Hopp til innhold
Oppslagstall
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Medier

 • Viaplay utset kvartalsrapporten igjen

  Det skriv strøymeselskapet i ei pressemelding. Kvartalsrapporten skulle fyrst ut i oktober, men vart forseinka på grunn av interne diskusjonar.

  I sommar vart det for alvor kjent at Viaplay, nordens største strøymeselskap, har store økonomiske problem. I juli varsla det kriseråka selskapet at dei skulle seia opp over 25 prosent av dei tilsette, samstundes som dei vurderte å selja heile selskapet.

  Nå vert kvartalsrapporten utsett endå ein gong, men det er venta at han kjem i morgon, skriv selskapet.

  – Dette for å halda fram med diskusjonar med selskapets største aksjonærar, långivarar og obligasjonseigarar angåande potensiell rekapitalisering, skriv Viaplay i pressemeldinga.

  Viaplay logo på skilt.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Venstre reagerer på TV 2-kuttene

  Etter at TV 2 i dag fortalte at de må gjøre kraftige kutt innad i virksomheten, reagerer Venstres Grunde Almeland.

  Han vender en pekepinn mot regjeringen i forbindelse med endingene i momsfritakene til pressen fra i fjor.

  – Regjeringen må ta sin del av ansvaret for at TV 2 nå må kutte mange ansatte. I deres forslag til statsbudsjett kom det ingen reversering av momskuttet de gjennomførte i fjor, som rammet nyhetsformidling i lyd og levende bilder, sier han.

  – Momsfritaket har vært en stabilt medvirkende faktor i å skape et sterkt og mangfoldig Medie-Norge, som er verdensledende innen digitalisering. Nå kastes alle disse ut i usikkerhet på grunn av et kutt som aldri burde vært innført, legger han til.

 • TV 2-ledelsen om kutt: 45-50 ansatte må slutte

  TV 2 varsler at mellom 45 og 50 ansatte må slutte som følge av kuttene i kanalen.

  Det varsler ledelsen i en pressemelding.

  Samlet sett må TV 2 klare seg med 120 færre årsverk, ifølge kanalen.

  Dette inkluderer fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter.

  – Vi må klare oss med færre journalister i Nyhetene, og må derfor blant annet ta ned ressursbruken på TV 2 Nyheter på dagtid. Det er selvsagt vanskelig for oss, men vi vil gjøre alt vi kan for at vi fortsatt skal levere på det viktige nyhetsoppdraget vårt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i pressemeldingen.

  I dag la også TV 2 frem tilbud om sluttpakker.

  – Vi blir færre ansatte og mister gode kolleger. Dette er selvsagt vanskelig for alle i TV 2. Gjennom hele høsten har vi hatt god dialog med de tillitsvalgte. Nå håper vi tilbud om gode sluttavtaler vil gjøre overgangen så skånsom som mulig for de som ikke lenger skal være med videre, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld.

 • Schibsted-topp er årets kvinnelige medieleder

  Schibsted-toppen Ingvild Næss ble kåret til årets kvinnelige medieleder under Medienettverkets høstmøte på Pressens hus i Oslo onsdag.

  «Årets jury er glad for å kunne gi oppmerksomhet til en side av mediebransjen som gjerne tas for gitt og løfte fram en leder som har gjort en svært viktig jobb for hele bransjen», heter det i juryens begrunnelse, skriver Medier24. (NTB)

  Årets kvinnelige medieleder
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Chattetjenesten Omegle er lagt ned

  Chattetjenesten Omegle er lagt ned etter 14 års drift, bekrefter grunnleggeren på egen hjemmeside.

  Grunnlegger Leif K. Brooks skriver at nettsiden ikke lenger var bærekraftig i drift, «verken økonomisk eller psykologisk».

  Siden koblet sammen fremmede i videochatter, og nettopp det har ført til kritikk mot tjenesten gjennom årene.

  Blant annet har Omegle blitt nevnt i mer enn 50 rettssaker mot pedofile i Storbritannia, USA og Australia, skriver BBC.

Kulturstrøm