Kringkastingsorkestret – NRK

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.

Ny sjefdirigent 1

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.

Ny sjefdirigent 2

Kringkastingsorkestret åpner høstsesongen sammen med deres nye sjefdirigent, Petr Popelka. Han presenterer seg med et spennende program i Store Studio og solister er Ragnhild Hemsing, fiolin og Adrian Angelico, sang.
Arild Erikstad møter Popelka i samtale under konserten.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner

Laster Twitter-innhold
Kringkastingsorkestret i Store studio
Marianna Shirinyan, piano - Petr Popelka, dirigent
Dmitrij Sjostakovitsj: Klaverkonsert nr. 2
Anatolij Ljadov: Den forheksede sjø
Sergej Prokofjev: Klaverkonsert nr. 3

Marianna Shiriniyan - To klaverkonserter

Rolf Gupta, dirigent - Odd Nilsen, trompet
André Jolivet: Trompetkonsert nr. 2
Kurt Weill: Kleine Dreigroschenmusik
Igor Stravinskij: Concertino for 12 blåsere
Jacques Castérède: Prélude et Danse for tre tromboner, tuba, piano og slagverk

Konsert med KORKs blåsere

Heller ikke Kirsten Flagstad-festivalen ble helt som planlagt i år, men det betyr ikke at man gir opp alle planer, for eksempel den om at Kringkastingsorkestret skulle være med. I stedet for at KORK tar turen opp, spiller de i stedet i Store studio, med solister og dirigent. Det hele blir sendt direkte med lyd og bilde på storskjerm på Hamar flyplass, hvor du kan få lyden rett inn på bilstereoen. KORK er med andre ord med på Norgeshistoriens første drive-in-opera!

Drive-in-opera med KORK