde i januar.

  Maria Navarro Skaranger
  Foto: Pernille Marie Walvik
Pippi Langstrømpe Ep 7

Kulturstrøm