NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff

Kulturnotiser

 • Glastonburyfestivalen utsolgt

  Billetter til neste års Glastonburyfestival ble solgt ut på en halvtime, skriver BBC. Og da har man ennå ikke annonsert hvem som skal spille der. I august fortalte festivalorganisatoren at han hadde booket hovedattraksjonene for 2016, og at fire av de seks hadde vært i samme kategori tidligere. Kanye West, Florence and the Machine og The Who spilte på Glastonbury i sommer.

  Glastonbury
  Foto: ADRIAN DENNIS / Afp
 • J&MC varsler nytt album

  De skotske åttitallsrockerne Jesus And Mary Chain har gått i studio for å spille inn et nytt album, sier vokalist Jim Reid til Time Out New York. Bandet ble oppløst i 1999, men fant sammen igjen i 2007, og har siden turnert med gammelt materiale.

  Jim Reid
  Foto: GUILLAUME BAPTISTE / AFP

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter