Teater og scene
Foto: Colourbox

Teater og scene

Oppsummert

Notater, saker, anmeldelser, omtale og annet innhold på teater og scene.

 • Søker støtte til kvensk teater

  Kulturaktører i Nord-Troms søker nå om regionale og statlige prosjektmidler på til sammen 3,5 millioner kroner over tre år for å etablere kventeater i Nordreisa. og målet er å komme igang med en oppbygginga i januar 2020.

 • Pris til Alexx Alexxander

  Illusjonist Alexx Alexxander fra Tønsberg er tildelt sin andre The Merlin Award i New York City av The International Magicians Society. Æresbevisningen er den høyeste utmerkelsen en magiker kan få. Første gang han fikk prisen var i 2016.

  Video 9c967431-2ca8-4b58-8a90-a9ba16acf5b0.JPG
  Foto: Nyhetsspiller

Kulturstrøm

 • Magne Furuholmen om A-ha

  A-ha skal på nytt ut på turné, ni år etter at de la ut på sin avskjedsturné og annonserte at de la bandet på hylla. I «Ukeslutt» på P2 forteller Magne Furuholmen at selv om de var enige om å legge opp da, har de blitt hentet inn av sin egen historie.

 • 300.000 besøkte bokmessen

  Bokmessen i Frankfurt, hvor Norge har vært æresgjest, er over. Opp mot 300.000 besøkende var innom i løpet av de fem dagene den varte. Norge har brukt 51 millioner kroner på å promotere norsk litteratur på messen. Litteraturfesten ble avsluttet med en fotballkamp mellom norske og tyske forfattere, en kamp Norge dessverre tapte 5–3 (NTB).

 • Bilal til Grenseløsfestivalen

  Stjernekamp-finalisten Bilal Saab kommer til Grenseløsfestivalen i Kirkenes neste år med bandet sitt Northkid. 20-åringen er det første navnet som slippes for neste års festival, skriver iFinnmark.

  Bilal Saab: Torna a Surriento
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK