Siste nytt: Kultur

 • Stephen Colbert - Foto: KEVIN WINTER / AFP
  Foto: KEVIN WINTER / AFP

  Colbert har satt sluttdato

  The Colbert Report går på lufta for siste gang den 18. desember i år, kunngjorde programleder Stephen Colbert under torsdagens sending. Colbert legger nå den satiriske, høyrevridde rollefiguren på hylla for å ta over etter talkshowkongen David Letterman i 2015.

 • Installasjon av Camille Norment - Foto: Camille Norment /
  Foto: Camille Norment

  Norges bidrag til Venezia

  Norges offisielle bidrag til den 56. internasjonale kunstutstillingen, la Biennale di Venezia, er av Camille Norment. Norge er i år ansvarlig for den nordiske paviljongen i den italienske byen. Norment er fra USA, men jobber i Norge.

 • 1184625 - ONE DIRECTION - Foto: Christie Goodwin /
  Foto: Christie Goodwin

  One Direction kommer til Norge

  Oslo er én av seks europeiske byer som får besøk av boybandet One Direction neste sommer.
  Turneen «On the road again 2015» kommer til Ullevaal stadion 19. juni, melder bandet i en pressemelding.

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Her er Norges beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter