Musikk
Foto: Roman / Colourbox

Musikk

Oppsummert

Saker, notiser, anmeldelser, omtale og annet innhold fra NRK om musikk.

 • Ventar ikkje dekningsproblem i år

  I fjor opplevde både politiet og fleire tusen publikumarar store problem med mobildekninga. No har både Telia og Telenor forsterka mobilkapasiteten på Nordfjordeid. – Me kryssar fingrane for at det nye systemet skal gå greitt, seier festivalsjef for Malakoff Rockfestival, Arnt – Ivar Naustdal.

  Malakoff 2017
  Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK
 • Moldejazz opna

  I formiddag opna Europas eldste jazzfestival, med gateparade i Storgata i Molde og opning i Alexandra-parken. Festivalen blei første gong arrangert i 1961 og rundar dermed 60 år neste år. Festivalsjef Hans-Olav Solli meiner festivalen held stand som fyrtårn i festival-Noreg og viser til at Moldejazz er unik med mange bestillingsverk, nye samarbeid, premierar og mykje nytt på programmet.

 • Alt klart for Moldejazz

  I dag startar den 59. internasjonale Jazzfestivalen i Molde. I løpet av veka skal heile 120 ulike konsertar gå av stabelen, og over halvparten av dei er ny musikk og nye samansetningar av jazzband. Moldefestivalen er verdas nest eldste jazzfestival og selde i fjor heile 28. 000 billettar.

  Moldejazz 2018, gateparade
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
Jungeltelegrafen fra urfolksfestivalen Riddu Riddu i Manndalen, med gjester, stemningsrapport og masse musikk.

Kulturstrøm

 • Prestehumoren blir snillere

  Prestehumoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken «Ingen spøk», som handler om preste-humor i norske medier.

  Preste-humoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. 
Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken "Ingen spøk", som handler om preste-humor i norske medier.
 • Får SOME-nekt av føderal dommer

  Donald Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, får ikke lov til å publisere på Instagram, Facebook eller Twitter. Det har en føderal dommer bestemt etter han gikk over grensen for hvor mye han fikk lov å si offentlig om saken sin, skriver Reuters.