Fagdommarane oppheva juryen si avgjerd.

Eirik Jensen-saken

Oppsummert

Det blir en ny runde i retten for den tidligere politimannen Eirik Jensen etter at fagdommerne satte juryens frifinnelse for narkotikasmugling til side. Jensen ble kjent skyldig i grov korrupsjon. Begge tiltalepunktene skal opp på ny, uten jury.

 • Ankesakene blir behandla samtidig

  Den tidlegare politimannen Eirik Jensens ankesak blir behandla saman med saka mot Gjermund Cappelen, og ikkje individuelt slik Jensen har ynskja. Jensen vart dømd for grov korrupsjon i lagmannsretta 28. januar, men anka dommen til høgsterett.

 • Jensensaken kostet 54 millioner

  Etterforskningen og rettssakene imot den tidligere politimannen Eirik Jensen og hans kontakt Gjermund Cappelen har så langt kostet over 54 millioner kroner, skriver VG. Nå venter en ny runde i lagmannsretten.

 • Høyesterett forkaster Jensen-anke

  Eirik Jensen må belage seg på en ny runde i lagmannsretten etter at Høyesterett har avvist anken. 28. januar satte de tre fagdommerne juryens kjennelse om å frifinne Jensen for medvirkning til innførsel av narkotika, til side.

  Eirik Jensen
  Foto: Gunhild Hjermundrud
 • – Fått inn 200.000 til Eirik Jensen

  På Facebook-støttegruppa til tidligere politimann Eirik Jensen skriver en av vennene hans at de har fått inn 200.000 kroner til innsamlingsaksjonen «Folkegave til Eirik Jensen», skriver VG. Midlene vil uavkortet gå til Jensen, står det i posten.

En kort oppsummering av en komplisert sak.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no