Oppslagstall
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Medier

 • Mímir Kristjánsson til Farmen

  Journalist og forfatter, Mímir Kristjánsson, er deltaker i neste års Farmen kjendis, melder TV 2. Han begrunner deltagelsen med at det vil bli en fin påminnelse på hvordan det var å drive en gård for 100 år siden, da Norge var et fattig land.

  Mimir Kristjansson
  Foto: Torkel Anstensrud Schibevaag / NRK
 • P3 arrangerer «Nasjonal Runkekveld»

  P3-programmet Juntafil arrangerer en tre timer lang direktesending med onani som tema tirsdag 28. mai fra klokken 19.00 til 22.00. Dette er den internasjonale onanidagen, som Juntafil mener det er grunn til å feire. Programleder Tuva Fellman sier at det fortsatt er mange som skammer seg over onani, noen som ikke tør å gjøre det, mange myter som verserer om hva det kan gjøre med deg.

  – Dette blir en viktig kveld med mye informasjon og ikke minst feiring, sier hun.

  Les mer her.

  Smilende kvinne i grønn jakke
  Foto: Kim Erlandsen / NRK
 • Märtha Louise ut mot pressen

  Prinsesse Märtha Louise startet sjaman-foredraget med beskjed til pressen. – Til alle dere i pressen. Dere har et valg i hva dere gjør og skriver. Selv om dere tror det er deres jobb, har dere ennå et valg i hva dere vil, sa prinsesse Märtha Louise.

  Foran en fullsatt sal på 550 tilhørere, ba prinsessen alle som har blitt «en smule irritert» av pressen, som sto foran scenen, om å rekke opp hendene.
Foran en fullsatt sal på 550 tilhørere, ba prinsessen alle som har blitt «en smule irritert» av pressen, som sto foran scenen, om å rekke opp hendene.

Kulturstrøm

 • Diop fikk pris

  Regissør Mati Diops "Atlantics" fikk Juryens Store Pris under Cannes Film Festival lørdag kveld. Diop var første svarte kvinne til å bli nominert. Det er den nest-mest prestisjefylte prisen i Cannes etter Gullpalmen.

 • Palme d'Or til Bong Joon-ho

  Bong Joon-ho vant, som første sørkoreaner, hovedprisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes for den kritikerroste svarte komedien 'Parasite', som handler om klasseskille i landet.

  X02520
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters