Hopp til innhold
Musikk
Foto: Roman / Colourbox

Musikk

Oppsummert

Innhold fra NRK om musikk. For musikken fra NRKs sendinger, kan du besøke disse sidene. Se også alt om musikk i NRK TV og hør alle musikkprogrammer i NRK Radio.

 • Palmesus er i gang

  Etter to år med pandemi er Palmesus i gang igjen. Festivalen er utsolgt. Det betyr at 20.000 festglade mennesker skal samles på Bystranda for å blant annet få med seg artister som Astrid S, Macklemore og Sigrid.

  Palmesus
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Enormt stor pengebruk på festivaler i sommer

  Forbruket på mat og drikke og annet tilbehør på festivaler i sommer har økt med over 60 prosent sammenlignet med normalsommeren 2019, ifølge Bankaxept.

  – At festivaler og konserter går så bra, tyder på at mange har fått litt brakkesyke etter to år med oppussing og sofatilværelse med familien, sier leder Kjetil Bøe for Bankaxept i en pressemelding.

  I juni omsatte festivalene for 140 millioner kroner. Det er 85 millioner kroner mer enn i juni i normalåret 2019.

 • Subwoofer med ny låt på VG-lista

  En av opptredene som sørget for mest hopping under «VG-lista Rådhusplassen» var Subwoolfer. Nå tar duoen turen også til Trondheim og Bergen.

  Med seg på turnéen tar de maskerte ulvene en splitter ny låt. Til tross for at gruppen tidligere har uttalt at de bare kom til jorden for å vinne Melodi Grand Prix, har de bestemt seg for å bli her en liten stund til.

 • Psykolog om Netflix-serie: – Tror serieskaperne har lest om traumer

  I den nyeste sesongen av «Stranger Things» blir en 37 år gammel Kate Bush-klassiker redningen fra det onde. Musikk er en vei inn til minnene våre, forteller en ekspert.

 • Flere er blitt svindlet på billettkjøp

  Flere har den siste tiden opplevd å bli svindlet ved kjøp av festivalbilletter på Facebook.

  Festivalsjef for Palmesus i Kristiansand Leif Fosselie sier pågangen for å få tak i billetter til helga har vært større enn noensinne, og advarer mot at antall falske profiler og falske billetter har økt.

  Brita Hansen i Agder politidistrikt sier det kan være utfordrende å løse slike svindelsaker og at folk løper en risiko når de handler andre steder enn gjennom de offisielle nettstedene.

  Palmesus 2016
  Foto: NRK Sorlandet
 • R. Kelly dømt til 30 års fengsel for menneskehandel og overgrep

  Artisten R. Kelly er dømt til 30 års fengsel for menneskehandel og seksuelle overgrep, melder nyheitsbyrået Reuters.

  55-åringen vart i fjor funnen skuldig, men har venta i over sju månader på straffa.

  Ein føderal domstol i New York meinte at han gjennom fleire tiår har utført overgrep mot barn og unge gutar og jenter.

  Påtalemyndigheita krevde ein minimumsperiode på 25 år for overgrepa, medan 55-åringen sin forsvarar meinte Kelly burde få ei straff på 10 år eller mindre.

  Rettssaka har blitt forsinka på grunn av pandemien, og endringar knytt til Kelly sitt forsvararteam. Han har vore varetektsfengsla sidan han vart tiltalt i 2019.

  (NRK / NTB)

 • 350 bortvist fra Malone-konsert

  Tirsdag møtte 23 000 spente festivalpublikummere opp på Koengen i Bergen for å se det amerikanske rapikonet Post Malone.

  Men ikke alt var fryd og gammen, ifølge arrangøren og politiet:

Kulturstrøm

 • Peter Brook er død, 97 gammel

  Den britiske teaterregissøren Peter Brook er død, skriver The Guardian.

  Han ble 97 år gammel.

  Den britiske avisen skriver at han redefinerte måten man tenkte rundt teaterproduksjoner gjennom sitt arbeid for Stratford’s Royal Shakespeare Company i Paris, der han hadde base i over 30 år.

  Peter Brook mottok Den internasjonale Ibsen-prisen i 2008. Den ble overrakt av komiteens leder, Liv Ullmann (t.h.) på Nationaltheaterets hovedscene.

  Liv Ullmann og Peter Brook
  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
 • Tilbake på scenen

  Tine Thing Helseth er tilbake etter sykdom og sang bossanova til mannen sin, Sebastian Haukås, i Hollenderhagen under Risørkammerfestival i helgen.

  Tine Thing Helseth er tilbake etter sykdom og sang bossanova til mannen sin, Sebastian Haukås, i Hollenderhagen under Risørkammerfestival i helgen. 
  Foto: Ida Scheie / NRK
 • Nordstoga i turjakke på Rondaståk

  – Det er jo en slags gudbrandsdalsvariant av Vinjerock, og da må man ha klær i orden, sier Odd Nordstoga etter å ha spilt på fjellfestivalen Rondaståk. Få med deg festivalstemningen og se blant andre Odd Nordstoga og DumDum Boys. Hele serien Festivalsommer finner du i NRK TV.

  Odd Nordstoga i turtøy på Rondaståk-festivalen 2o22

Flere kulturnyheter

Det er ikke lett å navigere seg gjennom Nasjonalmuseet om man har dårlig syn, mener Norges Blindeforbund.

Her kryper de gjennom Nasjonalmuseet

Det er ikke lett å navigere seg gjennom Nasjonalmuseet om man har dårlig syn, mener Norges Blindeforbund.