Oppslagstall
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Medier

 • Kommunen søker etter blogger

  Fyresdal kommune søker etter en blogger med flere tusen følgere på sosiale medier – som vil flytte til bygda. Kommunen tilbyr gratis bolig, skole og barnehageplass i ett år. Gjenytelsen er hyppige blogginnlegg og snapper fra Fyresdal.

 • Spionerer via apper

  Forbrukerrådet har undersøkt ti populære apper og hvilke selskaper de sender persondata til. De mener flere selskaper er «sporingsverstinger» som spionerer på brukere i det skjulte og har sendt inn formell klage på AdColony til Datatilsynet, skriver NRKbeta.

 • Åtte millioner til ytringsfrihet

  Fritt ord gir åtte millioner til tre prosjekter om status for ytringsfriheten i Norge, skriver Medier24. Prosjektene skal se nærmere på ytringsfrihet innenfor forskning, arbeidslivet og kunst.

Kulturstrøm

 • – Viktigst å sikre Nordland teater

  Fylkeskommunen skal etter planen overta det fulle ansvar for Nordland teater i 2021, sammen med en rekke andre kulturoppgaver. – Vi vil gjerne overta det fulle ansvar for Nordland teater, men ikke om det er på bekostning av teaterets framtid sier fylkesråd Kirsti Saxi (SV).

  Nordland Teater
  Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK
 • Buddyprisen til Ståle Storløkken

  Jazzmusikeren Ståle Storløkken (50) ble lørdag tildelt norsk jazz' høyeste utmerkelse, Buddyprisen, for 2019. – En pioner innenfor sitt felt, sier juryen. Storløkken er pianist, organist, keyboardist og komponist. (NTB)

  Ståle Storløkken på Molde Jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix