Siste nytt: Kultur

 • 1184625 - ONE DIRECTION - Foto: Christie Goodwin /
  Foto: Christie Goodwin

  One Direction kommer til Norge

  Oslo er én av seks europeiske byer som får besøk av boybandet One Direction neste sommer.
  Turneen «On the road again 2015» kommer til Ullevaal stadion 19. juni, melder bandet i en pressemelding.

 • Keanu Reeves - Foto: JOCHEN LUEBKE / AFP
  Foto: JOCHEN LUEBKE / AFP

  Keanu Reeves får få tilbud

  Keanu Reeves avslører at han ønsket å spille både Wolverine og Batman, men ble danket ut av Hugh Jackman og Christian Bale.

  – Jeg har alltid ønsket å spille Wolverine, men jeg fikk ikke den rollen. Og de har en flott Wolverine nå, sier Reeves til Moviefone.com. Bedre gikk det ikke med en annen drømmerolle, som Lynvingen.

  – Jeg har også ønsket å spille «The Dark Knight», men jeg fikk den heller.

 • Todd Terje - Foto: Christian Belgaux /
  Foto: Christian Belgaux

  Todd Terje vant pris

  Den norske DJ-en Todd Terje kan krone et eventyrlig år med den prestisjefylte EBBA-prisen. Prisen skal feire de beste popmusikerne i Europa. Tidligere har etablerte artister som Adele, Mumford & Sons og Nico & Vinz fått prisen.

NRKs litteraturkritiker Knut Hoem er blitt mer skeptisk til hva han deler på sosiale medier, etter å ha lest boken The Circle.

– Det er veldig synd at denne romanen ikke oversettes!

Knut Hoem savner en norsk oversettelse av Dave Eggers mye omtalte bok, «The Circle», som handler om data vi deler på sosiale medier. – Forlagene må våge å ta de forfatterne som åpenbart ønsker å diskutere de mest brennende problemstillingene i vår tid.

Les saken

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter