Teater og scene
Foto: Colourbox

Teater og scene

Oppsummert

Notater, saker, anmeldelser, omtale og annet innhold på teater og scene.

 • Historisk forestilling på Nørholm

  For første gang blir Knut Hamsuns eiendom på Nørholm i Grimstad brukt til en forestilling. Det er 100 år siden forfatteren fikk Nobelprisen for romanen Markens Grøde. Boka er sentral når årets Ibsen- og Hamsundager åpner i kveld.

  Teater på Nørholm i Grimstad
  Foto: Erik Wiig Andersen / NRK
 • Var besatt av å komme inn

  – Jeg tenkte at nå orker de ikke å se meg her flere ganger, sier komiker og skuespiller Henriette Steenstrup til Kulturstripa, om sitt sjette forsøk på å bli tatt opp ved Teaterhøgskolen. Nå er hun nominert til Amandaprisen for rollen i filmen «Barn».

  Henriette Steenstrup
 • Ny leder i Pikene på broen

  Sigrid Ina Simonsen fra Harstad er ny styreleder i Pikene på Broen. Kunstner- og arrangørgruppen har base i Kirkenes og står bak festivalen Barents Spektakel. Simonsen er kommunikasjonsleder i Equinor og var fylkesråd for kultur og næring i Troms.

  Sigrid Ina Simonsen og Tarjei Jensen Bech
  Foto: CHRISTIAN KRÅKENES / NRK
Henriette Steenstrup

Kulturstrøm

 • Göran Forsmark er død

  Den svenske skuespilleren Göran Forsmark er død, 65 år gammel. Det melder Aftonbladet. Han har spilt i over 100 film- og TV-roller. Han er kjent fra blant annet «Jägarna»og «Skärgårdsdoktorn».

 • Kinoklar katastrofefilm

  Filmen «Greenland» handler om et samfunn som raskt kollapser når en komet er på kollisjonskurs med jorda. – En skremmende og engasjerende katastrofefilm for den som tør utsette seg for den, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen. Terningkast 4.

  Bilde fra filmen "Greenland".
  Foto: SF Studios