Slavekoret på Operataket
Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Opera og ballett

 • Løyver 400.000 til opera

  Då kulturminister Trine Skei Grande i dag vitja operaen i Nordfjord, kunne ho fortelje at regjeringa i sitt statsbudsjett vil løyve 400.000 kroner ekstra til Opera Nordfjord. Pengane skal gå til å arrangere konseptet «Fargespel» i 2019. Det er eit kulturarrangement som handlar om at born frå heile verda får fram ulike kulturar.

  Trine Skei Grande med Pavelich
 •  Operasangeren Caballé er død

  Den spanske sopranen, kalt den siste operadivaen, Montserrat Caballé er død, 85 år gammel. Det bekrefter sykehuset Hospital de la Sante Creu i Barcelona lørdag morgen til nyhetsbyrået DPA. Kong Felipe sender kondolanser og kaller henne «en legende».

  Operasangeren synger "Friends again" med Lisa Nilson i Norge i 1997.
 • Ballettpris til Lidal og Øyen

  Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris 2018 går til sangcoach John Lidal og koreograf Alan Lucien Øyen. De får 400.000 kroner hver. Prisen er et av Norges største kulturstipend og deles ut for tiende gang i år.

  Tom Wilhelmsens Stiftelses Opera- og ballettpris
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Operasangeren synger "Friends again" med Lisa Nilson i Norge i 1997.
The Feeling of Going

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC