Siste nytt: Kultur

 • Colin Farrell - Foto: JUSTIN TALLIS / Afp
  Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

  Colin Farrell til «True Detective»

  Den irske skuespilleren bekrefter at han har fått en av rollene i sesong to av den svært kritikerroste HBO-serien. Samtlige roller byttes ut fra sesong én, og handlingen i sesong to skal legges til California.

 • Skuespiller Bartek Kaminski har fått sin første store tv-rolle, som den polske arbeideren Tomasz i NRK-serien Kampen for tilværelsen. 
Men etter bare to episoder har rollefiguren hans fått reaksjoner og skapt debatt blant polakker. Både i Polen og i Norge.

  NRK-serie skaper debatt

  Skuespiller Bartek Kaminski har fått sin første store tv-rolle, som den polske arbeideren Tomasz i NRK-serien «Kampen for tilværelsen». Men etter bare to episoder har rollefiguren hans fått reaksjoner og skapt debatt blant polakker – både i Polen og i Norge.

 • Shabana Rehman om Jens Breiviks bok

  Rehman: – Sterk Breivik-bok

  Skribent Shabana Rehman mener Jens Breiviks bok om livet med sønnen Anders er fåmælt og sterk. Se klipp.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.

Flere nyheter