Hopp til innhold
Alek Olsen Instagram
Foto: Skjermdump Instagram

Musikk

Oppsummert

Innhold fra NRK om musikk. For musikken fra NRKs sendinger, kan du besøke disse sidene. Se også alt om musikk i NRK TV og hør alle musikkprogrammer i NRK Radio.

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Bergensk rap-duo gir ut musikk med Conan O’Brien

    Det melder Stereogum. Sangen skal hete «Velkommen til klubben», og er et samarbeid med den bergenske rap-duoen E.D.A.

    For nesten et år siden begynte talkshowverten og komikeren Conan O’Brien å snakke om sin reiseserie «Conan O’Brien Must Go». I en trailer fra showet viser de at O’Brien reiste til Bergen og spilte inn med duoen.

    I dag har reiseserien premiere.

    Rap-duoen EDA og Conor O´Brien
    Foto: PRIVAT
  • Sønnene til John Lennon og Paul McCartney gir ut sang sammen

    Sean Ono Lennon og James McCartney har begynt å skrive musikk sammen, ifølge NME. Det kunngjør James McCartney på X/Twitter. Sangen heter «Primrose Hill».

    «Jeg er veldig» spent på å dele min siste sang som jeg har skrevet sammen med min gode venn Sean Ono Lennon. Med denne utgivelsen føles det som om vi virkelig fikk ballen til å rulle, og jeg er så spent på å fortsette å dele musikk med dere», skriver han i innlegget.

  • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

    Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

    «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

    «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

    Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

    Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

    Cezinando på Kadetten 2022
    Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3
  • Blir den største i Noreg i sommar

    Tons of Rock har alt seld over 130.000 billettar til festivalen i juni. Festivalsjef Jarle Kvåle er overtydd om at dei kjem til å selge alle billettane på kort tid. Dermed vil rockefestivalen på Ekebergsletta bli det største kulturarrangementet i Noreg i år.

  • Kjent metal-platesjappe i Oslo rammet av brann

    Bygget som huser platesjappa Neseblod Records i Gamlebyen, ble rammet av brann tirsdag kveld.

    Brannen ble slukket raskt, men eierne frykter at historisk materiale har gått tapt.

    – Det er uklart hva som har skjedd. Jeg står utenfor nå og kan ikke gå inn i lokalet, som er veldig røykfylt. Derfor aner jeg ikke omfanget av skadene, sa Grethe Neseblod til VG i 23-tiden tirsdag kveld.

    Hun er en av dem som driver platesjappa. Den ligger i deler av lokalene til den gamle platebutikken Helvete, og den omtales som legendarisk i metal-miljøet. I butikken har de også mange samlegjenstander som ikke er til salgs.

    Brannmannskapene opplyser til avisen at brannen ble slukket rimelig raskt. Politiet sier at det ble meldt om flammer i kjelleren. Skadeomfanget er ikke kjent.

  • Abba takket fansen

    Lørdag hadde 50 år gått siden Abba vant Eurovision med låten «Waterloo», noe som ble feiret i stor stil. Dagen derpå sender Abba en stor takk til fansen.

    Det er stort å vite at vår musikk fortsatt blir verdsatt, skriver Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad i en melding.

    – Å vite at musikken vår har blitt en varig del av livene deres, er fantastisk, skriver de.

    Abbas medlemmer var ikke selv til stede på jubileumsfeiringen.

    (NTB)

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters