Slavekoret på Operataket
Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Opera og ballett

 • Lager opera av Hongkong-protester

  Den kinesiske kunstneren Ai Weiwei setter sammen en operaforestilling om protestene i Hongkong. Det skriver SVT.se. Operaen er en omskriving av Puccinis «Turandot» og har premiere på operahuset i Roma 25 mars neste år. Kunstneren skal også være i gang med arbeidet med en dokumentarfilm om protestene.

  AI-WEIWEI-SPEAKS-AT-THE-COUNCIL-O
  Foto: Drew Angerer / Afp
 • Operaverden delt om Domingo

  De store operahusene verden rundt avventer videre gransking av påstandene mot tenorstjernen Plácido Domingo om seksuell trakassering. Ni kvinner hevder Domingo har forlangt sex i bytte for oppdrag. Flere kvinner har også uttrykt støtte til Domingo.

  Sexual Misconduct Placido Domingo
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Rekordstor operasponsing

  OBOS inngår en sponsoravtale med Den Norske Opera og Ballett verdt 30 millioner kroner, skriver DN. Ifølge operaens direktør Geir Bergkastet er dette den største avtalen i sitt slag i Norge. Avtalen sikrer blant annet OBOS' medlemmer rabatt på alle forestillinger.

  Operaen i Oslo
  Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
 • Hundreårsjubileum med dronningen

  Dronning Sonja var blant de fremste i publikum da Oslo-Filharmonien bød på gratiskonsert på Slottsplassen torsdag kveld. Det er tredje år på rad at orkesteret innleder høsten med en konsert på Slottsplassen.

  Stor folkefest og feiende flott bursdagskonsert på Slottsplassen med både Oslo-Filharmoniens orkester og kor. Dirigent Vasily Petrenko. Solister er Mari Eriksmoen og Bror Magnus Tødenes. Programledere er Arild Erikstad og Mari Lunnan.
 • Avlyser Domingo-konserter

  Anklagene mot operastjernen Plácido Domingo om seksuell trakassering har raskt ført til reaksjoner. Både San Francisco-operaen, der Domingo selv er sjef og Philadelphia Orchestra har valgt å avlyse konserter med Domingo den nærmeste tida. Ni kvinner hevder Domingo har krevd sex av dem i bytte for jobb.

  Placido Domingo
  Foto: NRK
Stor folkefest og feiende flott bursdagskonsert på Slottsplassen med både Oslo-Filharmoniens orkester og kor. Dirigent Vasily Petrenko. Solister er Mari Eriksmoen og Bror Magnus Tødenes. Programledere er Arild Erikstad og Mari Lunnan.
Det er no klart for 17 dagar med operafest i Kristiansund. Og det heile starta i går, med premiere på stykket Macbeth.

Kulturstrøm

 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.

 • Billie Eilish setter nye rekorder

  17-år gamle Billie Eilish topper for første gang den amerikanske Billboard Hot 100-listen. Hennes låt «Bad Guy» har tatt over førsteplassen etter megahiten «Old Town Road». Lil Nas Xs hit har toppet listen i 19 uker, og han gratulerer Eilish med bragden via Twitter. Det er første gang noen født i dette årtusen topper listen, skriver Billboard. Eilish ble tidligere i år yngste kvinne som noen sinne har toppet de britiske hitlistene.

  Billie Eilish på Glastonbury 2019
  Foto: Joel C Ryan / AP/Scanpix