NRK Meny
Prosedyrer i rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Rettssaken mot Jensen og Cappelen

Oppsummert

Gjermund Cappelen får ingen tilleggsstraff i oppbevaringssaken som har gått i Asker og Bærum tingrett. Han er allerede dømt til 15 års fengsel for hasjmugling og grov korrupsjon. Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel. Begge har anket disse dommene

 • Capplen/Jensen-saken opp i august

  Ankeforhandling i Jensen/Cappelen-saken er berammet til tirsdag 28. august 2018, og vil gå frem til 1. februar 2019, melder Borgarting lagmannsrett. Saken kommer til å gå som en lagrettesak, og skyldspørsmålet blir dermed avgjort av juryen.

 • Jensen og Cappelen: felles ankesak

  Det blir felles ankebehandling av Cappelen og Jensen-saken. Borgarting lagmannsrett opplyser til VG at den vil går enten høsten 2018 eller våren 2019. Går den på høsten, blir det med jury. Går den i 2019, vil det bli med meddommsrett.

 • Ingen tilleggsstraff for Cappelen

  Gjermund Cappelen får ingen tilleggsstraff i oppbevaringssaken som har gått i Asker og Bærum tingrett. Årsaken er at Cappelen allerede er dømt til 15 års fengsel for innførsel av den samme hasjen, samt grov korrupsjon, opplyser Cappelens forsvarer til NRK.

 • Cappelen: Riktig påstand

  Hasjsmugler Gjermund Cappelen mener det er riktig at han ikke skal ha mer straff for oppbevaring av hasj som han allerede er dømt for innførsel av. Han mener dommen på 15 år i Oslo tingrett er for streng. Han har anket denne.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no