Fly forurenser mindre om de flyr rettere
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flytrafikk i Norge

Oppsummert

280.000 flere passasjerer reiste til og fra norske lufthavner i fjor, opp 0,5 prosent fra året før. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at utenlandspassasjerene blir flere, mens det er en liten nedgang innenlands. Størst er nedgangen på Gardermoen.

 • Derfor hørte du fly over Elverum

  Forsvaret øver, og ligger i økter på flere timer over Elverum. De flyr fra Hamar, og sirkler og øver på mål over Elverum. Forsvaret sertifiserer personell som skal fly, sier Steinar Øksenholt i Norsk Luftsportforbund til Østlendingen.

 • Fly har sklidd av rullebanen i Os

  Et fly har sklidd av rullebanen på Os flyplass rundt kl. 14.20 i dag. Det melder Vest politidistrikt på Twitter. Det er kun materielle skader på flyet, og ingen personskader, melder politiet.

 • Vil sikre minimumstilbud

  Enkelte flyruter innenlands er ute på anbud for å sikre et minimumstilbud, skriver Regjeringen i en pressemelding. Flyrutene det gjelder er Florø–Oslo, Ørsta-Volda–Oslo, Stokmarknes–Bodø, Stokmarknes–Tromsø, Vadsø–Tromsø og Kirkenes–Tromsø.

  – Gjennom en ny konkurranse for disse rutene sikrer vi et tilfredsstillende flyrutetilbud i en periode med mye usikkerhet på strekninger som er viktig for befolkning og næringsliv, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

 • 71 prosent færre flypassasjerer

  Antall passasjerer ved norske flyplasser gikk ned med 71 prosent i 4. kvartal 2020 sammenlignet med 4. kvartal 2019. For året som helhet var nedgangen i overkant av 61 prosent, melder SSB.

 • Kraftig nedgang i flytrafikken

  Flytrafikken i august falt med nesten 60 prosent samanlikna med same tid i fjor. Nedgangen er på 51 prosent for innanlandstrafikken og på 84 prosent for utanlandstrafikken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no