Slavekoret på Operataket
Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Opera og ballett

 • Operafest Røykenvik får tilskudd

  Operafest Røykenvik i Gran får 200.000 kroner i tilskudd fra Kulturrådet neste år. Operafest Røykenvik er en av de 9 festivalene i Norge som nå får tilskudd for første gang. Eli Kristin Hansveen er kunstnerisk leder for festivalen.

  Eli Kristin Hansveen
  Foto: NRK
 • Mer skryt til norsk sanger

  – Lady Gaga, Barbra Streisand og Judy Garland kan alle tre til side, for nå er en ekte stjerne født, skriver den britiske avisa The Observer om Lise Davidsens debut på The Met-operaen i New York forrige uke. Avisa mener Davidsen nå blir New York-operaens førstevalg til roller som dramatisk sopran.

  Lise Davidsen
  Foto: Ken Howard / Met Opera
Stor folkefest og feiende flott bursdagskonsert på Slottsplassen med både Oslo-Filharmoniens orkester og kor. Dirigent Vasily Petrenko. Solister er Mari Eriksmoen og Bror Magnus Tødenes. Programledere er Arild Erikstad og Mari Lunnan.

Kulturstrøm

 • Palmesus-gründer lager ny festival

  Heine Strømme har allerede booket tre artister til sin nye festival Sommerbris, skriver fvn.no. Di Derre, Stavangerkameratene og Ina Wroldsen skal opptre på den allsangvennlige festivalen som finner sted på Odderøya i Kristiansand i 2020.

  Heine Strømme, tidligere markedsføringsansvarlig for Oktoberfest Chateu Neuf
  Foto: Vegard Nekstad
 • Elina Krantz selger Stand up Norge

  Eier Elina Krantz selger humorselskapet Stand up Norge. Stand up Norge driver blant annet Latter i Oslo, og har en rekke av landets mest kjente komikere i stallen. Krantz startet selskapet i 1997, og selger det nå til All Things Live, melder DN.

  Elina Krantz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix