Siste nytt: Kultur

 • Kristin SolbergNRK
  Foto: NRK

  Bjørnsonprisen til Kristin Solberg

  Journalisten får prisen for sin faglige dyktighet som utenriksreporter fra områder med krigshandlinger, konflikter og overgrep mot menneskerettigheter i bl.a. Pakistan, Afghanistan, Syria og Egypt. Hun ble i år også tildelt Den store journalistprisen, den fremste utmerkelse for journalister i Norge.

 • Edin Kadribegovic, forfatter og arrangør for demonstrasjonen mot Peter Handke, forteller om sitt møte med den østerrikske forfatteren i går. Fra Dagsnytt atten 22.09.14.

  – Skulle «gjøre noe med mora mi»

  Edin Kadribegovic, forfatter og arrangør for demonstrasjonen mot Peter Handke, forteller om sitt møte med den østerrikske forfatteren i går.

  Fra Dagsnytt atten 22.09.14.

 • Dagbladets illustrasjonsmage

  Dagbladet-ansatte vurderer å si opp

  60 prosent av journalistene i Dagbladet sier i en intern undersøkelse at de vil slutte eller vurdere å slutte dersom avishuset forlater Oslo sentrum, skriver Kampanje. Reaksjonene er sterke hos de ansatte etter at det ble kjent at eieren Aller Media vurderer å flytte Dagbladet til Hasle i Oslo.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter