Dataspill
Foto: Theerapol Pongkangsananan / Colourbox

Dataspill

Oppsummert

Notiser, saker og innhold om dataspill. Her finner du alle anmeldelsene av spill.

 • Harry Potter-spill kan være på vei

  En uautorisert video som angivvelig viser et hemmelig opptak fra et kommende Potter-spill, er fjernet fra YouTube, melder Danmarks Radio. De plukket opp videoen før den ble fjernet, trolig etter krav fra Warner Bros. som eier filmrettighetene til Harry Potter. Ifølge spillnettstedet Eurogamer delte BBC-journalist og Potter-fan Lizo Mzimba sist uke en twittermelding om at ifølge hans kilder har spillet fått den foreløpige tittelen «Harry Potter Magic Awakened». Mzimba viser til Varietys tweet om spill-lekkasjen, som først skal ha lekket via nettstedet Reddit. Ifølge Mzimba er dessuten flere nye spill ventet.

  Laster Twitter-innhold
 • Gammel eventyrsagn blir app

  Miksapix Interactive ved Mikkel Sara har lansert en ny samisk eventyr-spillapp:« Nieidagorži - Pikefossen.» Det er historien om Miija, som mot alle odds overlevde en dramatisk ferd utfor en foss, som har blitt til et spill. Dette er sagnet om hvordan en foss fikk navnet Pikefossen. Appene inneholder illustrasjoner, animasjoner, fortellerstemme og spill.

  Pikefossen
  Foto: Pressebilde Miksapix Interactive
 • Tusen samlet til E-sport-turnering

  Over 1.000 mennesker er samlet på Hellerudsletta lørdag, blant annet for å delta på det som betegnes som Norges første store premierte Fortnite-turnering. Fortnite er et av fire spill det konkurreres i under spillturneringen Polaris Lan Pro series.

  Gaming festival - Premierte Fortniteturnering
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Fullførte boken om 22. juli-talene

  – Å være med på dette, har vært den største gaven jeg kan gi Hans Kristian, sier Karen Marie Berg i Dagsrevyen på NRK TV. Ap-politikeren Hans Kristian Amundsen var med på å skrive talene som statsminister Jens Stoltenberg holdt i dagene etter terrorangrepene den 22. juli 2011. Talene har blitt beskrevet som noen av de viktigste i Norge. Men han døde før han rakk å fullføre boken om arbeidet sitt. Hans enke, Karen Marie Berg, har gjort boken «Vi er et lite land, men et stort folk. Slik samlet vi Norge 22. juli–22. august» ferdig for ham.

  Karen Marie Berg
  Foto: NRK
 • Hvem skjøt Biggie og Tupac?

  To markante rappere og tidligere kompiser ble skutt og drept med måneders mellomrom. 20 år senere er fremdeles ingen dømt for drapene, og mange spørsmål står ubesvart.

  Amerikansk dokumentar fra 2017. To markante rappere og tidligere kompiser ble skutt og drept med måneders mellomrom. 20 år senere er fremdeles ingen dømt for drapene, og mange spørsmål står ubesvart. (Who Shot Biggie & Tupac?)
 • Bokprosjektet som ble terapi

  Skistjernen Petter Northug har sammen med forfatter Jonas Forsang skrevet boken «Min historie». Der forteller han blant annet om tvangstanker, måneder med mareritt og tendenser til sosial angst. – Jeg kan veldig lite om det aller meste, men til gjengjeld kan jeg mye om å nå mål, reise seg etter nedturer og hvordan man best skal kjempe seg gjennom kamper det føles umulig å overvinne, sier han til NTB om hvorfor han ville lage boken. Prosessen føles i dag som å gå til psykolog, forklarer Northug. I boken avslører han også hvorfor han løy om fyllekjøringen i 2014.

  Petter Northug
  Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Flere kulturnyheter