NRK - Kultur og underholdning

Kulturnotiser

 • The Beatles – erobringen av USA.
  Foto: WireImage / WireImage

  Ringo Starr til Hall of Fame

  Som den siste av de fire Beatles-medlemmene har Ringo Starr blitt inkludert i Rock and Roll Hall of Fame som soloartist.

  Det var tidligere bandkollega Paul McCartney som foreslo Starr som kandidat og han talte også under en seremoni i Cleveland i Ohio i går.

 • Ryan Gosling
  Foto: Michael loccisano / Afp

  Gosling kan spille i «Blade Runner»

  Skuespilleren Ryan Gosling er i forhandlinger om en rolle i oppfølgeren til den legendariske sci-fi-filmen «Blade Runner». Det skriver Montages. Lite er kjent om filmen, foruten at Harrison Ford skal spille i den og den ventes å gå i opptak sommeren 2016.

 • Ny smakebit fra «Star Wars»

  I dag slapp Disney den andre traileren til «Star Wars: The Force Awakens». Filmen regisseres av J.J Abrams og handlingen finner sted 30 år etter hendelsene i den første trilogien i serien.

  Filmen har verdenspremiere i desember.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter