Slavekoret på Operataket
Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Opera og ballett

 • Madonna-koreograf i Vigelandsmuseet

  Sist gang koreografen Damien Jalet laget danseforestilling i et museum var det i Louvre. Nå skjer det i Vigelandsmuseet. Den norske truppen Nagelhus Schia Productions inviterte ham, og nå har han laget forestillingenen «DuEls» sammen med den islandske koreografen Erna Omarsdottir. Tre verk er spesielt laget for Gustav Vigelands skulpturer. De sju forestillingene 1.-4. februar er utsolgt.

  Nagelhus Schia Productions og Iceland Dance Company i Vigelandsmuseet, koreografi Damien Jalet and Erna Omarsdottir
  Foto: Valdimar Johannsson
 • Randi Stene blir ny operasjef

  Operasanger Randi Stene blir ny operasjef ved Den Norske Opera og Ballett. – Det er selve drømmejobben om man vil være med og påvirke utvikling av operakunsten i Norge. Jeg er veldig glad og stolt, sier Stene til NRK.

Kulturstrøm

 • Gigantunderskudd for The Sun

  Den britiske tabloidavisa The Sun gikk 68 millioner pund, 820 millioner kroner, i underskudd i fjor. Hovedårsaken er ikke fallende salg, men flere forlik med kjente og ukjente briter som har fått mobiltelefonene sine hacket, skriver The Guardian.

  "Megxit" skriver The Sun på forsiden torsdag.
  Foto: Faksimile
 • Kjendiser støttet Assange i London

  Musikere og kunstnere var blant hundrevis av demonstranter i London som støttet WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Mandag avgjør britisk rett om han utleveres til USA, der han er siktet for spionasje. Også menneskerettighetsgrupper støtter ham.

  Britain Assange Protest
  Foto: Alberto Pezzali / AP