NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff

Kulturnotiser

 • Walkers datter berømmer «Furious 7»

  Datteren til Paul Walker mener hennes avdøde far kommer godt ut av kassasuksessen «Furious 7», og at alle involverte har behandlet ettermælet hans på fortreffelig vis. – Hun hadde bare lovord om hva vi gjorde, forteller skuespiller Tyrese Gibson.

  Paul Walker
  Foto: STRINGER / Reuters
 • Bokhandler må betale sakskostnader

  Oslo tingrett avviser søksmålet mot Åsne Seierstad og Cappelen Damm fra Shah Mohammed Rais. Søksmålet avvises fordi Rais ikke har stilt sikkerhet for sakskostnadene. Samtidig dømmes Rais til å betale 36.340 kroner til Seierstad og Cappelen Damm.

  Åsne Seierstad
  Foto: Kagge forlag
 • Produsent Jerry Weintraub er død

  Det melder en rekke amerikanske medier. Filmprodusenten, som ofte ble omtalt som en av Hollywoods mektigste, ble 77 år. Weintraubs karriere skjøt fart da han på 70-tallet ble konsertpromotøren til Elvis Presley. Etter hvert fokuserte Weintraub mer på film og han har blant annet produsert «Karate Kid» og «Ocean's 11».

  Jerry Weintraub
  Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter