Kringkastingsorkestret – NRK

Hopp til innhold

Utvalgte øyeblikk

Her er låtskriveren og sangeren Gabrielle i tett samarbeid med Kringkastingsorkestret i Store studio i 2022.
Kringkastingsorkestret og et stjernelag av norske jazzmusikere markerte 100-årsdagen for Charles Mingus' fødsel med konsert i Store studio i 2022. Dirigent er Miho Hazama, Erlend Skomsvoll spiller piano, Ingebrigt Håker Flaten, bass, Øyvind Brekke, piano, Martin Myhre Olsen, saksofoner, og Hans Hulbækmo, trommer.
Amalie Stalheim og Kringkastingsorkestret, dirigert av Eivind Aadland, spiller 1. sats fra «Konsert for cello og orkester nr. 1 i C-dur» av Joseph Haydn. Fra Store studio i 2021.
"90 minutter du aldri får igjen". Jodler, strupesanger og Stjernekampvinner 2021, Bjørn Tomren, sammen med Norges mest sjangerfrie orkester.
Stein Torleif Bjella, Tuva Syvertsen, Daniela Reyes, Tora Dahle Aagård, Stian Carstensen og Fargespill tolker Lillebjørns sanger, sammen med KORK.
Tre herrer som ikke behøver presentasjon slår seg sammen med hele landets orkester til stor konsert i Moss.

Kulturstrøm

 • Nevø spiller Michael Jackson i film

  Michael Jacksons nevø Jaafar (26) skal spille popkongen i en ny, kommende film. Filminnspillingen begynner i løpet av året. Ifølge filmstudioet Lionsgate skal filmen utforske alle aspekter av den avdøde popkongens liv og hans mest ikoniske opptredener. Deadline skriver at filmen også vil behandle kontroversene rundt Michael Jackson.

 • En av sakene mot R. Kelly droppes

  Påtalemyndigheten i Chicago dropper en sak på delstatsnivå mot artisten R. Kelly da han allerede er dømt i to ulike føderale domstoler.

  Statsadvokaten i Cook-fylket i delstaten Illinois, som Chicago er en del av, kunngjorde at saken knyttet til anklager om seksuelle overgrep mot fire personer, hvorav tre var mindreårige, ikke vil gå til retten.

  Siden Kelly ble siktet i Cook-fylket i 2019, har føderale juryer i Chicago og New York dømt ham for en rekke forbrytelser, inkludert besittelse av overgrepsmateriale, utpressing, menneskehandel og manipulering av barn med hensikt å begå overgrep.

  Kelly soner en fengselsstraff på 30 år i New York og venter på en straffeutmåling i Chicagos føderale domstol. Han har anket begge dommene.

  Artisten er også siktet i delstaten Minnesota, men også denne saken har stått på vent mens de føderale sakene gikk for retten. (NTB)

 • Harry Styles opptrer på Grammy-utdelingen

  Harry Styles blir en av artistene som skal stå for underholdningen under Grammy-utdelingen 5. februar. Det skriver Hollywood Reporter. Styles er nominert til Grammy i seks kategorier, inkludert årets beste album og beste popalbum.

  Harry Styles
  Foto: Jordan Strauss / AP
Skolebarn- og -ungdom fra hele landet konkurrerer om å skrive den beste komposisjonen. Vinnerne får fremført stykket sitt med KORK.

Skapia 2022

KORK feirer sine 75 år hele høsten. Mange KORK-musikere i forskjellige sammensetninger inviterer til feiring i kammerformat med velklang og entusiasme.
Hans Werner Henze: Sonatine for solo trompet
Carl Nielsen: Blåsekvintett
Johan Svendsen: Strykeoktett

KORK kammer - Jubileumskonsert


Petr Popelka, dirigent
Richard Strauss:
Intermezzo - Fire symfoniske mellomspill
Ariadne auf Naxos - Symfonisk suite

Petr Popelka og Richard Strauss

Jon Gjesme, fiolin - Jon Sønstebø, bratsj
Ellen Margrete Flesjø, cello - Sveinung Bjelland, klaver
Robert Schumann: Klaverkvartett i Ess-dur
Johannes Brahms: Klaverkvartett i g-moll

KORK kammer - Jon Gjesme med venner

Trompetist Erlend Aagaard-Nilsen med venner

KORK kammer - Erlend Aagaard-Nilsen med venner