Michael Olestads sko rakk fram
Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Design og mote

Oppsummert

Saker, notiser og annet innhold fra NRK om design og mote.

 • Ein heilt spesiell bunad

  Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmerer seg i dag, og vil ha på seg ein bunad som baserer seg på folkedrakter som blei brukte i Aust-Telemark før 1850. Inspirasjonen til den eineståande bunaden har dei henta frå magasina på Norsk Folkemuseum. Gåva prinsessa får frå besteforeldra til konfirmasjonen, skal vise slektsbanda den komande monarken har til området.

 • Skavlan med ny grønn kleskolleksjon

  I samarbeid med den norske undertøysleverandøren Pierre Robert, slipper Jenny Skavlan nå en ny kleskolleksjon med fokus på personlig stil fremfor kortvarige trender og kvalitet fremfor kvantitet. Skavlan er er lidenskapelig opptatt av løsninger på hvordan man kan få et mer miljøvennlig klesforbruk, og mener det viktigste er å kjøpe mindre og smartere, i følge motenettstedet Melk & Honning.

  Tv- aksjonen NRK 2016
  Foto: Ole Kaland / NRK
 • Designpris til Michael Olestad

  Den norske klesdesigneren og finske Rolf Ekroth får hver sin The Epson Award. Dermed får de midler til å lage to nye kolleksjoner hver. Dette åpner for helt nye muligheter, til å utvikle meg, sier Michael Olestad i en pressemelding. Prisen ble delt ut under mote- og kunstfestivalen FUSHION i Oslo, for nyskapende mote.

  Michael Olestad syr
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • 150 motemerker bak ny miljøpakt

  «The Fashion Pact» er undertegnet av 32 globale mote- og tekstilselskaper som representerer 150 merkevarer, skriver Vogue. Lederne har forpliktet seg til å gjøre noe konkret for å stoppe den globale oppvarmingen, bevare det biologiske mangfoldet og beskytte havet.

 • Ny mote- og kunstfestival

  Fushion åpner i dag og er årets nye motehappening etter at Oslo Runway la inn årene i vår. Nytt norsk klesdesign kobles til kunst. Blant annet vises den nye bærekraftige kolleksjonen fra ESP på Andreas Siqueland utstilling «Hole in The Woods», som setter lys på hvordan mennesker går løs på skog og natur for egen vinning, skriver Melk & Honning. Her er programmet.

Kulturstrøm