Hopp til innhold
Oppslagstall
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Medier

  • Bergens Tidende vant Skup-prisen for journalistikk om politiskyting

    Bergens Tidende vant Skup-prisen for prosjektet «Når politiet dreper: Tre skudd i Ibsens gate».

    Avisen vant dermed hovedprisen på Skup for sin undersøkende journalistikk om politiskytingen der Morten Michelsen ble drept og Spesialenhetens arbeid.

    Bak prosjektet står Rune Christophersen, Philipp Julius Bock, Lasse Lambrechts, Per Lindberg, Anne E. Hovden og Bendik Reed Årvik.

    – Tusen millioner takk til juryen! Først og først og fremst takk til foreldrene til Morten Michelsen, som ga oss tilgang og tiltro til å fortelle historien hans. Det er en enorm ære, og jeg håper at vi har oppfylt den æren, var sa vinnerne på scenen ifølge Medier24.

    (NTB)

  • Strømbrudd på Media City Bergen - TV 2 og NRK rammet

    Både NRK og TV 2s sendinger fra Bergen ble torsdag morgen slått ut av et strømbrudd på Media City Bergen.

    – Vi hørte et smell så gikk det i svart, sier NRKs nyhetsoppleser Tom Arne Moe.

    NRK Vestlands morgensending for Hordaland på radio ble rammet av strømbruddet.

    – Vi er fullstendig avhengig av strøm for å nå ut til publikum, så dette er krise, sier redaktør i NRK Vestland, Dyveke Maiken Buanes.

    – Heldigvis var folkene våre kjappe med å gi beskjed og sørge for at vi gikk i samsending for hele Vestland på radio.

    Også TV 2s nyhetssendinger fra Bergen ble slått ut av strømbruddet. Nyhetssendingen som skulle på luften på TV klokken 07.00 kom aldri på luften der.

    – Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det var totalt uventet og litt spooky, sier TV 2s nyhetsanker Arild Riise i en nyhetsmelding hos TV 2.

    Strømmen er delvis tilbake på bygget, og det jobbes med å få sendingene på luften igjen som normalt.

    – Så vidt jeg vet så var strømmen delvis tilbake cirka 07.13, opplyser Rita Aga i Entras kundesenter.

    Bergens Tidende har lokaler i etasjen under TV 2 og skriver at de opplever at telefon og internett er ustabilt torsdag morgen.

    Media City i Bergen lyssatt mot en mørkeblå himmel
    Foto: Simon Brandseth
  • Nominerte til Gullruten

    To seriar produserte ved NRK sitt kontor i Førde er nominerte til årets Gullruten. «Bli med heim» er nominert i kategorien beste barne- og ungdomsprogram. Dokumentarserien om Kjartan Lauritzen i «6899 til eg dør» er nominert til beste karakterdrivne dokumentarserie. Totalt 20 blir prisar delte ut under årets Gullruten 4. mai. Sjå alle nominasjonane her.

  • Ny strømmetjeneste 21. mai

    Strømmetjenesten Max har fått lanseringsdato: Det skjer i Norge og resten av Norden den 21. mai.

    Det kunngjorde Warner Bros. Discovery torsdag ettermiddag. Den nye strømmetjenesten tilbyr innhold fra HBO Max og Discovery+ samlet på ett sted.

    (NTB)

  • YouTube krever merking av KI-innhold

    De som publiserer på YouTube fremover, må huke av om innholdet er manipulert eller endret for å tydeliggjøre hva som er skapt ved hjelp av kunstig intelligens.

    – Seerne får stadig mer behov for åpenhet om hvorvidt det de ser på, er manipulert eller syntetisk, skriver selskapet på sin blogg.

    Den nye merkingen vil gjelde videoer hvor det kan være tvil om det man ser virkelig er ekte, for eksempel såkalt deepfake, hvor en kjent person sier noe vedkommende aldri har sagt.

    Det vil ikke gjelde videoer som åpenbart er manipulert, som for eksempel animasjonsvideoer, skjønnhetsfilter og spesialeffekter.

    (NTB)

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters