Serum.Placeholder.Image /

Siste nytt: Kultur

 • Mona B. Riise - Foto: foto Kristin Svorte /
  Foto: foto Kristin Svorte

  Mona B. Riise til Spellemann

  Musikkjournalist Mona B. Riise blir medprogramleder for Spellemannprisen 2014, sammen med Jenny Skavlan.

  – Det blir, som Mona liker å si, helt rått, sier produsenten av Spellemannshowet, Kim Strømstad.

 • Paramount dropper Kim Jong II

  I det vi trodde filmen «Team America: World Police» skulle erstatte «The Interview», som ble trukket tilbake på grunn av terrortrusler, ombestemmer også Paramount seg. De vil likevel ikke vise filmen fra 2004, som handler om Kim Jong II, faren til dagens Nord-Koreanske diktator. Hvorfor er uvisst, ifølge The Verge.

 • Kim Jong Il fra filmen Team America: World PoliceParamount
  Foto: Paramount

  Viser Kim Jong II-film i stedet

  En kino i Texas bytter ut «The Interview» med filmen «Team America: World Police» fra 2004 etter at Sony kansellerte visningen av førstnevnte film på grunn av trusler fra det USA mener er Nord-Koreanske hackere. Plottet i filmen de viser i stedet handler om Kim Jong II, faren til dagens Nord-Koreanske diktator, ifølge Hollywood Reporter.

De urørlige - Den franske filmen 'De urørlige' kan du se på NRK1 1. juledag. T.h Francois Cluzet spiller Philippe, mangemillionær og lam, og Omar Sy har rollen som hans pleieassisten, Driss. - Foto: Scanbox Entertainment /

Gode filmopplevelser på NRK i julen

En allsidig filmmeny venter NRKs seere i jule- og nyttårshelgen. To franske godbiter, nemlig feelgoodfilmen «De urørlige» og mesterverket «The artist», stumfilmen som fikk Oscar for beste film i 2012, er vel verdt å få med seg. Og selvsagt blir det gjensyn med «Notting Hill» og «Love Actually», to romantiske komedier der Hugh Grants rollefigurer gir håpløse kjærlighetsforhold en sjanse.

Les saken

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter