NRK Meny
Teater og scene
Foto: Colourbox

Teater og scene

Oppsummert

Notater, saker, anmeldelser, omtale og annet innhold på teater og scene.

 • Teatersjef på scenen igjen

  DNS-sjef Agnete Haaland (t.v) er i høst tilbake som skuespiller, i dramatiseringen av Vigdis Hjorths (t.h) omstridte roman «Arv og miljø». Boka er tolket som Hjorths skildring av sin erfaring som incest-offer. Haaland skal spille hovedrollens søster, skriver BT. Les NRKs anmeldelse av boka her: Rasende klok Hjorth

  Agnete Haaland, Vigdis Hjort og Kjersti Horn
  Foto: DNS
 • Pål Christian Eggen blir Peer Gynt

  Pål Christian Eggen skal spille Peer Gynt. Eggen har tidligere spilt blant annet kongen i Spelet om Heilag Olav, han har også vært med i TV-serien Mammon og programmet Beat for Beat. Neste år spiller han altså rollen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen.

 • «Gandalf» overraska publikum

  Skodespelaren Ian McKellen, best kjent som Gandalf i Ringenes Herre-filmane, skada foten sin på veg til å spele King Lear på The Duke of York's Theatre i London. Oppsetjinga var dermed avlyst, men i staden for å skuffe publikum, sette McKellen seg på ein stol på scena og svarte på spørsmål frå publikum i 90 minutt. No blir skodespelaren hylla på sosiale medium, melder TV2.

  Laster Instagram-innhold
 • Olavsfestdagene går trolig i minus

  Årets Olavsfestdager fikk færre besøk enn de hadde forventa på de store konsertene. Dermed går trolig festivalen i år med underskudd. Kanskje må vi ta litt av egenkapitalen for å dekke opp, men resultatet er ikke dramatisk, sier direktør Petter Myhr til Adresseavisen.

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK