NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff

Kulturnotiser

 • – Ny Knausgård-roman til høsten

  VG erfarer at forfatter Karl Ove Knausgård til høsten kommer med en ny roman. Oktober forlag vil ikke uttale seg om saken til avisen. Ifølge VG er det også enda en ny bok underveis fra Knausgård, som opprinnelig sa han skulle slutte som forfatter etter utgivelsen av «Min kamp»-bøkene.

  Karl Ove Knausgård gjør det stort i USA.
  Foto: Tove Bjørgaas / NRK
 • Cannes-favoritt settes opp på kino

  Arthaus har sikret norsk kinodistribusjon av det ungarske holocaust-dramaet «Son of Saul», som er en av storfavorittene til å vinne Gullpalmen i Cannes. NRKs anmelder Birger Vestmo gir filmen full pott, og omtaler den som «en helt utrolig regidebut».

  Son of Saul
  Foto: Laokoon Filmgroup
 • Beyoncé støtter Clinton

  Superstjernen Beyoncé kaster seg inn i den amerikanske valgkampen og gir sin støtte til Hillary Clinton. Onsdag deltok hun på Epic Records-sjef L.A. Reids arrangement for å samle inn penger til Clintons kampanje, skriver New York Daily News.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter