NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff

Kulturnotiser

 • Danske MØ til Fredspriskonserten

  Den danske artisten Karen Marie Ørsted, bedre kjent under artistnavnet MØ, skal opptre på Fredspriskonserten 11. desember. Hun slår derfor følge med artister som a-ha, Kygo, og Aurora Aksnes. Komiker og tidligere talkshow-vert Jay Leno skal lede konserten.

  MØ
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
 • Trekker EODM-dokumentar

  Eagles of Death Metal-dokumentaren «The Redemption of the Devil» er trukket fra programmet til dokumentarfestivalen i Amsterdam, skriver BBC. Bandet opptrådte da terrorister tok seg inn i konsertsalen Bataclan og drepte 89 mennesker forrige fredag.

  Eagles of Death Metal på Bataclan
  Foto: Marion Ruszniewski / Afp
 • Adeles nye album vil ikke strømmes

  Ifølge New York Times vil ikke Adeles nye album «25» bli tilgjengelig på strømmetjenestene Spotify eller Apple Music når det blir lansert fredag 20. november. Nettstedet oppgir ikke grunnen til dette, men sier de har tre kilder med kjennskap til lanseringen som hevder dette. Adeles talspersoner har foreløpig ikke kommet med noen kommentar.

  Adele
  Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter

Janne Drangsholt

– Det finnes mye humor i moderne norsk litteratur

– Skriv mer slik som du skriver på Facebook, var oppfordringen Janne Drangsholt fikk av sin redaktør da hun jobbet med «Ingrid Winters makeløse mismot». Resultatet ble en roman flere anmeldere har trukket frem som en av årets morsomste. Her får du flere lesetips!

Les saken