Michael Olestads sko rakk fram
Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Design og mote

Oppsummert

Saker, notiser og annet innhold fra NRK om design og mote.

 • Klesdesigner Kansai Yamamoto er død

  Den anerkjente japanske klesdesigneren, Kansai Yamamoto, er død, melder CNN. Yamamoto var mest kjent for sitt samarbeid med David Bowie, og sine avant-garde-kolleksjoner. Han ble 76 år gammel.

  Den japanske klesdesigneren, Kansai Yamamoto
  Foto: KAZUHIRO NOGI / AFP
 • Paris: Moteuken blir nettbasert

  Mandag starter en litt annerledes moteuke i Paris i Frankrike. Motebransjens storstilte visninger går for første gang over nettet i år, på grunn av koronaviruset. Designere er bedt om å lage videoer for å vise frem sesongens kolleksjoner, ifølge AFP.

  Thumbnail for 'With no paparazzis or parties, Paris prepares for virtual fashion week'
  Foto: Thomson Reuters
 • Hello-Kitty grunnlegger går av

  Grunnleggeren av Hello-Kitty (kjent tegnefigur), Shintaro Tsuji (92) går av som konsernsjef for det japanske selskapet. Tsjui overlater sjefsrollen til sitt barnebarn, skriver BBC. Hello-Kitty har vært et varemerke siden 1960-tallet.

Kulturstrøm

 • TikTok og Twitter i samtaler

  Den kinesiske videoappen TikTok skal være i samtaler med Twitter om et samarbeid, melder Wall Street Journal. Det skal dreie seg om tidlige forhandlinger om drift av appens amerikanske del etter at president Trump nektet TikTok å drive videre i USA.

 • TikTok saksøker Trump-regjeringa

  TikTok vil saksøke Trump-regjeringa for restriksjonane mot appen. Søksmålet kan kome alt tysdag, melder NPR, som siterer ei anonym kjelde som skal arbeide med søksmålet. TikTok mener vedtaket er i strid mot grunnlova fordi dei ikkje fekk uttale seg.