NRK Meny
Dataspill
Foto: Theerapol Pongkangsananan / Colourbox

Dataspill

Oppsummert

Notiser, saker og innhold om dataspill. Her finner du alle anmeldelsene av spill.

 • Youtubestjerne til Norge

  YouTube-stjernen Sean William McLouglin, bedre kjent under online-pseudonymet Jacksepticeye, står på scenen i Oslo Spektrum den 29. oktober med showet «Jacksepticeye – How Did We Get here?». Den irske 28-åringen har en av de hurtigst voksende Youtube-kanalene i Europa med nesten 20 millioner følgere. Youtuberen er kjent for å underholde folk ved å spille spill han selv mener han ikke er noe god på, melder arrangøren i en pressemelding.

  Sean William McLouglin
  Foto: A Comic Soul
 • Gode tall for videospillprodusenter

  Kvartalstallene til de to rivalene Sony, som lager Playstation, og Nintendo, viser at overskuddet for de tre siste månedene er nesten tre ganger så høyt som samme periode i fjor. Spillsalget til Playstation 4 får æren for overskuddet på to milliarder dollar. Nintendo har også hatt en profittvekst på 44 prosent. Overskuddet på 275 millioner dollar i siste kvartal tilskrives i hovedsak suksessen med spillkonsollen Switch.

 • Retro-Commodore 64 til USA

  En retro-versjon av datamaskinen Commodore 64 blir sluppet i en miniversjon i USA i oktober, skriver spillnettstedet Polygon. C6 Mini ble sluppet i Europa tidligere i år. Den etter hvert så ikoniske hjemmedatamaskinen Commodore 64 var en viktig del av dataspill-kulturen på 1980-tallet. Den nye retroversjonen er utstyrt med USB-portal og styrespak.

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK