Billedkunst
Foto: Colourbox

Kunst

Oppsummert

Notiser, artikler, anmeldelser, omtale og innhold om kunstverk.

 • Munch-museet utsetter åpning igjen

  Det nye Munchmuseet i Bjørvika skulle opprinnelig åpne for publikum høsten 2020, men åpningen blir nå utsatt til 2021. Årsaken er forsinkede leveranser på grunn av pandemien, og at klimasystemet i bygget ikke er ferdig installert, ifølge museet.

  Det nye Munchmuseet i Bjørvika.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Vil ikke fjerne fangstmannen

  Skipperforeningen i Tromsø og Arktisk forening protesterte i dag mot forslaget om å flytte fangstmonumentet på Stortorget i Tromsø sentrum. Torgområdet skal pusses opp, og kommunen ønsker større plass for festivaler og konserter.

  Protest mot flytting av Fangstmonumentet
  Foto: Lars Egil Mogård / NRK
 • Fekk kunstverk i konfirmasjonsgåve

  Regjeringa har gitt Prins Sverre Magnus eit kunstverk av det norske kunstnaren Morten Andenæs i konfirmasjonsgåve. I ei pressemelding ynskte statsminister Erna Solberg konfirmanten ei flott feiring. Prinsen blei laurdag konfirmert i Asker kyrkje.

Kulturstrøm

 • Kaller Maduro en krigsforbryter

  Colombias president Ivan Duque kalte lørdag Venezuelas president Nicolás Maduro for krigsforbryter og sa at han må straffeforfølges. Duque viste til en FN-rapport fra tidligere i uka som anklager Maduros regime trolig brudd på menneskerettighetene.

 • Vant EDVARD-pris

  Therese Birkelund Ulvo er vinner av EDVARD-prisen 2020 i kategorien «Samtid» for sitt verk «In The Cage» fra «13 ways to tame a beast». Hun mottok prisen utenfor Kafé Skansen i Oslo, der programleder i NRK P2, Marion Hestholm, overrasket henne sammen med representanter fra TONO. Birkelund Ulvo syns utdelingen var utrolig overraskende. ‘In the cage’ er et verk som hun er glad i, og som hun har jobbet med over lang tid. Utdelingen kan du høre i NRK P2 Spillerom søndags utgave 20. september.

  Therese Birkelund Ulvo, vinner av EDVARD-prisen 2020 i kategorien Samtid.
  Foto: Marion Hestholm / NRK