Hopp til innhold
Dataspill
Foto: Theerapol Pongkangsananan / Colourbox

Dataspill

Oppsummert

Notiser, saker og innhold om dataspill. Her finner du alle anmeldelsene av spill.

  • Nintendo-aksjen stuper etter meldinger om konsollutsettelse

    Aksjekursen i japanske Nintendo falt 8,5 prosent mandag. Det skjer etter meldinger som antyder at selskapets neste spillkonsoll blir forsinket til 2025.

    Etterfølgeren til den populære Switch-konsollen skulle ha blitt lansert til jul år, men Nintendo har nå gitt beskjed til spillutviklere om at en forventet lansering først kan komme i første kvartal 2025, melder Bloomberg News, som siterer ikke navngitte kilder.

    Til sammen er det solgt 139,4 millioner Switch-konsoller og 1,2 milliarder spill til konsollen, viste tall tidligere denne måneden.

    (NTB)

    Switch
    Foto: NTB
  • Vil fylle ishockeyhall med gamere

    Ole Martin Pedersen Gjestad fra Sarpsborg vil fylle Sparta Amfi med gamere fra hele verden.

    Sarpsborg kommune samarbeider med IHK Sparta Sarpsborg om å gjennomføre Norcup.

    – Det er lett å glemme hvor stort dette er internasjonalt. Sist gang vi hadde turnering, i januar, hadde vi 256 deltakere fra 145 land. Det kom også et TV-team fra Frankrike som lagde TV om dette. Og vi hadde 600.000 følgere fra USA som fulgte streamingen, sier han,

    Han håper å bikke 1.000 deltakere under turneringen som arrangeres 27. til 30. juni.

    – Jeg blir overrasket hver gang over hvor mye interesse det er for både å delta og følge med.

    Hovedvekten av dem skal konkurrere i dataspillet Super Smash Bros. I tillegg tror han det kommer flere hundre som skal konkurrere i andre spill, som Rocket League, Valorant, og Overwatch.

    Premieutdeling.
    Foto: Norcup
  • Disney satser på spill – kjøper seg inn i gaming-gigant

    Disney planlegger et «underholdningsunivers knyttet til Fortnite» og har kjøpt seg opp i spillgiganten Epic Games for nærmere 16 milliarder dollar. Det melder de i en pressemelding.

    De to partene skal ha inngått en samarbeidsavtale som skal strekke seg over flere år. Den innebærer blant annet at de sammen skal skape spill og underholdning knyttet til «Fortnite»-universet.

    Her i Norge omtalte Gamer.no nyheten først.

    – Dette er Disneys hittil største inntog på spillmarkedet og byr på store muligheter for vekst og utvidelse. Vi gleder oss til å la fansen få oppleve Disney-historiene og -verdenene de elsker på nye og banebrytende måter, sa Disney-sjef Robert A. Iger om samarbeidet.

    Disney kommer med lovnader om interaktive opplevelser for fans og gamere.

    – Spillere og fans vil kunne skape sine egne historier og opplevelser, uttrykke seg på særegne Disney-måter og dele innhold med hverandre på måter de vil elske, heter det i meldingen.

    The seven Fortnite
    Foto: Epic Games Inc.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter