NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff

Kulturnotiser

 • Aschehougprisen til Hjorth

  Vigdis Hjorth vinner årets Aschehougpris. – Hun har et langt og bredt forfatterskap med så forskjellige bøker som barneboka «Jørgen+Anne=Sant» og romanen «Om Bare». Hun blander letthet og eksistensielt alvor som få andre i norsk samtidslitteratur, sier jurymedlem Bernard Ellefsen til NRK.

  Vigdis Hjorth
  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix
 • En av disse blir Norges Oscar-håp

  De tre norske langfilmene «Å vende tilbake» i regi av Henrik Martin Dahlsbakken, «De nærmeste» i regi av Anne Sewitsky og Roar Uthaugs katastrofefilm «Bølgen» er kortlistet som årets norske Oscar-kandidater.

  Oscar-utdelingen går av stabelen søndag 28. februar 2016.

  Kristoffer Joner i "Bølgen"
  Foto: Fantefilm Fiksjon

KULTURFORSKJELLER: Kartet viser hvor stor prosentvis økning kommunenes driftsutgifter til kultur- og idrettsbygg har vært fra 2008 til 2014. Fylker i lilla har hatt en økning på over 150 prosent, mens gule fylker har hatt en økning på under 50 prosent. (For Oslo har vi tatt utgangspunkt i 2009-tall på grunn av mangelfulle 2008-tall.)

Her har utgiftene til kulturbygg økt mest

Mens kommunene kutter i det kulturelle basistilbudet, har driftsutgiftene til kulturbygg eksplodert de siste årene. Her kan du se hvor i landet veksten har vært størst.

Les saken

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter