Eirik Jensen med foldede hender i retten
Foto: Esther Maria Bjørneboe / NRK

Eirik Jensen-saken

Oppsummert

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen (62) er i Borgarting lagmannsrett dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og narkotikasmugling under særdeles skjerpende omstendigheter. Jensen anker dommen til Høyesterett.

 • Ber Høyesterett løslate Jensen

  Forsvarer John Christian Elden har nå sendt anken om varetektsfengslingen av Eirik Jensen til Høyesterett, ifølge NTB. Jensen nådde forrige uke ikke fram med anken i lagmannsretten og må sitte de neste åtte ukene i varetekt.

  John Christian Elden, Fengslingsmøte for Eirik Jensen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jensen må halde fram i varetekt

  Eirik Jensen nådde ikkje fram med anka og må sitje også dei neste åtte vekene i varetekt, melder Borgarting lagmannsrett. Jensen ankar avgjerda. Han er dømd til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medverknad til grov narkotikakriminalitet.

 • Fortsatt varetekt for Jensen

  Borgarting lagmannsrett har enstemmig forkastet Eirik Jensens anke over tingrettens fengslingsforlengelse til 10. september. Jensen anker dette. Lagmannsretten mener han bør sitte i fengsel til Høyesterett har behandlet anken hans over straffedommen.

  Eirik Jensen 6. november 2019
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Jensen-anke ikke til annen domstol

  Eirik Jensen fikk ikke gjennomslag for at fengslingsanken skal behandles av en annen domstol, melder NTB. Han har krevd at Borgarting lagmannsrett ikke skulle behandle anken over vareteksfengsling, men det har Borgarting lagmannsrett avslått onsdag.

En kort oppsummering av en komplisert sak.
Før fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag klemte Eirik Jensen samboeren sin, og sa: «Nå starter krigen».

Oslo tingrett løslater Eirik Jensen

Eirik Jensen-saken på to minutter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no