Slavekoret på Operataket
Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Opera og ballett

 • Nye beskyldninger mot operastjerne

  Tallet på kvinner som hevder de er seksuelt trakassert av Plácido Domingo stiger. Ifølge Associated Press har nå 20 kvinner fortalt om ulike upassende handlinger fra en av verdens største operaprofiler. I USA avlyses nå forestillinger med Domingo, men i Salzburg ble han nylig hyllet med stående ovasjoner.

  Sexual Misconduct Placido Domingo
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Tilbake på scena etter skuldingar

  Den verdsberømte operasongaren Plácido Domingo (78) er tilbake på scena igjen under Festspela i Salzburg i morgon. Dette er første gongen spanjolen opptrer etter fleire skuldingar om overgrep tidlegare denne månaden. To operahus i USA har avlyst konsertar med songaren, men presidenten for festspela i Salzburg seier Domingo har hennar fulle støtte, melder The Washington Post.

  Plácido Domingo
  Foto: Dario Acosta / Deutsche Grammophon /
 • Lager opera av Hongkong-protester

  Den kinesiske kunstneren Ai Weiwei setter sammen en operaforestilling om protestene i Hongkong. Det skriver SVT.se. Operaen er en omskriving av Puccinis «Turandot» og har premiere på operahuset i Roma 25 mars neste år. Kunstneren skal også være i gang med arbeidet med en dokumentarfilm om protestene.

  AI-WEIWEI-SPEAKS-AT-THE-COUNCIL-O
  Foto: Drew Angerer / Afp
 • Operaverden delt om Domingo

  De store operahusene verden rundt avventer videre gransking av påstandene mot tenorstjernen Plácido Domingo om seksuell trakassering. Ni kvinner hevder Domingo har forlangt sex i bytte for oppdrag. Flere kvinner har også uttrykt støtte til Domingo.

  Sexual Misconduct Placido Domingo
  Foto: Bernat Armangue / AP
Stor folkefest og feiende flott bursdagskonsert på Slottsplassen med både Oslo-Filharmoniens orkester og kor. Dirigent Vasily Petrenko. Solister er Mari Eriksmoen og Bror Magnus Tødenes. Programledere er Arild Erikstad og Mari Lunnan.
Det er no klart for 17 dagar med operafest i Kristiansund. Og det heile starta i går, med premiere på stykket Macbeth.

Kulturstrøm

 • Den beste musikken nå

  Ina Wroldsens låt «Haloes» er en mer oppløftende, litt drømmende, og bekymringsløs høstlåt, mener ​P3.

  Ina Wroldsen
  Foto: Anna Nor Sørensen / NRK
 • Bloomberg-journalister for retten

  To journalister fra nyhetsbyrået Bloomberg News står for retten i Tyrkia. De er anklaget for å sabotere landets økonomi etter en artikkel om fjorårets valutakrise. Journalistene risikerer opptil fem års fengsel dersom de blir funnet skyldig.

 • Nominert til reiselivspris

  Restauranten Under er nominert til Innovasjons Norges Reiselivspris 2019. Prisen deles ut i oktober. Under er en av tre finalister, sammen med Foldvik Familiepark og turoperatøren Hvitserk of Norway.

  Under Lindesnes
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix