Hopp til innhold
Prosedyrer i rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Rettssaken mot Jensen og Cappelen

Oppsummert

Gjermund Cappelen får ingen tilleggsstraff i oppbevaringssaken som har gått i Asker og Bærum tingrett. Han er allerede dømt til 15 års fengsel for hasjmugling og grov korrupsjon. Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel. Begge har anket disse dommene

  • Nettavisen: Gjermund Cappelen har byttet navn

    Narkotikadømte Gjermund Cappelen, som ble løslatt mandag, har byttet navn. Samtidig har han nærmere en milliard kroner i gjeld.

    Tirsdag ble Gjermund Cappelen løslatt fra fengsel etter å ha sonet to tredeler av dommen på 13 års fengsel for grov korrupsjon og innførsel av 16,7 tonn hasj.

    Nå skriver Nettavisen at Cappelen har fått nytt navn og hemmelig adresse. Navneendringen ble registrert i Folkeregisteret 4. august.

    (NTB)

    Kjennelsen klar i saken mot Eirik Jensen
    Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
  • Gjermund Cappelen løslatt fra fengsel

    Cappelen slipper ut på prøveløslatelse, melder Nettavisen.

    Han prøveløslates dermed etter å ha sonet to tredeler av straffen.

    I juni 2020 ble Cappelen dømt til 13 års fengsel i Borgarting lagmannsrett for grov korrupsjon og smugling av narkotika.

    Først, tre å tidligere, ble han dømt til 15 års fengsel i tingretten. Han ble pågrepet i desember 2013, i forbindelse med saken der politimannen Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj.

    Gjermund Cappelens advokat Kaja de Vibe Malling sier til NTB at Cappelen ikke ønsker å stille til noen intervjuer etter løslatelsen.

    – Han har i tiden fremover behov for ro, for sin egen del og ikke minst for familien, skriver advokaten.

  • VG: Gjermund Cappelen anker dommen

    Narkotikadømte Gjermund Cappelen anker dommen på 13 års fengsel til Høyeserett. Det opplyser forsvareren hans, advokat Benedict de Vibe, til VG. Grunnen er at Cappelen vil ha enda lavere straff for å ha avslørt politimannen Eirik Jensen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no