NRK Meny
Dataspill
Foto: Theerapol Pongkangsananan / Colourbox

Dataspill

Oppsummert

Notiser, saker og innhold om dataspill. Her finner du alle anmeldelsene av spill.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • «Stranger Things» blir TV-spill

  Netflix-suksessen «Stranger Things» får videre liv – blant annet i spillformat, skriver NME.

  Spillet utvikles for tiden av Telltale Games, som tidligere har latt seg inspirere til å lage spill basert på TV-serier som «Walking dead» og «Game of Thrones».

  Telltale skriver på Twitter at ytterligere detaljer og slippdato kommer senere. «Stranger Things» ble en av de store TV-snakkisene da serien fikk premiere i 2016. Serien handler blant annet om alternativene dimensjoner og vennskap, og en tredje sesong er planlagt til 2019. (NTB)

 • Westworld-stjerne til spillfilm

  James Marsden skal spille i «Sonic the Hedgehog»-filmen, som skal lages med utgangspunkt i det klassiske SEGA-spillet om det blå piggsvinet. Det skriver Variety. Filmen lages av Paramount med Deadpool-regissøren Tim Miller på laget. Marsden er for tiden best kjent for rollen som Teddy i Westworld. Filmen om piggsvinet skal etter planen ha premiere neste høst.

  James Marsden
  Foto: Cindy Ord / AFP/Scanpix

Kulturstrøm

 • Westworld podcast episode 9

  I ukas Westworld-episode «Vanishing Point» merker vi at det blåser opp til en blodig finale-episode! Tidslinjene møtes, planer avsløres og familieforbindelsene settes virkelig på prøve. Hør Filmpolitiets podcast her.

  Laster Instagram-innhold
 • Filmanmeldelse: «Ulvehunden» (4)

  Historien har noen kjappe overganger og enkle løsninger, men Ulvehunden er likevel en flott tegnefilm med høydramatiske topper og en interessant tematikk rundt ville dyrs tøffe møter med menneskers såkalte sivilisasjon, sier Filmpolitiets anmelder Birgir Vestmo. Les hele anmeldelsen her.

  Ulvehunden
  Foto: Selmer Media / Selmer Media
 • – Kulturpolitikken må styrke folk

  – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.