NRK - Kultur og underholdning

Kulturnotiser

 • Boka om Monika-saken
  Foto: Skjermdump fra Adlibris

  Monika-saken kan bli film

  Det forteller forlaget som ga ut boken til etterforskeren Robin Schaefer.

  – Vi har fått henvendelse på kjøp av opsjon på boken med siktemål om å lage en film fra et større norsk produksjonsselskap, sier forlagssjef Tine Kjær i Vigmostad & Bjørke.

  Hvilket selskap det er snakk om og når en eventuell film blir klar vil ikke Kjær si noe om.

 • Gruppeselfie under Oscar 2014
  Foto: John Shearer / Ap

  Oscar-produsentene må gå

  Produsentene bak de tre siste Oscar-showene, Craig Zadan og Neil Mero, mister jobben. I 2015 falt seertallene med 15 prosent, men Academy of Motion Picture Arts and Sciences vil ikke si om dette er grunnen til at de to ikke får fortsette.

 • Tony Hall
  Foto: LEON NEAL / Afp

  BBC-direktør drapstruet

  Angivelige dødstrusler mot BBC-direktøren Tony Hall blir etterforsket av det britiske politiet, melder BBC. Timer etter at Hall tok avgjørelsen om å sparke Top Gear-programlederen Jeremy Clarkson, ble det sendt en drapstrussel på epost til BBC.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter