Kringkastingsorkestret – NRK

Hopp til innhold

Utvalgte øyeblikk

Her er låtskriveren og sangeren Gabrielle i tett samarbeid med Kringkastingsorkestret i Store studio i 2022.
Kringkastingsorkestret og et stjernelag av norske jazzmusikere markerte 100-årsdagen for Charles Mingus' fødsel med konsert i Store studio i 2022. Dirigent er Miho Hazama, Erlend Skomsvoll spiller piano, Ingebrigt Håker Flaten, bass, Øyvind Brekke, piano, Martin Myhre Olsen, saksofoner, og Hans Hulbækmo, trommer.
Amalie Stalheim og Kringkastingsorkestret, dirigert av Eivind Aadland, spiller 1. sats fra «Konsert for cello og orkester nr. 1 i C-dur» av Joseph Haydn. Fra Store studio i 2021.
Hun er blitt kalt dronningen av norsk pop. Her er låtskriveren og sangeren Gabrielle i tett samarbeid med hele landets orkester i Store studio.
KORK ønsker velkommen til konsert i Store studio med fremragende, unge solister og klassiske perler. Programleder i sommerhumør er Hans Olav Brenner.
En av jazzens største hylles i Store studio. Miho Hazama leder KORK og et stjernelag av norske jazzmusikere i flere av Mingus' mest kjente låter. Del 1

Kulturstrøm

 • Peter Brook er død, 97 gammel

  Den britiske teaterregissøren Peter Brook er død, skriver The Guardian.

  Han ble 97 år gammel.

  Den britiske avisen skriver at han redefinerte måten man tenkte rundt teaterproduksjoner gjennom sitt arbeid for Stratford’s Royal Shakespeare Company i Paris, der han hadde base i over 30 år.

  Peter Brook mottok Den internasjonale Ibsen-prisen i 2008. Den ble overrakt av komiteens leder, Liv Ullmann (t.h.) på Nationaltheaterets hovedscene.

  Liv Ullmann og Peter Brook
  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
 • Tilbake på scenen

  Tine Thing Helseth er tilbake etter sykdom og sang bossanova til mannen sin, Sebastian Haukås, i Hollenderhagen under Risørkammerfestival i helgen.

  Tine Thing Helseth er tilbake etter sykdom og sang bossanova til mannen sin, Sebastian Haukås, i Hollenderhagen under Risørkammerfestival i helgen. 
  Foto: Ida Scheie / NRK
 • Nordstoga i turjakke på Rondaståk

  – Det er jo en slags gudbrandsdalsvariant av Vinjerock, og da må man ha klær i orden, sier Odd Nordstoga etter å ha spilt på fjellfestivalen Rondaståk. Få med deg festivalstemningen og se blant andre Odd Nordstoga og DumDum Boys. Hele serien Festivalsommer finner du i NRK TV.

  Odd Nordstoga i turtøy på Rondaståk-festivalen 2o22
 • 250.000 på Gladmat

  Arrangøren av Gladmat i Stavanger har ikke et eksakt besøkstall for den første fullskala festivalen på tre år, men anslår at det har vært 250.000 besøkende.

  Festivalsjef Maren Skjelde er stolt over at mange utenbys fra kom ens ærend til Gladmat.

  Maren Skjelde, festvalsjef Gladmat
  Foto: Tord F Paulsen/Gladmat
Skolebarn- og -ungdom fra hele landet konkurrerer om å skrive den beste komposisjonen. Vinnerne får fremført stykket sitt med KORK.

Skapia 2022

Petr Popelka, dirigent - Sandro Nebieridze, piano
Franz Liszt: Les Préludes
Sergej Rakhmaninov: Klaverkonsert nr. 3, op. 30, d-moll
Richard Wagner: Ouverture og Venusbergmusikk fra Tannhäuser

KORK i Store studio - Popelka og Nebieridze

Store studio torsdag 17. mars kl. 19.00
Blåsere, slagverk og harpe i KORK
Christian Lundqvist, xylofon
Rune Halvorsen, dirigent
Musikk av Hamilton Green, Ravel, Henze

Ragtimes and Habaneras

Jon Gjesme, spillende leder
August Schieldrop, tuba
Johann Strauss dy: Ouverture til Flaggermusen
Georg Philipp Telemann/arr: Knut Johannessen: Fagottsonate i f-moll (arrangert for tuba)
Antonin Dvořák: Slaviske danser, op 46 nr. 8 og op. 72 nr. 2
Richard Wagner: Ouverture til Die Meistersinger von Nürnberg
Johannes Brahms: Ungarsk dans nr. 1 og 5
Johan Svendsen: Karneval i Paris
At et orkester trenger en dirigent er hevet over enhver tvil, men KORK har ved flere anledninger testet ut hvor langt man kan gå i å spille komplekse symfoniske verk ledet av Kolbjørn Holthe fra konsertmesterplass. Nå trer en annen av KORKs dyktige konsertmestre inn i rollen som spillende leder. Jon Gjesme skal lede et program som bærer preg av fest og fargerik orkesterklang, og kanskje av at Gjesme bor i København, hvor tivolikonsertene har en sterk tradisjon.

Tuba og tivoli med Gjesme og Schieldrop