Slavekoret på Operataket
Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Opera og ballett

 • Flagstadfestivalen utsettes

  Kirsten Flagstad Festival utsettes til 2022, pga økende smitteverntiltak og synkende interesse for digitale løsninger. Festivalsjef Gjøril Songvoll sier i en pressemelding at arrangementer er best når publikum kan være til stede og at hun gleder seg til å kunne invitere internasjonale artister og publikum til Hamar i juni 2022.

 • Lise Davidsen hadde Covid

  Den norske operastjernen Lise Davidsen ble syk av Covid-19 i mars i fjor. Dette fortalte hun selv mellom stykkene hun fremførte under sesongens første solokonsert, holdt digitalt fra London for konsertserien Vocal Arts DC i Washington. Hun fortalte publikum at hun var blitt svært syk under produksjonen av Beethovens opera Fidelio i London. Symptomene fikk henne til å tvile på sin egen styrke, men året i isolasjon har gjort henne sikrere enn noensinne på at musikken er viktigst av alt for henne.

 • Byr på gratis opera

  Også når pandemien er over lover Den norske opera å fortsette med digitale visninger. Fra og med i dag blir alle sendingene gratis. − Vi vil gjøre kunst viktigere i folks liv. Derfor vil vi gi alle fri tilgang til fantastiske operaforestillinger, balletter og konserter, samme hvor i Norge de bor, sier administrerende direktør Geir Bergkastet, som kan by på dette programmet fremover.

Hør det massive koret som sang under tiårsjubileet til Den Norske Opera.

Her synger over 3000 på taket av Operaen

Det var full 17. mai-stemning da korsangere fra hele landet samlet seg på taket av Operaen lørdag formiddag.

Kulturstrøm

 • Rapperen DMX død

  Den amerikanke rapperen DMX er død. Han ble 50 år gammel. Rapperen som var født Earl Simmons har de siste dagene vært innlangt på sykehus i New York etter en overdose. DMX var en av de mest populære og suksessrike rapperne på 90-tallet.

  Obit DMX
  Foto: Peter Kramer / AP