Kringkastingsorkestret – NRK

Hopp til innhold

Utvalgte øyeblikk

Her er låtskriveren og sangeren Gabrielle i tett samarbeid med Kringkastingsorkestret i Store studio i 2022.
Kringkastingsorkestret og et stjernelag av norske jazzmusikere markerte 100-årsdagen for Charles Mingus' fødsel med konsert i Store studio i 2022. Dirigent er Miho Hazama, Erlend Skomsvoll spiller piano, Ingebrigt Håker Flaten, bass, Øyvind Brekke, piano, Martin Myhre Olsen, saksofoner, og Hans Hulbækmo, trommer.
Amalie Stalheim og Kringkastingsorkestret, dirigert av Eivind Aadland, spiller 1. sats fra «Konsert for cello og orkester nr. 1 i C-dur» av Joseph Haydn. Fra Store studio i 2021.
Kringkastingsorkestret sammen med artister som på hver sin måte har et forhold til Anne Grete Preus og hennes fantastiske sangunivers.
Hun er blitt kalt dronningen av norsk pop. Her er låtskriveren og sangeren Gabrielle i tett samarbeid med hele landets orkester i Store studio.
KORK ønsker velkommen til konsert i Store studio med fremragende, unge solister og klassiske perler. Programleder i sommerhumør er Hans Olav Brenner.

Kulturstrøm

 • Ukraina oppfordrer til boikott av russiske verk

  Framføringer av russiske verk bør stoppes inntil krigen mot Ukraina er over, mener Ukrainas kulturminister Oleksandr Tkatsjenko.

  I et meningsinnlegg i The Guardian skriver Tkatsjenko at Russland med sin invasjon forsøker å viske ut den ukrainske identiteten, og at myndighetene i Kreml bruker kultur som et våpen.

  Derfor bør framføringer av russiske verk settes på vent, mener kulturministeren. (NTB)

 • Kong Charles-mynter på vei

  De første myntene med bilde av Storbritannias nye konge vil fra og med torsdag finne veien inn i britenes lommebøker.

  Kongens portrett vil i første omgang være å finne på 50 pence-mynten, med en bakside til hyllest for hans avdøde mor, dronning Elizabeth.

  – I dag markerer vi en ny tidsepoke for britiske mynter, med bildet av kong Charles på 50 pence-mynten. Det er en fantastisk mulighet for myntsamlere som vil legge den til i samlingene sine, eller for oppstarten av en ny generasjon av myntsamlere, sier Rebecca Morgan ved Royal Mint, foretaket med ansvar for å lage mynter i Storbritannia.

  Rundt 9,6 millioner nye kong Charles-mynter vil etter hvert havne i omløp, i tråd med etterspørselen. Myntene med dronning Elizabeth vil forbli et godkjent betalingsmiddel.

  Kong Charles' portrett på mynten er laget av billedhugger Martin Jennings og har blitt personlig godkjent av kongen.(ntb-dpa)

Skolebarn- og -ungdom fra hele landet konkurrerer om å skrive den beste komposisjonen. Vinnerne får fremført stykket sitt med KORK.

Skapia 2022

Maren Elle står for årets siste kammerkonsert, ni dager før julaften. Maren antydet tidlig at dette kunne bli en slags "klassiskjulebarokkkammerkonsert" - og det er det også blitt, og med Marens helt personlige vri.

KORK kammer - Maren Elle med venner

 Del på epost
Musikere fra KORK med Petr Popelka, kontrabass
Joseph Haydn: Divertimento op, 100 nr. 2
Cecilie Ore: Nunquam Non
Ludwig van Beethoven: Septett
Konsert nr. 2 i Kringkastingsorkestrets Beethoven-feiring er en kammerkonsert hvor sjefdirigent Petr Popelka blir med på kontrabass i Beethovens Septett, i tillegg til musikk som setter Beethoven i perspektiv:

KORK kammer med Beethovens Septett