NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff

Kulturnotiser

 • Har solgt 2700 bøker

  Kunstner Aune Sand ga nylig ut «Jordbærmus». Den erotiske romanen har solgt bra, og nå inviterer Sand til fest. – Det er solgt 2700 Jordbærmus, så da blir det Jordbærmusfest og champagne på alle som har kjøpt romanen, skriver han på Facebook.

  Aune Sand
  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix
 • Ny Mission: Impossible-film

  I følge nettsiden Canoe skal skuespiller Tom Cruise ha avslørt at det kommer en sjette Mission: Impossible-film. – Vi begynner å jobbe med den nå. Sannsynligvis vil vi starte innspillingen neste sommer, sa 53-åringen da han gjestet «The Daily Show».

   Tom Cruise waves towards photographers during the 84th Academy Awards in Hollywood
  Foto: MIKE BLAKE / Reuters
 • Peter Gabriel på vinyl

  2. oktober blir den engelske artisten Peter Gabriels fire første soloalbum tilgjengelig på vinyl for første gang siden 2002. Albumene det er snakk om er «Car», «Scratch», «Melt» og «Security», utgitt i årene 1977-82, skriver NTB.

  Peter Gabriel
  Foto: FRED TANNEAU / AFP

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter